Voorspelling WK Darts 2023: kans op winst van elke deelnemer

Het WK Darts 2023 is in volle gang en de laatste vier deelnemers die nog in de race zijn voor de titel zijn bekend, dus dat betekent dat de voorbeschouwingen en voorspellingen inmiddels overal te winden zijn. Welke grote favorieten zijn nog over in dit toernooi, maakt de enige Nederlandse deelnemer nog kans op de winst en van welke darters wordt überhaupt verwacht dat ze de finale weten te halen? In dit artikel lees je er alles over.

Welke darters maken de meeste kans op winst tijdens het WK Darts 2023?

De darters strijden tijdens het toernooi dit jaar zeker niet om wisselgeld, want de prijzenpot biedt ruim een half miljoen euro aan degene die de wereldtitel in de wacht weet te slepen. Maar welke deelnemers maken daar dit jaar de meeste kans op? Vaak worden de voorspellingen van bookmakers gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van spelers in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag en dus uiteindelijk op de winnaar van het toernooi.

💰 Let op: Zijn jouw voorspellingen vaak een schot in de roos? Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de actie €50 Free Bet 🎯

BetCity

Voorafgaand aan het toernooi kreeg je op de wedstrijdpagina van BetCity de odds aangeboden die je in de onderstaande tabel vindt, al zijn die natuurlijk onderhevig aan live wijzigingen. Hieronder zie je voor welke acht darters je op het moment van aanvang de laagste uitbetaling zou krijgen bij winst, dus wie de meeste kans op de titel zou hebben gemaakt. De Nederlandse darter Michael van Gerwen blijkt by far de grootste kanshebber te zijn volgens de bookmaker, waarna de Welshe Gerwyn Price en Engelse Michael Smith volgen. Inmiddels zijn enkel de eerst- en laatstgenoemde naam uit dit rijtje echter nog in de race voor de winst tijdens de halve finales, samen met de Belgische Dimitri van den Bergh en de Duitse Gabriel Clemens.

→ Voorspelling per match bekijken? Ga direct naar alle wedstrijden op dag 15 👍

DeelnemerWinstquotering beginOdds nu
🇳🇱 Michael van Gerwen3.50x1.53x
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price7.00x
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith8.50x3.75x
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright10.00x
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Luke Humphries13.00x
🇬🇧 Josh Rock13.00x
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton19.00x
🇳🇱 Dirk van Duijvenbode26.00x
🇧🇪 Dimitri van den Bergh11.00x
🇩🇪 Gabriel Clemens13.00x

Winkans voor alle Nederlandse darters tijdens dit wereldkampioenschap

Überhaupt waren onze Nederlandse darters dit jaar erg populair in de race om de winst tijdens het toernooi. Maar liefst 12 van de 96 deelnemers zijn van Oranje, terwijl Engeland met 28 spelers duidelijk hofleverancier is. Toch blijkt de kracht van onze Hollanders groot, want de eerdergenoemde bookmaker betaalde 2.80x uit voor winst van een Engelse darter bij aanvang van het toernooi, terwijl Nederland met 3.00x al snel volgde. Daarnaast kon je met 3.75x inzetten op een andere nationaliteit of met 5.50x op een Welshe winnaar uit de zes deelnemers uit Wales.

Verder vind je hieronder de odds die op vlak voor het toernooi per Nederlandse darter werden uitbetaald door BetCity. Deel je het getal 1 door deze odds, dan krijg je ongeveer een inschatting van de kansberekening die erachter schuilt. Daaruit bleek dat Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Raymond van Barneveld duidelijk bovenaan dit lijstje stonden met respectievelijk en afgerond 29%, 4%, 3% en 1% kans op winst. Daarna duiken we al snel richting de nul met meerdere cijfers achter de komma.

 • Michael van Gerwen: 3.50x, dus ongeveer 28,6% kans
 • Dirk van Duijvenbode: 26.00x, dus ongeveer 3,8% kans
 • Danny Noppert: 31.00x, dus ongeveer 3,2% kans
 • Raymond van Barneveld: 81.00x, dus ongeveer 1,2% kans
 • Vincent van der Voort: 151.00x, dus ongeveer 0,1% kans
 • Jermaine Wattimena: 301.00x, dus ongeveer 0,003% kans
 • Martijn Kleermaker: 401.00x, dus ongeveer 0,002% kans
 • Geert Nentjes: 501.00x, dus ongeveer 0,002% kans
 • Danny van Trijp: 501.00x, dus ongeveer 0,002% kans
 • Niels Zonneveld: 501.00x, dus ongeveer 0,002% kans
 • Jimmy Hendriks: 751.00x, dus ongeveer 0,001% kans
 • Danny Jansen: 751.00x, dus ongeveer 0,001% kans

Deze deelnemers waren volgens de bookmaker favorieten voor een finaleplek

De voorspelling van deze bookmaker richt zijn pijlen ook op kanshebbers uit het speelschema om überhaupt de finale te behalen op 3 januari. Daarin werden, net als in het lijstje van favorieten voor de winst, onder andere Michael van Gerwen (2.63x), Gerwyn Price (3.75x), Michael Smith (5.00x), Peter Wright (6.00x) en Luke Humphries (6.50x) genoemd voor de grootste kans op een plekje in de eindstrijd van het WK Darts 2023.

Meer informatie over de kansen van analisten vind je overigens in heel wat video’s op YouTube. Je kunt daar gewoon ‘Prediction PDC World Cup Darts 2023’ in de zoekbalk intikken of hier direct naar de desbetreffende pagina gaan. Zo laat je je door meerdere bronnen informeren met hun voorspelling en voorbeschouwing van het wereldkampioenschap en kun je zelf bijvoorbeeld een gebalanceerde afweging maken voor het invullen van je poule. Alvast heel veel plezier gewenst met kijken naar het wereldkampioenschap darts!

The most bizarre leg of darts you'll ever see... 🤯🤣

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.