Het gebruik van een Virtual Private Network (beter bekend als een VPN) om films en series uit het wereldwijde Netflix aanbod van films en series te kijken groeit de laatste tijd snel in populariteit. Daardoor krijgen wij hier de laatste tijd veel vragen over. In dit artikel beantwoorden wij de 5 meest gestelde vragen om jou meer te leren over het gebruik van een VPN voor Netflix.


Beste prijs/kwaliteit
1. Surfshark
9.7
 • Prijs: vanaf €2.15 per maand!
 • Grote keuze uit servers
 • IJzersterke verbindingskwaliteit
Grootste bereik
2. CyberGhost VPN
8.6
 • Prijs: vanaf €2.75 per maand
 • 6000+ servers in 90+ landen
 • Uitstekende snelheid en reputatie
Hoogste snelheid
3. ExpressVPN
8.2
 • Prijs: vanaf $6.67 per maand
 • Razendsnelle verbinding
 • Zeer goede klantenservice

Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is een speciale verbinding met het internet die ervoor zorgt dat je privacy en veiligheid gewaardborgd worden. Er zijn drie voornaamste voordelen van het gebruik van een VPN, waardoor steeds meer mensen dit de laatste tijd doen. Hiervan is vooral het laatste voordeel relevant voor Netflix-abonnees:

 • Verbeterde veiligheid: door het gebruik van een VPN wordt je verbinding beveiligd en versleuteld. Op deze manier scherm je jouw online data te allen tijde buiten het blikveld van hackers.
 • Online anonimiteit: normaal gesproken zorgt je IP-adres ervoor dat je overal op het internet een soort visitekaartje laat zien. Door het gebruik van een VPN wordt je IP-adres vervangen en kun je je dus in volledige anonimiteit op het internet begeven.
 • Overal toegang: zo kun je met een VPN allerlei filters en blokkades omzeilen. Waar in sommige landen censuur op (sociale) media wordt toegepast, kun je door het gebruik van een VPN verbinding alsnog terecht op deze websites. Ook is het mogelijk het landenfilter van streamingdiensten, waaronder bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime Video, te passeren. Hierdoor kun je naar films en series kijken die normaal gesproken alleen in andere landen, zoals de Verenigde Staten, beschikbaar zijn.

Het gebruik van een VPN voor Netflix is erg eenvoudig:

 1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past
 2. Maak een account aan op de website van de provider
 3. Sluit je abonnement naar keuze af
 4. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen
 5. Kies het land vanuit waar je op het internet wilt surfen en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan

Is het gebruik van een VPN om Netflix te kijken illegaal of tegen de richtlijnen?

Laten we je direct gerust stellen: het gebruik van een VPN verbinding is niet illegaal. Doordat dit soort verbindingen bestaat, wordt gezorgd dat mensen zich veilig op het internet kunnen begeven. Let wel op: we hebben het hier over Nederland en vergelijkbare Westerse landen. Er zijn landen (veelal met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden) waar dit anders is en waar technologische barrières of wetten zijn die het gebruik van VPN tegengaan. Bij ons zijn bekende landen hiervoor momenteel China, Iran, Irak, Oman, Rusland, Wit-Rusland, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Verder kun je je waarschijnlijk voorstellen dat streamingdiensten en de producenten van films en series niet al te blij zijn met het gebruik. Er worden namelijk licenties voor films en series verhandeld per land, maar door het gebruik van een VPN worden deze landsgrenzen eenvoudig overschreden. Het is daarom officieel wel tegen de richtlijnen van streamingdiensten als Netflix, maar toch zie je dat in de praktijk veel mensen gebruik maken van zo’n beveiligde en anonieme verbinding.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Het is mogelijk om een gratis VPN af te sluiten, maar daar zit een flinke kanttekening aan. Achter deze beveiligde verbindingen zitten bedrijven die erop gebouwd zijn om winst te maken. Als zij geen geld kunnen verdienen aan de abonnees van een verbinding, waar zullen zij dan hun inkomsten door behalen?

Over het algemeen geldt de regel: betaal je niet voor een online dienst, dan betaal je ofwel met je data, ofwel met een upgrade die uiteindelijk essentieel blijkt. Bekijk daarom de beste VPN aanbieders en kies er één die past bij jouw voorkeuren en budget.

Overigens gebeurt het dikwijls dat gebruikers een gratis VPN kiezen en deze vervolgens niet voor Netflix kunnen gebruiken. Dit kan voorkomen doordat je geen toegang hebt tot servers in die specifieke landen. Bij gratis VPN’s is het aanbod van servers meestal een stuk gelimiteerder dan bij betaalde VPN verbindingen.

Er is nu een tijdelijke deal voor SurfShark vanaf €2.15 per maand om Netflix met een premium VPN te kijken.

Wat is de beste VPN aanbieder?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Een aantal van deze aanbieders zijn Surfshark, CyberGhost VPNExpressVPN, Goose VPNNordVPN, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

 • Snelle servers in belangrijke locaties: films en series streamen van het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
 • Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijk dat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
 • Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
 • Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
 • Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

1. Surfshark – Beste prijs/kwaliteit, nu tijdelijk vanaf €2.15 per maand

De absolute nummer 1 uit deze lijst met topaanbieders is de razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope Surfshark! Vanaf slechts €2.15 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

Probeer nu Surfshark uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

Recensies van gebruikers over Surfshark

Ook gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met het deze VPN-verbinding. Op de gerenommeerde website Trustpilot krijgt Surfshark 4.3 uit 5 sterren en laten gebruikers vooral weten erg tevreden te zijn over de prijs/kwaliteit-verhouding. Hieronder vind je een aantal recente reviews.

2. CyberGhost VPN – Beste bereik

CyberGhost VPN is een bekende naam met een sterke reputatie, maar biedt nog steeds een VPN-verbinding aan voor een erg lage prijs. Vanaf €2.75 per maand kun je al een premium abonnement bij deze aanbieder afnemen, maar dan heb je ook meteen keuze uit meer dan 6000 servers in meer dan 90 landen. Het is niet voor niets dat deze provider als hoogste wordt beoordeeld online met een 4.8 uit 5 sterren. Je krijgt dan ook een uitstekende snelheid en beveiliging voor je relatief heel lage prijs.

Probeer nu CyberGhost VPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

3. ExpressVPN – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.

Probeer nu ExpressVPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

4. Goose VPN – Beste Nederlandse aanbieder

Dit is de ‘new kid on the block’ die afkomstig is uit Nederland en waanzinnig goede aanbiedingen biedt. Ga hiermee voor kwaliteit, maar tegelijkertijd ook voor een flinke kostenbesparing. Er is nu zelfs tijdelijk een zomerdeal die voor flinke concurrentie met de andere aanbieders van VPN diensten zorgt. Je krijgt op dit moment een maandabonnement voor maar €2.75 per maand. Je hebt hier bovenop ook nog eens het voordeel van 30 dagen bedenktijd.

Probeer nu Goose VPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

5. NordVPN – Beste mobiele aanbieder

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.31 per maand.

Probeer nu NordVPN uit om het wereldwijde Netflix aanbod te kijken.

Hoe kun je de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen?

Sommige mensen komen wel eens een proxy-foutmelding tegen bij het gebruik van een VPN voor Netflix. Gelukkig is dat eenvoudig op te lossen. De foutmelding ziet er vaak als volgt uit:

Engelse proxy-foutmelding:Whoops, something went wrong… Proxy detected. You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again. For more help, visit netflix.com/proxy.

Nederlandse proxy-foutmelding: “Oeps, er is iets misgegaan… Proxy gedetecteerd. Het lijkt erop dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel deze diensten uit en probeer het opnieuw. Bezoek netflix.com/proxy voor hulp.”

De verklaring voor deze foutmelding is simpel. Netflix heeft het gebruik van je VPN verbinding gedetecteerd en geeft daarom aan dat het niet mogelijk is om daarmee naar de films en series op de streamingdienst te kijken. Dit wordt veroorzaakt doordat je VPN aanbieder geen server heeft staan in het gekozen land.

Veelal overkomt je dit doordat je hebt gekozen voor een eerdergenoemde gratis VPN. Deels om deze reden raden we dit nogmaals af. Voor die paar euro’s per maand kun je beter gaan voor een veiligere verbinding die zorgt dat je geen problemen met Netflix hebt.

In sommige gevallen gebeurt dit nog bij één van de beste VPN aanbieders. Het kan dat ze toevallig geen server in het desbetreffende land hebben staan. Gelukkig is dit vaak heel goed te omzeilen door de razendsnelle klantenservice een chatbericht te sturen. Bij de kwalitatief goede aanbieders helpen ze je soms zelfs door in de wereldwijde catalogus te zoeken in welk land ze een server hebben staan en de titel die jij wilt kijken ook op Netflix beschikbaar is.


✅ Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is een speciale verbinding met het internet die ervoor zorgt dat je privacy en veiligheid gewaarborgd worden. De drie voornaamste voordelen zijn verbeterde veiligheid, online anonimiteit en altijd overal toegang hebben.

⚖️ Is het gebruik van een VPN om Netflix te kijken illegaal of tegen de richtlijnen?

Het gebruik van een VPN om Netflix te kijken is absoluut niet illegaal, maar officieel wel tegen de richtlijnen van de streamingdienst.

💰 Kan ik een gratis VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Het is mogelijk een gratis VPN te gebruiken, maar veelal zal dit resulteren in problemen met het streamen. Verder is het nadelig voor je online anonimiteit en veiligheid.

👍 Wat is de beste VPN aanbieder?

Wij raden hiervoor het gebruik van Surfshark, CyberGhost VPN of ExpressVPN aan, maar de beste VPN aanbieder aanwijzen is natuurlijk (zoals in dit artikel beschreven) afhankelijk van veel verschillende factoren.

❌ Hoe kun je de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen?

Je kunt de proxy-foutmelding van Netflix voorkomen door een goede VPN aanbieder te kiezen die een server heeft staan in het gekozen land. De beste VPN aanbieders hebben zelfs een klantenservice die je helpt met het uitkiezen van een geschikt land voor het streamen van een bepaalde film of serie.