Voorspelling: Senegal vs. Nederland | WK Voetbal 2022 in Qatar

Nederland staat op het punt om te beginnen aan de allereerste partij op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Senegal – Nederland’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en ESPN-analisten verwachten van de match met Oranje op maandag 21 november 2022 om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Senegal – Nederland op maandag 21 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.61x je inzet als Nederland wint, 3.80x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 6.50x als Senegal er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 62% (winst voor Nederland), 26% (gelijkspel) en 15% (winst voor Senegal). Deze quoteringen zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. Een 0-1 winst voor Nederland betaalt het minst uit (5.60x, dus afgerond 18% kans), waarna 0-2 (6.40x) volgt. Daarna geeft de bookmaker een gelijkspel van 1-1 (7.00x) of 0-0 (8.50x) de grootste kans, terwijl winst van Senegal met 1-0 (13.00x) of 2-0 (34.00x) relatief onwaarschijnlijk wordt geacht. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 59% winkans voor Nederland tegen Senegal

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou Nederland op het moment van schrijven 59% kans op winst hebben tegen Senegal. Daarentegen wordt een waarschijnlijkheid van 25% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Senegal een kans van 16% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🇸🇳 SenegalGelijkspel🇳🇱 Nederland
16%25%59%

YouTube-video van ESPN met de voorspellingen voor deze dag

ESPN, de partij die in Nederland de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van WK-wedstrijden is. In de onderstaande aflevering wordt gesproken met Marciano Vink, Hans Kraay jr. en Kees Kwakman. Hierin wordt eenmaal genoemd dat de wedstrijd in 2-1 zou kunnen eindigen, terwijl de andere twee kenners een gelijkspel van 1-1 en 0-0 voorspellen.

🔮 ESPN-Voorspellingen voor dag 2 met o.a. Senegal - Nederland! 🇸🇳🆚🇳🇱 | WK Praat

Is het team momenteel in vorm?

Natuurlijk kijken we graag even naar de prestaties in de afgelopen vijf wedstrijden van beide teams. Nederland deed het beter dan Senegal, maar het scheelt niet veel. De laatstgenoemde ploeg speelde namelijk in september nog met 1-1 gelijk tegen Iran, terwijl ze wisten te winnen van Bolivia met 0-2. Ook won het team in de COSAFA Cup van Mozambique en Eswatini, beiden na 1-1 en penalties. De enige van de vijf afgelopen wedstrijden die ze verloren was tegen Zambia (4-3). Het Nederlands elftal bleef in diezelfde periode ongeslagen, want we wonnen in de Nations League van België (1-0) Wales (3-2 en 1-2) e Polen (0-2). De laatste match, tevens tegen Polen, werd echter gelijkgespeeld met 2-2.

5 laatste wedstrijden van Senegal
5 laatste wedstrijden van Nederland

WK-selectie en opstelling van Senegal vergeleken met het Nederlands elftal

De opstellingen van de wedstrijd zijn inmiddels bekend. Senegal zal spelen met E Mendy, Sabaly, Koulibaly, Diallo, N Mendy, Kouyate, Gueye, Cisse, Diatta, Sarr en Dia. Het Nederlands elftal wordt gevormd door de volgende basisspelers uit de Oranje WK-selectie: Noppert, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Ake, Blind, De Jong, Berghuis, Gakpo, Janssen en Bergwijn.

Hoe laat wordt Senegal vs. Nederland gespeeld en waar kun je de wedstrijd kijken?

In ons uitgebreide artikel over het online en op tv kijken naar de WK-wedstrijd Senegal – Nederland leggen we precies uit bij welke streamingdiensten en tv-zenders je met een live stream naar de partij kunt kijken en hoe (lang) je de match terug kunt zien. Het belangrijkste om hierbij te weten is dat de NOS deze wedstrijd uitzendt in Nederland, waardoor je alles kunt volgen op kanaal NPO 1. Hierdoor is het ook mogelijk om de wedstrijd online live via NLZIET te streamen en vervolgens 7 dagen lang reclamevrij terug te kijken.


Veelgestelde vragen

  • Wie wint Senegal – Nederland volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat Nederland afgerond 62% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 26% en voor winst van Senegal op 15% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Senegal vs. Nederland op maandag 21 november 2022?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een winst van 0-1 voor Nederland. Hierop wordt een afgeronde kans van 18% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.