Deze 3 voorspellingen doet F1 TV in aanloop naar tweede seizoenshelft

Volgens Lawrence Barretto, Formule 1-expert en pitstraatverslaggever bij F1 TV, staat ons een aantal spectaculaire verrassingen te wachten voor de tweede helft van raceseizoen 2023. De onderstaande drie opvallende voorspellingen ontvingen wij in een ingezonden, en vervolgens door ons redactioneel aangepast, artikel van de streamingdienst.

➝ Meld je nu aan bij F1 TV Pro en krijg 20% korting, zodat je kunt genieten van Formule 1, F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏎️

Gewaagde voorspellingen van F1 TV voor de rest van het raceseizoen

Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven. En wij zijn erbij. Hoe lang gaat de onvoorstelbare zegereeks van Max Verstappen en Red Bull nog door? Aan alles komt een einde, maar na al die overwinningen op rij verloopt de tweede helft van het seizoen misschien toch niet zoals verwacht. Met F1 TV Pro volg je iedere sessie, alle sprints en elke grand prix live en on demand, inclusief exclusieve F1-programma’s waarin je een kijkje neemt in de paddock. Maak je klaar voor een oranje zee bij Zandvoort, met de rest van het seizoen 20% korting op F1 TV Pro.

Lawrence Barretto, pitstraatverslaggever bij F1 TV, heeft een aantal—nogal gewaagde—voorspellingen voor je. We hebben al allerlei verrassingen voorbij zien komen: een tevreden Fernando Alonso, die al zes keer op het podium heeft gestaan, Aston Martin, dat het seizoen met de op een na snelste wagen is begonnen, de plotselinge wedergeboorte van McLaren en de terugkeer van Daniel Ricciardo.

1. Red Bull schrijft geschiedenis, maar zijn ze echt onoverwinnelijk?

Lawrence denkt dat de zegereeks van Red Bull niet stand zal houden. “Max Verstappen heeft dit jaar tot nu toe vrijwel alles gewonnen. Daardoor kun je denken dat hij na de zomerstop gewoon doorgaat, zoals Sebastian Vettel in 2013. Ik vermoed alleen dat dit niet gaat gebeuren. Het is een kwestie van kansberekening, die op allerlei manieren kan uitvallen.”

Let op: de citaten van Lawrence Barretto zijn geredigeerd om ze in te korten en te verduidelijken. Verstappen wist overigens vorig jaar de titel al in Japan te winnen—lukt dat hem in 2023 in Qatar of gaat iemand daar een stokje voor steken?

2. De uitdagers maken zich klaar voor 2024

“McLaren heeft dit jaar laten zien dat je ondanks een slechte start toch flink kunt inlopen in het seizoen. Oscar Piastri en Lando Norris presteren op zo’n hoog niveau – ze helpen elkaar juist verder in plaats van dat ze elkaar in de weg zitten. En ik denk dat ze daarmee goed worden voorbereid op 2024,” legt Lawrence uit.

“Wat betreft Mercedes: zij hebben eindelijk door dat ze de verkeerde richting zijn ingeslagen. Ze zijn hun koers nu aan het bijstellen en kunnen dan in 2024 echt gaan profiteren. Red Bull was de afgelopen jaren heer en meester, maar dat hoeft niet te betekenen dat hun overheersing blijft voortduren.”

3. Winnaars van de tweede helft van het seizoen

Voor de tweede helft van het seizoen verwacht Lawrence glansrollen voor andere coureurs. “Vorig jaar heeft Mercedes op het nippertje nog een overwinning weten te behalen. Ik verwacht dat Mercedes eindelijk de zege kan verzekeren waar Lewis al zo lang naar snakt. Ook Lando Norris kan een eerste overwinning behalen. Hij komt steeds dichterbij. Aston Martin sputtert de laatste tijd, maar kan nog wel degelijk presteren als het na de zomerstop met een goed ontwikkelingsplan komt. Mijn voorgevoel is dat Red Bull met de rest wordt meegezogen, waardoor het er aan het eind van het seizoen echt om gaat spannen.”

Gaat Lando voor het eerst zegevieren, weet Lewis het weer tot het podium te schoppen of gaan we die mystieke 33e overwinning van Alonso meemaken? Checo maakt een bijzonder grillig seizoen door. Kan hij in zijn thuisland Mexico wel presteren? Hij zit zichzelf bij de kwalificaties regelmatig in de weg, maar komt telkens wel heel dichtbij. Die zaterdagen worden dus nog interessant!

Verwachtingen na de zomerstop

“De tweede helft van het seizoen zit bomvol waanzinnige races. Singapore is een van mijn favoriete banen. Onder al die lampen zien de auto’s er prachtig uit. Daarnaast gaan we naar Las Vegas. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar dat rechte stuk van twee kilometer, geflankeerd door al die hotels. Wat een gezicht! De coureurs hebben er zin in. Iedereen in de paddock heeft er zin in. Het wordt volle bak,” aldus Lawrence.

Gaat Max Verstappen op het laatst nog onderuit? De tijd zal het leren. Het Formule 1-seizoen gaat op vrijdag 25 augustus verder—dan staat de Grand Prix van Zandvoort op het programma. Wie daarvoor een abonnement op F1 TV Pro afsluit, krijgt zoals hiervoor genoemd de rest van het seizoen een korting van één vijfde van de abonnementsprijs. Zo kun je tot op de milliseconde precies zien of Barretto’s voorspellingen inderdaad kloppen.

F1 arrives in Zandvoort - Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix