Voorspellingen: alle kwartfinales op het WK Voetbal 2022

De achtste finales zijn inmiddels allemaal gespeeld en vandaag wordt de eerste kwartfinale van het WK Voetbal 2022 in Qatar afgetrapt. Benieuwd wie de kanshebbers zijn om te winnen en dus de kwartfinale te halen, bijvoorbeeld zodat je je WK-poule verder in kunt vullen? Wij namen een kijkje in de voorspelling van elke wedstrijd door de bookmaker en verwachtingen van de gigantische zoekmachine Google.

Voorspelde winnaar van elke kwartfinale op het WK Voetbal 2022 in Qatar

Voordat elke wedstrijd begint wordt er een brede selectie van datamodellen geraadpleegd door wedkantoren om te bepalen wie de kanshebbers zijn voor elke partij op het wereldkampioenschap. In de onderstaande tabel gaan we eerst in op de voorspelde winnaar van elke kwartfinale na de reguliere speeltijd van 90 minuten door bookmakers.

De kansberekening die op de onderstaande wedstrijden is toegepast brengt een paar verwachte winnaars na reguliere speeltijd naar voren. De odds zijn natuurlijk onderhevig aan live wijzigingen, dus je kunt op de link bij elke wedstrijd klikken om ons volledige artikel met alle voorspellingen te bekijken, zowel van de bookmaker als van analisten en andere partijen. De voorspelde uitslag kan soms op een gelijkspel uitkomen, terwijl de voorspelde winnaar één van de twee landen is. Dit komt doordat de kansberekening voor alle meest waarschijnlijke uitslagen los staat van de bepaling van de verwachte winnaar. Over het algemeen eindigen wedstrijden namelijk vaker in winst van één van de twee partijen, maar hierbij komt meer variëteit in uitslagen voor dan bij gelijkgespeelde matches. Vaak geeft dit gegeven in ieder geval weer dan de kansen van beide ploegen behoorlijk dicht bij elkaar liggen.

DagTijd (NL)WedstrijdVoorspelde winnaarVoorspelde uitslagAnalyse
Vr. 9 december16 uurKroatië – Brazilië🇧🇷 Brazilië → ❌0 – 2👇 Spring verder
Vr. 9 december20 uurNederland – Argentinië🇦🇷 Argentinië → ✅1 – 1👇 Spring verder
Za. 10 december16 uurMarokko – Portugal🇵🇹 Portugal → ❌0 – 2👇 Spring verder
Za. 10 december20 uurEngeland – Frankrijk🇫🇷 Frankrijk → ✅1 – 1👇 Spring verder

Kroatië – Brazilië: vrijdag 9 december om 16:00 uur

Het leek wel een trainingspotje toen Brazilië de tegenstander uit Zuid-Korea volledig van de mat speelde tijdens de achtste finale. Kroatië had daarentegen een stuk meer moeite om ten koste van de Japanners de kwartfinale te bereiken en bleek zelfs penalty’s nodig te hebben om de volgende ronde te halen. Nu wacht ze een zware kluif, zo blijkt ook uit de analyses van experts. De onderstaande video van ESPN FC duurt slechts twee minuten en neemt je razendsnel mee door de verwachtingen voor deze kwartfinale met de grote Zuid-Amerikaanse titelfavoriet.

Nederland – Argentinië: vrijdag 9 december om 20:00 uur

Je ziet het al staan in de video hieronder: MESSI vs. NOPPERT. De eerste tegenstander op de weg van Oranje naar de WK-finale is Argentinië, een ploeg die ongetwijfeld voor een spektakelstuk tegen Holland gaat zorgen. Maar zal het voordeel onze kant op vallen of weten de Zuid-Amerikanen ons Oranje probleemloos te verslaan? De analisten van ESPN NL bespreken in de onderstaande video hun verwachtingen over de wedstrijd die in het speelschema van het Nederlands elftal staat voor aanstaande vrijdag om 8 uur ’s avonds Nederlandse tijd.

Marokko – Portugal: zaterdag 10 december om 16:00 uur

De Marokkanen wisten te stunten en bleken als enige ‘dark horse’ van dit wereldkampioenschap de kwartfinale te kunnen bereiken ten koste van de Spanjaarden. In de onderstaande video delen de analisten van ESPN FC hun verwachtingen van de spannende clash tussen Cristiano Ronaldo’s Portugese ploeg en het stuntende Noord-Afrikaanse team. Welke van deze twee nationale ploegen zal de halve finale weten te bereiken en het op mogen nemen tegen ‘les Bleus’ uit Frankrijk of ’the Three Lions’ uit Engeland?

Engeland – Frankrijk: zaterdag 10 december om 20:00 uur

Twee absolute grootmachten in de voetbalwereld zullen al in de kwartfinale tegenover elkaar komen te staan tijdens de wedstrijd van Engeland versus Frankrijk. Een belangrijke speler om op te letten is natuurlijk de Franse Kylian Mbappé, een voetballer die al het hele toernooi indruk weet te maken op kijkers en journalisten. Vooral in de achtste finale tegen Polen wist hij weer uit te blinken, onder andere door tweemaal op fenomenale wijze te scoren. In de onderstaande YouTube-video van talkSPORT bespreken analisten hun verwachtingen voor de kwartfinale ENG – FRA.

Voorspelling van meest waarschijnlijke uitslag tijdens de kwartfinales

Eerder in dit artikel hebben we het al even aangestipt: niet alleen over de winnaar worden verwachtingen uitgesproken door bookmakers, maar ook over de verwachte einduitslag van elke wedstrijd in de kwartfinales binnen de reguliere speeltijd van 90 minuten. Hoe lager de quoteringen (de betaling voor het bedrag wat je inzet), hoe waarschijnlijker die score wordt geacht door de bookmaker.

In het onderstaande overzicht vind je wederom de verwachtingen van de bookmaker, op het moment van schrijven en onderhevig aan live wijzigingen. Voor meer uitleg over deze voorspelling kun je wederom op de desbetreffende wedstrijd onder het eerste kopje in dit artikel klikken. Via de links in de onderstaande tabel lees je alle verdere details over de wedstrijden.

WedstrijdVoorspelde uitslagQuotering
🇭🇷 Kroatië vs. 🇧🇷 Brazilië0 – 26.10x
🇳🇱 Nederland vs. 🇦🇷 Argentinië1 – 16.10x
🇲🇦 Marokko vs. 🇵🇹 Portugal0 – 26.00x
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland vs. 🇫🇷 Frankrijk1 – 16.40x

Dit zijn de verwachtingen van zoekmachine Google

Niet alleen bookmakers gebruiken heel veel data om verwachtingen over de uitkomst van voetbalwedstrijden uit te spreken, ook de voor een ieder welbekende zoekmachine Google past deze techniek toe. Hieronder vind je de percentages van verwachte winsten binnen reguliere speeltijd die de zoekmachine verbindt aan elke kwartfinale. Ook deze getallen schommelen continu, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd natuurlijk nog wijzigen. Verder hebben we deze verwachtingen tevens in de artikelen onder het eerste kopje opgenomen per match.

  • Kroatië tegen Brazilië: 🇭🇷 11% Kroatië | 19% gelijkspel | 🇧🇷 70% Brazilië
  • Nederland tegen Argentinië: 🇳🇱 27% Nederland | 30% gelijkspel | 🇦🇷 43% Argentinië
  • Marokko tegen Portugal: 🇲🇦 16% Marokko | 27% gelijkspel | 🇵🇹 57% Portugal
  • Engeland tegen Frankrijk: 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 31% Engeland | 29% gelijkspel | 🇫🇷 40% Frankrijk

Veelgestelde vragen