Voorspelling: Nederland vs. Qatar | WK Voetbal 2022

De derde en laatste partij van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal in de Midden-Oosterse oliestaat staat vanmiddag op het programma. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Nederland – Qatar’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en analisten verwachten van de match met Oranje op dinsdag 29 november 2022 om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Nederland – Qatar op dinsdag 29 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.13x je inzet als Nederland wint, 9.00x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 26.00x als Qatar er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 88% (winst voor Nederland), 11% (gelijkspel) en 4% (winst voor Qatar). Deze quoteringen zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Oranje speelt zaterdag om 16:00 uur de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Normaal wordt bij winst van het Nederlands elftal slechts 1.87x uitgekeerd, maar als nieuwe speler van BetCity krijg je nu maar liefst 100 keer je inzet als onze Oranjeleeuwen de Amerikanen verslaan! → Ga direct naar de WK-actie ‘Nederland wint voor 100x je inzet’. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. In dit geval betaalt een 2-0 winst voor Nederland het minst uit: 6.40x, dus afgerond 18% kans. Daarna pas volgen 3-0 (5.80x), 1-0 & 4-0 (8.00x), 1-1 gelijkspel (16.00x) en 0-0 gelijkspel (21.00x). Verder acht de bookmaker winst van Qatar relatief zo veel onwaarschijnlijker dat hiervoor bij 0-1 een quotering van 51.00x wordt uitbetaald. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

→ Soortgelijke voorspellingen over andere WK-wedstrijden vandaag vind je voor Ecuador – Senegal (om 16:00 uur), Iran – Verenigde Staten (om 20:00 uur) en Wales – Engeland (om 20:00 uur) 🏟️

Nog wat aanvullende informatie over deze derde en laatste partij in de groepsfase: de wedstrijd wordt gespeeld onder leiding van scheidsrechter Bakary Papa Gassama in het Al Bayt Stadium in Al Khor met een capaciteit van 68.895 toeschouwers. Natuurlijk is het Nederlands elftal onder leiding van Louis van Gaal, maar de bondscoach van Qatar kennen waarschijnlijk minder mensen: Felix Sanchez. Nederland scoorde in het toernooi tot nu toe 3 doelpunten, waarvan twee van Cody Gakpo. Bij Qatar wist alleen Mohammed Muntari te scoren.

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 84% winkans voor Nederland tegen Qatar

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou Nederland op het moment van schrijven 84% kans op winst hebben tegen het Midden-Oosterse land. Dat is aanzienlijk meer kans dan bij de voorspelling tegen Senegal en de voorspelling tegen Ecuador, want toen gaf Google aan te denken dat Nederland respectievelijk met 59% en 53% zekerheid zou winnen. Verder wordt door Google een waarschijnlijkheid van 11% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Qatar een kans van 5% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🇳🇱 NederlandGelijkspel🇶🇦 Qatar
84%11%5%

Elke scenario: dit is wanneer Nederland, Ecuador, Senegal en Qatar doorgaan naar de achtste finale

In de onderstaande tabel vind je wat er gebeurt als elk van de vier Groep A-ploegen in de derde en laatste ronde wint, gelijkspeelt of verliest. Wanneer de eerste of tweede positie in de poule bekend is, en dus plaatsing voor de achtste finale een optie is, staat er een één of twee voor de vlag. Wanneer er een slash tussen de twee vlaggen staat, betekent het dat de eindstand afhankelijk is van het aantal goals dat door alle teams gemaakt wordt.

Hieruit blijkt dat 🇶🇦 Qatar al volledig uitgeschakeld is, terwijl 🇸🇳 Senegal alleen bij eigen winst verzekerd is van de volgende ronde. 🇪🇨 Ecuador moet niet verliezen om de volgende ronde met zekerheid te bereiken en als dat wel gebeurt, dan slinken de kansen op een WK-vervolg ineens heel snel. En ten slotte: als 🇳🇱 Nederland niet verliest van de Midden-Oosterse oliestaat, dan zullen we ongetwijfeld de volgende ronde bereiken. Maar of dat als eerste of tweede in de poule is? Dat is afhankelijk van de uitslag van ECU – SEN.

Ecuador wintGelijkspelSenegal wint
Nederland wint🇳🇱 / 🇪🇨1 🇳🇱
2 🇪🇨
1 🇳🇱
2 🇸🇳
Gelijkspel1 🇪🇨
2 🇳🇱
🇳🇱 / 🇪🇨1 🇸🇳
2 🇳🇱
Qatar wint1 🇪🇨
2 🇳🇱
1 🇪🇨
2 🇳🇱 / 🇸🇳
1 🇸🇳
2 🇳🇱 / 🇪🇨

YouTube-video’s met voorspellingen voor Groep A van het WK

Voetbal International plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van de WK-poules is. In de onderstaande video wordt in blokken gesproken door Süleyman Öztürk, Bas van den Hoven en Matthijs Vegter wat ze verwachten van de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap. Groep A met Nederland, Senegal, Ecuador en Qatar wordt vanaf 04:00 tot 19:35 doorgenomen.

🏆 WK 2022 VOORSPELLEN met BAS & SULEY

Daarnaast heeft de geverifieerde YouTuber Zealand, een kanaal met ruim 228 duizend volgers en 44 miljoen views, voorafgaand aan het wereldkampioenschap elk team uitgebreid besproken in video’s van ongeveer 10 minuten per stuk. Hieronder vind je de video’s waarin hij in het Engels zijn eigen prediction deelt over de de kansen van de nationale ploegen. In de onderstaande twee video’s heeft hij het over de ploeg uit Nederland (links) en de algemene verwachtingen over het WK (rechts).

World Cup Preview: The Dutch Dark Horse
We Preview EVERY World Cup Team

Is het team momenteel in vorm?

Natuurlijk kijken we graag even naar de prestaties in de afgelopen vijf wedstrijden van beide teams. Nederland deed het aanzienlijk beter dan Qatar en bleef zelfs ongeslagen. Zo speelde Nederland alleen gelijk tegen Polen met 2-2, maar verder wisten we te winnen van Wales (3-2), Polen (0-2) en België (1-0) in de Nations League. Daarnaast wonnen we natuurlijk de partij afgelopen maandag tegen Senegal met 0-2. Binnenkort wordt ook de partij tegen Ecuador aan dit overzicht toegevoegd.

Qatar speelde zijn eerste wedstrijd dit WK tegen Ecuador en deze werd met 0-2 verloren, net als de voorgaande vriendschappelijke wedstrijden tegen Kroatië U23 (0-3) en Canada (0-2). Daarentegen wist het Midden-Oosterse team wel gelijkspel te houden tegen Chili met 2-2 en tegen Jamaica met 1-1.

5 laatste wedstrijden van Nederland
5 laatste wedstrijden van Qatar

WK-selectie en opstelling van Qatar vergeleken met het Nederlands elftal

De opstellingen van de wedstrijd zijn inmiddels bekend, waarbij opvalt dat het Nederlands elftal twee nieuwe namen in de basis heeft staan: Marten de Roon en Memphis Depay. Hieronder vind je de Oranje WK-selectie voor de wedstrijd, net als de 11 startende spelers die uit zullen komen voor Qatar.

🇳🇱 Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, Klaassen, De Roon; Gakpo, Depay

🇶🇦 Opstelling Qatar: Barsham; Miguel, Hassan, Mohamad, Khoukhi, Ahmed; Al-Haydos, Hatim, Madibo; Afif, Ali

Hoe laat wordt Nederland vs. Qatar gespeeld en waar kun je de wedstrijd kijken?

Via onze voetbal vandaag-pagina leggen we precies uit bij welke streamingdiensten en tv-zenders je met een live stream naar elke WK-partij kunt kijken en hoe (lang) je de match terug kunt zien. Het belangrijkste om hierbij te weten is dat de NOS deze wedstrijd uitzendt in Nederland, waardoor je alles kunt volgen op kanaal NPO 1. Hierdoor is het ook mogelijk om de wedstrijd online live via NLZIET te streamen en vervolgens 7 dagen lang reclamevrij terug te kijken. De wedstrijd begint om 16:00 uur, maar een uur hiervoor begint de voorbeschouwing van de NOS al.


Veelgestelde vragen

  • Wie wint Nederland – Qatar volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat Nederland afgerond 88% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 11% en voor winst van Qatar op 4% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Nederland vs. Qatar op dinsdag 29 november 2022 om 16:00 uur?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een 2-0 winst voor Nederland. Op deze quotering wordt een afgeronde kans van 18% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.