Voorspelling: Spanje vs. Costa Rica | WK Voetbal 2022

Twee teams staan vanmiddag klaar voor hun eigen allereerste partij op het eindtoernooi in Qatar, waaronder de wereldkampioen van 2010 tijdens de verloren finale van ons eigen Oranje. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Spanje – Costa Rica’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en analisten verwachten van de match in de middag van woensdag 23 november 2022 om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Spanje – Costa Rica op woensdag 23 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.15x je inzet als Spanje wint, 8.00x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 25.00x als Costa Rica er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 87% (winst voor Spanje), 13% (gelijkspel) en 4% (winst voor Costa Rica). Deze quoteringen in de strijd tussen Spanje vs. Costa Rica zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. De overmacht van Spanje blijkt groot genoeg te zijn om bij een 2-0 winst het minst uit te betalen: 5.10x, dus afgerond 20% kans. Daarna volgen 1-0 winst (6.75x), 1-1 gelijkspel (15.00x) en 0-0 gelijkspel (17.00x). Een 0-1 winst voor Costa Rica wordt relatief een stuk onwaarschijnlijker geacht met een quotering van 41.00x. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

→ Soortgelijke voorspellingen over andere WK-wedstrijden vandaag vind je voor Marokko – Kroatië (om 11:00 uur), Duitsland – Japan (om 14:00 uur) en België – Canada (om 20:00 uur) 🏟️

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 67% winkans voor Spanje tegen Costa Rica

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou Spanje op het moment van schrijven 46% kans op winst hebben tegen Spanje. Daarentegen wordt een waarschijnlijkheid van 29% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Costa Rica een kans van 25% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🇪🇸 SpanjeGelijkspel🇨🇷 Costa Rica
85%11%4%

YouTube-video van Voetbal International met de voorspellingen voor Groep E van het WK

Voetbal International plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van de WK-poules is. In de onderstaande video wordt in blokken gesproken door Süleyman Öztürk, Bas van den Hoven en Matthijs Vegter wat ze verwachten van de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap. Groep E met Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica wordt vanaf 44:08 tot 48:10 doorgenomen.

🏆 WK 2022 VOORSPELLEN met BAS & SULEY

Veelgestelde vragen

  • Wie wint Spanje – Costa Rica volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat Spanje afgerond 87% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 13% en voor winst van Costa Rica op 4% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Spanje vs. Costa Rica op woensdag 23 november 2022?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan 2-0 winst van Spanje. Hierop wordt een afgeronde kans van 20% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.