Voorspellingen: elke halve finale op het WK Voetbal 2022

De kwartfinales zijn inmiddels allemaal gespeeld en dinsdag wordt de eerste halve finale van het WK Voetbal 2022 in Qatar afgetrapt. Benieuwd wie de kanshebbers zijn om te winnen en dus de finale te halen, bijvoorbeeld zodat je je WK-poule verd2er in kunt vullen? Wij namen een kijkje in de voorspelling van elke wedstrijd door de bookmaker en verwachtingen van de gigantische zoekmachine Google.

Voorspelde winnaar van elke halve finale op het WK Voetbal 2022 in Qatar

Voordat elke wedstrijd begint wordt er een brede selectie van datamodellen geraadpleegd door wedkantoren om te bepalen wie de kanshebbers zijn voor elke partij op het wereldkampioenschap. In de onderstaande tabel gaan we eerst in op de voorspelde winnaar van elke halve finale na de reguliere speeltijd van 90 minuten door bookmakers.

De kansberekening die op de onderstaande wedstrijden is toegepast brengt een paar verwachte winnaars na reguliere speeltijd naar voren. De odds zijn natuurlijk onderhevig aan live wijzigingen, dus je kunt op de link bij elke wedstrijd klikken om ons volledige artikel met alle voorspellingen te bekijken, zowel van de bookmaker als van analisten en andere partijen.

DagTijd (NL)WedstrijdVoorspelde winnaarVoorspelde uitslagAnalyse
Di. 13 december20 uurArgentinië – Kroatië🇦🇷 Argentinië → ✅1 – 0 (uitslag werd 3-0)👇 Spring verder
Wo. 14 december20 uurFrankrijk – Marokko🇫🇷 Frankrijk → ✅1 – 0 (uitslag werd 2-0)👇 Spring verder

Argentinië – Kroatië: dinsdag 13 december om 20:00 uur

Een nieuwe bladzijde van de Nederlandse voetbalgeschiedenis op wereldkampioenschappen is zwartgeblakerd sinds de verhitte strijd tegen de Argentijnen afgelopen vrijdag. Jammer genoeg verloren we net als in 2014 na strafschoppen van Lionel Messi’s Zuid-Amerikaanse ploeg, dus dat betekent dat zij het in de halve finale aanstaande dinsdag op mogen nemen tegen het team dat nog niet op goals wist te winnen in de knock-outfase in Qatar. Na penalty’s knikkerden ze de Japanners uit het toernooi, maar ook titelfavoriet Brazilië delfde het onderspit tegen de nationale ploeg met Luka Modrić die ook al de verliezend finalist van het wereldkampioenschap in 2018 was. Zullen zij dezelfde finale weer mogen herhalen? In de onderstaande video bespreken analisten van NBC Sports hun verwachtingen voor ARG – KRO aanstaande dinsdagavond.

Frankrijk – Marokko: woensdag 14 december om 20:00 uur

Lange tijd leek het erop dat er geen enkele ‘dark horse’ op zou staan dit WK, maar gelukkig is er één ploeg die geschiedenis weet te schrijven en enorm stunt door als eerste Afrikaanse ploeg ooit de halve finale van dit eindtoernooi te bereiken: Marokko. Ze hebben de Belgen al uit het toernooi weten te knikkeren, maar vervolgens gingen ook Spanje en Cristiano Ronaldo’s Portugal ten onder tegen de ‘Leeuwen van de Atlas’. Daarnaast hebben ze slechts één doelpunt geïncasseerd in alle wedstrijden op dit wereldkampioenschap. Zouden ze zelfs regerend wereldkampioen Frankrijk met de absolute sterspeler Kylian Mbappé kunnen verslaan en vervolgens de finale mogen spelen? We gaan er woensdagavond achter komen, want dan staat de halve finale FRA – MAR op het programma. Hieronder bespreekt de crew van ESPN FC hun verwachtingen voor deze nu al legendarische wedstrijd.

Voorspelling van meest waarschijnlijke uitslag tijdens de halve finales

Eerder in dit artikel hebben we het al even aangestipt: niet alleen over de winnaar worden verwachtingen uitgesproken door bookmakers, maar ook over de verwachte einduitslag van elke wedstrijd in de halve finales binnen de reguliere speeltijd van 90 minuten. Hoe lager de quoteringen (de betaling voor het bedrag wat je inzet), hoe waarschijnlijker die score wordt geacht door de bookmaker.

In het onderstaande overzicht vind je wederom de verwachtingen van de bookmaker, op het moment van schrijven en onderhevig aan live wijzigingen. Voor meer uitleg over deze voorspelling kun je wederom op de desbetreffende wedstrijd onder het eerste kopje in dit artikel klikken. Via de links in de onderstaande tabel lees je alle verdere details over de wedstrijden.

WedstrijdVoorspelde uitslagQuotering
🇦🇷 Argentinië vs. 🇭🇷 Kroatië1 – 05.40x
🇫🇷 Frankrijk vs. 🇲🇦 Marokko1 – 05.10x

Dit zijn de verwachtingen van zoekmachine Google

Niet alleen bookmakers gebruiken heel veel data om verwachtingen over de uitkomst van voetbalwedstrijden uit te spreken, ook de voor een ieder welbekende zoekmachine Google past deze techniek toe. Hieronder vind je de percentages van verwachte winsten binnen reguliere speeltijd die de zoekmachine verbindt aan elke halve finale, zowel voor beide winsten als voor gelijkspel met als gevolg verlenging. Ook deze getallen schommelen continu, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd natuurlijk nog wijzigen. Verder hebben we deze verwachtingen tevens in de artikelen onder het eerste kopje opgenomen per match.

  • Argentinië tegen Kroatië: 🇦🇷 51% Argentinië | 29% gelijkspel / verlenging | 🇭🇷 20% Kroatië
  • Frankrijk tegen Marokko: 🇫🇷 63% Frankrijk | 24% gelijkspel / verlenging | 🇲🇦 13% Marokko

Veelgestelde vragen