VPN voor Peacock: zo stream je het volledige Amerikaanse aanbod

Het is eindelijk zo ver, streamingdienst Peacock van NBCUniversal is live! Althans, in de Verenigde Staten. In Nederland zullen we helaas nog even moeten wachten op dit gedeeltelijk gratis video on demand-platform. Wil je als nog het volledige aanbod van Peacock in Nederland streamen? Lees hier dan hoe een VPN voor Peacock werkt en wat de beste Virtual Private Networks zijn!


Meest gekozen
1. NordVPN
9.7
  • Prijs: vanaf €3,49 per maand
  • Razendsnelle verbinding
  • Zeer goede klantenservice
Beste prijs/kwaliteit
2. Surfshark
9.2
  • Prijs: vanaf €2 per maand!
  • Grote keuze uit servers
  • IJzersterke verbindingskwaliteit
Hoge snelheid
3. ExpressVPN
8.2
  • Prijs: vanaf €7,50 per maand
  • Snelle servers in 94 landen
  • Uitstekende reputatie en goede klantenservice

Hoe gebruik je een VPN voor Peacock?

Een VPN is simpelweg een omleiding van je online identiteit, waarbij je zelf kunt kiezen via welk land die omleiding gaat. Zo leest de website die je bezoekt jouw locatie anders uit dan wat je werkelijke fysieke locatie is. Het gebruik van een VPN heeft drie grote voordelen voor de gebruiker: verbeterde veiligheid, een anonieme surfervaring en overal toegang tot locatiegebonden producten of websites. Deze voordelen gelden niet alleen voor het gebruik van een video on demand-platform, maar voor al het verkeer op de digitale snelweg.

Het gebruik van een VPN voor een streamingdienst zoals Peacock zorgt ervoor dat het video on demand-platform in de veronderstelling is dat jij je in een ander land begeeft dan waar je daadwerkelijk bent. Zij bieden je vervolgens het aanbod van films en series aan dat in dat land beschikbaar is. Als je dus een VPN gebruikt bij het bezoeken van Peacock en deze instelt op de Verenigde Staten, dan zul je het aanbod van films en series te zien krijgen dat de inwoners daar ook zien.

In het artikel met de 5 meest gestelde vragen over een VPN voor Netflix behandelen we meer informatie over richtlijnen en regelgeving, wat ook toepasselijk is voor Peacock. Verder vind je er antwoord op andere mogelijke vragen die je hebt over het gebruik van een Virtual Private Network.

Waar moet je op letten bij je keuze om het wereldwijde aanbod te kunnen streamen?

Er zijn een aantal aandachtspunten voor het gebruik van een VPN voor Peacock. Allereerst kan de omleiding tijd kosten, dus je wilt graag dat de VPN-aanbieder razendsnelle servers heeft op belangrijke locaties om het aanbod van zo veel mogelijk landen te kunnen bekijken en om de omleiding zo snel mogelijk te laten verlopen. Het laatste waar je op zit te wachten, is een trage website of een VPN die weinig aanbod biedt. Verder wil je dat de VPN eenvoudig in gebruik is en dat er een gratis proefperiode is, zodat je hem eerst kunt uitproberen. Ten slotte is garantie belangrijk. Als iets niet werkt zoals jij het wilt, wil je natuurlijk een betrouwbare VPN-aanbieder die een ‘niet goed geld terug’-garantie heeft.

Kun je een gratis VPN gebruiken voor Peacock?

Het antwoord op deze vraag is het beste samen te vatten als: het kan wel, maar wij raden het niet aan. Elke bedrijf moet uiteindelijk geld verdienen. Als je VPN-aanbieder het niet geld verdient aan jouw gebruik van de VPN, waarmee wordt het dan verdiend? Je data? Je privacy, die je juist met het gebruik van de VPN zou beschermen? Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat gratis VPN-aanbieders niet voldoen aan de vijf eerdergenoemde aspecten die belangrijk zijn bij een provider (snel, wereldwijd, gebruiksvriendelijk, proefperiode en garantie). Kies een betrouwbare VPN met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dat is op de lange termijn 100% aan te raden. Gelukkig zijn er op dit moment een paar hele goede aanbieders die mooie deals beschikbaar hebben.

Wat zijn de beste aanbieders van een VPN voor Peacock?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Een aantal van deze aanbieders zijn SurfsharkExpressVPNNordVPN, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

1. Surfshark – Beste prijs/kwaliteit, nu tijdelijk vanaf €2 per maand

De absolute nummer 1 uit deze lijst met topaanbieders is de razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope Surfshark! Vanaf slechts €2 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

2. NordVPN – Beste mobiele aanbieder

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.15 per maand.

3. ExpressVPN – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.