Voorspelling: Verenigde Staten vs. Wales | WK Voetbal 2022 in Qatar

Twee teams staan na Nederland’s strijd tegen Senegal vanavond klaar voor hun eigen allereerste partij op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Verenigde Staten – Wales’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en ESPN-analisten verwachten van de match op maandag 21 november 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Verenigde Staten – Wales op maandag 21 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 2.35x je inzet als Verenigde Staten wint, 3.10x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 3.45x als Wales er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 43% (winst voor Verenigde Staten), 32% (gelijkspel) en 29% (winst voor Wales). Deze quoteringen in de strijd tussen Verenigde Staten vs. Wales zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. Een 1-1 gelijkspel betaalt het minst uit (5.80x, dus afgerond 17% kans), waarna 1-0 winst voor de Verenigde Staten (7.00x) en 0-0 gelijkspel (8.00x) volgen. Verder geeft de bookmaker een 0-1 winst voor Wales de odds van 8.50x en een 2-0 winst voor Verenigde Staten 10.00x, terwijl 0-2 winst voor Wales met 16.00x minder waarschijnlijk wordt geacht. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 40% winkans voor Verenigde Staten tegen Wales

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zouden de Verenigde Staten op het moment van schrijven 40% kans op winst hebben tegen Wales. Daarentegen wordt een waarschijnlijkheid van 31% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Wales een kans van 29% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🇺🇸 Verenigde StatenGelijkspel🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales
40%31%29%

YouTube-video van ESPN met de voorspellingen voor deze dag

ESPN, de partij die in Nederland de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van WK-wedstrijden is. In de onderstaande aflevering wordt gesproken met Marciano Vink, Hans Kraay jr. en Kees Kwakman.

🔮 ESPN-Voorspellingen voor dag 2 met o.a. Senegal - Nederland! 🇸🇳🆚🇳🇱 | WK Praat

Veelgestelde vragen

  • Wie wint Verenigde Staten – Wales volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat de Verenigde Staten afgerond 43% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 32% en voor winst van Walesop 29% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Verenigde Staten vs. Wales op maandag 21 november 2022?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een gelijkspel van 1-1. Hierop wordt een afgeronde kans van 17% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.