Alles over SkyShowtime: 5 veelgestelde vragen (+ antwoorden)

Inmiddels is SkyShowtime alweer ruim een jaar onderdeel van het Nederlandse streaminglandschap. Toch hebben veel mensen nog steeds vragen over het relatief nieuwe video on demand-platform. Daarom zetten wij hier vijf veelgestelde vragen over SkyShowtime op een rijtje en natuurlijk geven we ook de antwoorden erbij.

1. Welke films en series staan er in het aanbod van SkyShowtime?

SkyShowtime is een joint venture van twee bedrijven: Comcast Corporation en Paramount Global (ViacomCBS). Zij hebben een hele hoop iconische filmstudio’s, Amerikaanse tv-zenders en kleinere streamingdiensten in handen. Hierbij moet je denken aan merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon.

Hierdoor kun je maar liefst 10.000 uur aan content op de streamingdienst vinden. Grote bioscoopfilms als Top Gun: Maverick, Fast X en The Super Mario Bros. Movie zijn in het aanbod van SkyShowtime te vinden. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een hoop exclusieve series, waaronder de toptitels van de geprezen regisseur Taylor Sheridan, zoals Yellowstone en Tulsa King.

2. Wat kost SkyShowtime?

Op dit moment heb je de keuze uit een maand- en een jaarabonnement. De maandelijkse kosten bedragen €6,99, betaal je direct voor een heel jaar dan ben je €83,88 kwijt. Daarnaast was er tijdens de lancering van de streamingdienst een levenslange kortingsactie van 50% beschikbaar, maar deze is inmiddels verlopen.

Het is mogelijk dat er in de toekomst, net als in Amerika, goedkopere of zelfs gratis versies van de abonnementen gelanceerd zullen worden. Hiervoor betaal je minder, maar in ruil daarvoor komen er wel advertenties tussendoor. Ook Warner Bros. Discovery, The Walt Disney Company en Netflix werken aan zo’n systeem.

3. Hoe kijk ik SkyShowtime via Ziggo?

Ziggo en SkyShowtime hebben de handen ineengeslagen. Hierdoor kunnen tv-klanten van Ziggo die een Mediabox Next of een Next Mini hebben gebruikmaken van de SkyShowtime App. Deze is te downloaden in het menu van Ziggo TV & Streaming.

Maar hoe kom je nu eigenlijk aan de app? Gelukkig is dit helemaal niet lastig. Met behulp van onderstaand stappenplan weet je precies hoe je de hem op de Mediabox Next of Next Mini kunt installeren.

  1. Ga naar de officiële website van SkyShowtime om een abonnement te nemen als je dat nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar SkyShowtime
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

4. Is er momenteel een aanbieding beschikbaar?

SkyShowtime heeft een doorlopende aanbieding, waarmee je kunt profiteren van 33% korting. Hoe je dit doet? Door voor een jaarabonnement te kiezen in plaats van een maandelijks lidmaatschap.

De maandelijkse kosten van een abonnement op SkyShowtime zijn namelijk vastgesteld op €6,99. Voor een jaarabonnement betaal je echter slechts €54,99 p/j. Omgerekend betekent dit dat je maar €4,58 per maand kwijt bent. Je zou ook kunnen zeggen dat je vier maanden gratis kijkt naar alle content van de nieuwe streamingdienst per gefactureerd jaar. In totaal bespaar je maar liefst €28,89 in dat jaar lidmaatschap.

5. Heeft SkyShowtime een gratis proefperiode?

Vlak na de lancering had SkyShowtime geen gratis proefperiode, maar inmiddels is dat veranderd. Als je voor een maandabonnement kiest, profiteer je nu namelijk van een gratis proefperiode van 7 dagen voorafgaand aan de start van je abonnement. Let op: voor een jaarlijks lidmaatschap geldt dit helaas niet.

Meer informatie over SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.