Voorspelling WK 2022: elke wedstrijd, poule en topscorer

Het grootste voetbaltoernooi ter wereld is in volle gang en de wedstrijden slingeren je viermaal per dag om de oren. Veel kijkers willen graag van tevoren weten wat de verwachting van een partij is, bijvoorbeeld voor het bepalen van de inzet in een eigen poule. Hier vind je de volledige WK voorspelling van het toernooi van 2022 in Qatar met een kansberekening van de bookmaker bij elke wedstrijd in elke poule en natuurlijk de verwachte winnaar en topscorer van het toernooi.

Voorspelling van elke aanstaande wedstrijd tijdens het WK

Bookmakers gebruiken een hele berg aan datamodellen om een kansberekening los te laten op sportwedstrijden, waardoor wordt bepaald hoe waarschijnlijk zij elke uitslag en mogelijke winst achten. Wij hebben de WK-odds van bookmaker BetCity geraadpleegd voor de bepaling van winkansen en verwachte uitslagen in de aanstaande wedstrijden.

💰 Let op: Het Nederlands elftal speelt de laatste WK-wedstrijd in de groepsfase morgen om 16:00 uur tegen gastland Qatar. Normaal gesproken wordt bij winst slechts 1.13x uitgekeerd, maar als nieuwe speler van BetCity krijg je nu maar liefst 50 keer je inzet als Oranje wint! → Ga direct naar de WK-actie ‘Nederland wint voor 50x je inzet’. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

In de onderstaande tabel vind je wanneer nieuwe WK-wedstrijden tussen welke nationale ploegen op het programma staan. Door te klikken op de wedstrijd vind je meer informatie over deze partij, waaronder de huidige vorm van de ploegen en de historische resultaten van de twee teams. Bij het klikken op de voorspelde winnaar vind je de leidende analyse van de bookmaker, maar ook inschattingen van Google en analisten. Vaak komt de meest waarschijnlijk geachte uitslag in die modellen overeen met de voorspelde winnaar, maar het kan in sommige gevallen ook gebeuren dat er een bepaalde winnaar wordt voorspeld, terwijl een gelijke uitslag nog steeds als meest waarschijnlijk wordt geacht. De kansen in het onderstaande overzicht kunnen altijd live veranderen.

WeekdagDatumNederlandse tijdWedstrijdVoorspelde winnaarVoorspelde uitslag
Dinsdag29 november16:00 uurNederland – Qatar🇳🇱 Nederland2 – 0 → 50x Odds Boost
Dinsdag29 november16:00 uurEcuador – Senegal🇪🇨 Ecuador1 – 1
Dinsdag29 november20:00 uurIran – Verenigde Staten🇺🇸 Verenigde Staten1 – 0
Dinsdag29 november20:00 uurWales – Engeland🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland2 – 0

Afgelopen partijen en voorspelde uitslagen

Benieuwd hoe de voorspellingen bij vorige wedstrijden hebben uitgepakt? In het onderstaande overzicht zie je in welke mate deze overeenkwamen met de daadwerkelijke uitslagen. Door te klikken op de wedstrijd ga je naar de uitgebreide pagina over de desbetreffende match. Je wordt via de voorspelde winnaar geleid naar het artikel met de voorbeschouwing die voorafgaand aan de wedstrijd werd gepubliceerd.

WedstrijdUitslagVoorspelde uitslagWinnaarVoorspelde winnaar
Portugal vs. Uruguay2 – 01 – 1🇵🇹 Portugal🇵🇹 Portugal
Brazilië vs. Zwitserland1 – 01 – 0🇧🇷 Brazilië🇧🇷 Brazilië
Zuid-Korea vs. Ghana2 – 31 – 1🇬🇭 Ghana🇰🇷 Zuid-Korea
Kameroen vs. Servië3 – 30 – 1➖ Gelijkspel🇷🇸 Servië
Spanje vs. Duitsland1 – 11 – 1➖ Gelijkspel🇪🇸 Spanje
Kroatië vs. Canada4 – 11 – 1🇭🇷 Kroatië🇭🇷 Kroatië
België vs. Marokko0 – 21 – 1🇧🇪 België🇧🇪 België
Japan vs. Costa Rica0 – 11 – 0🇨🇷 Costa Rica🇯🇵 Japan
Argentinië vs. Mexico2 – 01 – 0🇦🇷 Argentinië🇦🇷 Argentinië
Frankrijk vs. Denemarken2 – 11 – 0🇫🇷 Frankrijk🇫🇷 Frankrijk
Polen vs. Saoedi-Arabië2 – 01 – 0🇵🇱 Polen🇵🇱 Polen
Tunesië vs. Australië0 – 11 – 1🇦🇺 Australië🇹🇳 Tunesië
Engeland vs. Verenigde Staten0 – 01 – 0➖ Gelijkspel🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland
Nederland vs. Ecuador1 – 11 – 0➖ Gelijkspel🇳🇱 Nederland
Qatar vs. Senegal1 – 30 – 1🇸🇳 Senegal🇸🇳 Senegal
Wales vs. Iran0 – 21 – 1🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales
Brazilië vs. Servië2 – 02 – 0🇧🇷 Brazilië🇧🇷 Brazilië
Portugal vs. Ghana3 – 22 – 0🇵🇹 Portugal🇵🇹 Portugal
Uruguay vs. Zuid-Korea0 – 01 – 0➖ Gelijkspel🇺🇾 Uruguay
Zwitserland vs. Kameroen1 – 01 – 0🇨🇭 Zwitserland🇨🇭 Zwitserland
België vs. Canada1 – 02 – 0🇧🇪 België🇧🇪 België
Spanje vs. Costa Rica7 – 02 – 0🇪🇸 Spanje🇪🇸 Spanje
Duitsland vs. Japan2 – 01 – 2🇯🇵 Japan🇩🇪 Duitsland
Marokko vs. Kroatië0 – 01 – 1➖ Gelijkspel🇭🇷 Kroatië
Frankrijk vs. Australië2 – 04 – 1🇫🇷 Frankrijk🇫🇷 Frankrijk
Mexico vs. Polen0 – 01 – 1➖ Gelijkspel🇲🇽 Mexico
Denemarken vs. Tunesië0 – 01 – 0➖ Gelijkspel🇩🇰 Denemarken
Argentinië vs. Saoedi-Arabië1 – 22 – 0🇸🇦 Saoedi-Arabië🇦🇷 Argentinië
Verenigde Staten vs. Wales1 – 11 – 1➖ Gelijkspel➖ Gelijkspel
Senegal vs. Nederland0 – 20 – 1🇳🇱 Nederland🇳🇱 Nederland
Engeland vs. Iran6 – 21 – 0🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland

Wie wordt de winnaar van het WK volgens de huidige voorspellingen?

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap is natuurlijk altijd de veelgestelde vraag: wie wint het WK dit jaar? Hiervoor wordt vaak de FIFA Men’s World Ranking geraadpleegd, waar Brazilië, België, Argentinië, Frankrijk en Engeland in diezelfde volgorde de top 5 volgen.

Een factor die bij kansberekening flink meeweegt is echter de loting. Als je als team terechtkomt in een hele lastige poule, dan kan het maar zo zijn dat het moeilijker wordt om ver te komen in het toernooi. Daarom gaven veel bookmakers voorafgaand aan het toernooi aan dat ze verwachtten dat Brazilië de meeste kans had om kampioen te worden tijdens het WK Voetbal 2022 in Qatar. Vervolgens noemden ze Argentinië en Frankrijk, waarna Engeland, Spanje, Duitsland, Nederland, Portugal, België en Denemarken de top 10 afmaakten.

Gedurende het toernooi zullen deze berekeningen natuurlijk constant worden bijgewerkt op basis van uitschakelingen en de gespeelde wedstrijden van elke kanshebber. Je vindt de live quoteringen op deze WK-pagina van BetCity. Mocht je je verder willen laten informeren, dan staat ook heel YouTube vol met analyses. De onderstaande video van The Telegraph is daar een voorbeeld van.

World Cup predictions: Watch Jamie Carragher choose the winner of Qatar 2022

Men zet ook vaak in op topscorer in de poule

Heb je een WK-poule met je vrienden en/of familie? Dan wordt vaak ook gevraagd wie de topscorer van het wereldkampioenschap in Qatar wordt. Meestal kun je punten verdienen per goal die deze persoon scoort in de groep of zelfs in het volledige toernooi. In het onderstaande overzicht vind je wat de quoteringen voor topscorer waren voor elke speler bij onze geraadpleegde boekhouder op het moment van schrijven. Daaruit blijkt dat momenteel Kylian Mbappé van het Franse team, Lionel Messi van de Argentijnen en de Braziliaanse Neymar voorlopig de meeste kans op deze titel lijken te maken. Deze quoteringen zijn natuurlijk ook onderhevig aan live wijzigingen.

SpelerLandWinnaar odds
Kylian Mbappé🇫🇷 Frankrijk8.00
Lionel Messi🇦🇷 Argentinië8.50
Neymar🇧🇷 Brazilië11.00
Harry Kane🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland19.00
Bukayo Saka🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland21.00
Lautaro Martinez🇦🇷 Argentinië24.00
Richarlison🇧🇷 Brazilië24.00
Cristiano Ronaldo🇵🇹 Portugal24.00
Olivier Giroud🇫🇷 Frankrijk26.00
Enner Valencia🇪🇨 Ecuador26.00
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.