VPN voor Netflix: de 5 meest gestelde vragen

Een VPN voor Netflix wordt steeds populairder om het wereldwijde en vooral Amerikaanse aanbod van films en series te streamen. Daardoor krijgen wij de laatste tijd veel vragen over zo’n Virtual Private Network. In dit artikel beantwoorden wij de 5 meest gestelde vragen om jou meer te leren over het gebruik van een VPN om jouw streaming omgeving in de Amerikaanse Netflix te veranderen in 2023.


Meest gekozen
1. NordVPN
1. NordVPN
9.7
 • Prijs: vanaf €3,49 per maand
 • Razendsnelle verbinding
 • Zeer goede klantenservice
Beste prijs/kwaliteit
2. Surfshark
2. Surfshark
9.2
 • Prijs: vanaf €2 per maand!
 • Grote keuze uit servers
 • IJzersterke verbindingskwaliteit
Hoge snelheid
3. ExpressVPN
3. ExpressVPN
8.2
 • Prijs: vanaf €7,50 per maand
 • Snelle servers in 94 landen
 • Uitstekende reputatie en goede klantenservice

Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is een speciale verbinding met het internet die ervoor zorgt dat je privacy en veiligheid gewaardborgd worden. Er zijn drie voornaamste voordelen van het gebruik van een VPN, waardoor steeds meer mensen dit de laatste tijd doen. Hiervan is vooral het laatste voordeel relevant voor Netflix-abonnees:

 • Verbeterde veiligheid: door het gebruik van een VPN wordt je verbinding beveiligd en versleuteld. Op deze manier scherm je jouw online data te allen tijde buiten het blikveld van hackers.
 • Online anonimiteit: normaal gesproken zorgt je IP-adres ervoor dat je overal op het internet een soort visitekaartje laat zien. Door het gebruik van een VPN wordt je IP-adres vervangen en kun je je dus in volledige anonimiteit op het internet begeven.
 • Overal toegang: zo kun je met een VPN allerlei filters en blokkades omzeilen. Waar in sommige landen censuur op (sociale) media wordt toegepast, kun je door het gebruik van een VPN verbinding alsnog terecht op deze websites. Ook is het mogelijk het landenfilter van streamingdiensten, waaronder bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime Video, te passeren. Hierdoor kun je naar films en series kijken die normaal gesproken alleen in andere landen, zoals de Verenigde Staten, beschikbaar zijn.

Het gebruik van een VPN voor Netflix is erg eenvoudig:

 1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past
 2. Maak een account aan op de website van de provider
 3. Sluit je abonnement naar keuze af
 4. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen
 5. Kies het land vanuit waar je op het internet wilt surfen en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan

Overigens is het van belang om te weten dat het niet mogelijk is om met een VPN via de Chromecast of Apple TV naar je films en series te kijken. Dat is echter heel eenvoudig te omzeilen door ofwel gewoon op je laptop, smartphone, tablet, of iets dergelijks te streamen, ofwel je computer te verbinden met de televisie met een HDMI-kabel. Zo kun je namelijk wel gewoon op je televisie naar de Amerikaanse Netflix kijken door een VPN te gebruiken.

Is het gebruik van een VPN om Netflix te kijken illegaal of tegen de richtlijnen?

Laten we je direct gerust stellen: het gebruik van een VPN verbinding is niet illegaal. Doordat dit soort verbindingen bestaat, wordt gezorgd dat mensen zich veilig op het internet kunnen begeven. Let wel op: we hebben het hier over Nederland en vergelijkbare Westerse landen. Er zijn landen (veelal met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden) waar dit anders is en waar technologische barrières of wetten zijn die het gebruik van VPN tegengaan. Bij ons zijn bekende landen hiervoor momenteel China, Iran, Irak, Oman, Rusland, Wit-Rusland, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Het is mogelijk om een gratis Virtual Private Network af te sluiten, maar aan zo’n free VPN zit een flinke kanttekening aan. Achter deze beveiligde verbindingen zitten bedrijven die erop gebouwd zijn om winst te maken. Als zij geen geld kunnen verdienen aan de abonnees van een verbinding, waar zullen zij dan hun inkomsten door behalen?

Over het algemeen geldt de regel: betaal je niet voor een online dienst, dan betaal je ofwel met je data, ofwel met een upgrade die uiteindelijk essentieel blijkt. Bekijk daarom de beste VPN aanbieders en kies er één die past bij jouw voorkeuren en budget.

Overigens gebeurt het dikwijls dat gebruikers een gratis VPN kiezen en deze vervolgens niet voor Netflix kunnen gebruiken. Dit kan voorkomen doordat je geen toegang hebt tot servers in die specifieke landen. Bij free VPN’s is het aanbod van servers meestal een stuk gelimiteerder dan bij betaalde VPN verbindingen. De blokkade omzeilen wordt dan een lastig verhaal, maar is met een betaalde en extreem goedkope VPN gewoon mogelijk.

Ook komt wel eens de vraag binnen of het mogelijk is om zonder VPN naar de Amerikaanse Netflix te kijken. Dat kan helaas niet. Hiervoor zal je toch echt het vliegtuig naar de Verenigde Staten moeten pakken om met je laptop fysiek daar aanwezig te zijn. Alleen dan kun je zonder VPN de Amerikaanse Netflix streamen.

Wat is de beste VPN aanbieder?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Sommigen hebben ook nog een Chrome extensie, wat het makkelijk in gebruik maakt. Een aantal van deze aanbieders zijn NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

 • Snelle servers in belangrijke locaties: films en series streamen van het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
 • Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijk dat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
 • Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
 • Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
 • Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

1. NordVPN voor Netflix – Meest gekozen

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.15 per maand.

NordVPN
Probeer nu NordVPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

2. Surfshark voor Netflix – Beste prijs/kwaliteit

De absolute nummer 1 uit deze lijst met topaanbieders is de razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope Surfshark! Vanaf slechts €2 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

Surfshark
Probeer nu Surfshark uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

3. ExpressVPN voor Netflix – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.

ExpressVPN
Probeer nu ExpressVPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

Hoe kun je de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen?

Sommige mensen komen wel eens een proxy-foutmelding tegen bij het gebruik van een VPN voor Netflix. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen. De foutmelding ziet er vaak als volgt uit:

Engelse proxy-foutmelding:Whoops, something went wrong… Proxy detected. You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again. For more help, visit netflix.com/proxy.

Nederlandse proxy-foutmelding: “Oeps, er is iets misgegaan… Proxy gedetecteerd. Het lijkt erop dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel deze diensten uit en probeer het opnieuw. Bezoek netflix.com/proxy voor hulp.”

De verklaring voor deze foutmelding is simpel. Netflix heeft het gebruik van je VPN verbinding gedetecteerd en geeft daarom aan dat het niet mogelijk is om daarmee naar de films en series op de streamingdienst te kijken. Dit wordt veroorzaakt doordat je VPN aanbieder geen server heeft staan in het gekozen land.

Veelal overkomt je dit doordat je hebt gekozen voor een eerdergenoemde gratis VPN. Deels om deze reden raden we dit nogmaals af. Voor die paar euro’s per maand kun je beter gaan voor een veiligere verbinding die zorgt dat je geen problemen met Netflix hebt.

In sommige gevallen gebeurt dit nog bij één van de beste VPN aanbieders. Het kan dat ze toevallig geen server in het desbetreffende land hebben staan. Gelukkig is dit vaak heel goed te omzeilen door de razendsnelle klantenservice een chatbericht te sturen. Bij de kwalitatief goede aanbieders helpen ze je soms zelfs door in de wereldwijde catalogus te zoeken in welk land ze een server hebben staan en de titel die jij wilt kijken ook op Netflix beschikbaar is.


Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is een speciale verbinding met het internet die ervoor zorgt dat je privacy en veiligheid gewaarborgd worden. De drie voornaamste voordelen zijn verbeterde veiligheid, online anonimiteit en altijd overal toegang hebben.

Is het gebruik van een VPN om Netflix te kijken illegaal of tegen de richtlijnen?

Het gebruik van een VPN om Netflix te kijken is absoluut niet illegaal, maar officieel wel tegen de richtlijnen van de streamingdienst.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Het is mogelijk een gratis VPN te gebruiken, maar veelal zal dit resulteren in problemen met het streamen. Verder is het nadelig voor je online anonimiteit en veiligheid.

Wat is de beste VPN aanbieder?

Wij raden hiervoor het gebruik van NordVPN of Surfshark aan, maar de beste VPN aanbieder aanwijzen is natuurlijk (zoals in dit artikel beschreven) afhankelijk van veel verschillende factoren.

Hoe kun je de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen?

Je kunt de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen door een goede VPN aanbieder te kiezen die een server heeft staan in het gekozen land. De beste VPN aanbieders hebben zelfs een klantenservice die je helpt met het uitkiezen van een geschikt land voor het streamen van een bepaalde film of serie.


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.