Voorspelling: Nederland vs. Ecuador | WK Voetbal 2022 in Qatar

We duiken vandaag het weekend in tijdens de vrijdagmiddagborrel met de tweede partij van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Nederland – Ecuador’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en analisten verwachten van de match met Oranje vanmiddag op vrijdag 25 november 2022 om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Nederland – Ecuador op vrijdag 25 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.82x je inzet als Nederland wint, 3.55x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 4.80x als Ecuador er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 55% (winst voor Nederland), 28% (gelijkspel) en 21% (winst voor Ecuador). Deze quoteringen zijn onderhevig aan live wijzigingen.

Een belangrijke factor in het duel tussen Nederland en Ecuador is het gegeven dat de Zuid-Amerikaanse ploeg het nog nooit écht ver heeft weten te schoppen in een eindtoernooi. Überhaupt hebben ze zich nog maar drie keer eerder voor het wereldkampioenschap weten te kwalificeren en ze strandden hierin tweemaal in de groepsfase (in 2002 en 2014) en één keer in de achtste finale (in 2006). Dit terwijl Nederland al drie keer de WK-finale heeft gespeeld (in 1974, 1978 en 2010), maar ook Oranje nam de FIFA World Cup nog nooit mee naar huis. Ecuador wist verder overigens de felbegeerde Copa América ook nooit te winnen, want ze eindigden op hun hoogtepunt alleen op de vierde plek in het toernooi.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Maar wat is eigenlijk de verwachte uitslag volgens het eerdergenoemde wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. Opvallend genoeg is dit niet het geval bij een winstuitslag voor Nederland, maar juist bij een 1-1 gelijkspel. Dit betaalt het minst uit: 6.40x, dus afgerond 16% kans. Daarna pas volgen 1-0 (6.50x) en 2-0 (8.00x) winst voor Nederland, maar ook nog steeds het gelijkspel van een bloedeloos 0-0 met quotering 10.00x. Daarna beloont de bookmaker winst van Ecuador met 12.00x bij 0-1 en met 25.00x bij 0-2, dus dit wordt relatief onwaarschijnlijker geacht. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

→ Soortgelijke voorspellingen over andere WK-wedstrijden dan NED – ECU vandaag vind je voor Wales – Iran (om 11:00 uur), Qatar – Senegal (om 14:00 uur) en Engeland – Verenigde Staten (om 20:00 uur) 🏟️

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 53% winkans voor Nederland tegen Ecuador

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou Nederland op het moment van schrijven 53% kans op winst hebben tegen het Zuid-Amerikaanse land. Dat is minder kans dan bij de voorspelling tegen Senegal, want toen gaf Google aan te denken dat Nederland met 59% zekerheid zou winnen. Opvallend, want Senegal neemt in de FIFA Men’s World Ranking een 18e positie in, terwijl Ecuador pas op plek 44 staat (en Nederland op #8). Belangrijk is echter wel dat Senegal zijn sterspeler Sadio Mané dit eindtoernooi mist wegens een blessure.

Verder wordt door Google een waarschijnlijkheid van 27% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Ecuador een kans van 20% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen. In de onderstaande tabel vind je een samenvatting van de door Google toebedeelde kansberekening.

🇳🇱 NederlandGelijkspel🇪🇨 Ecuador
53%27%20%

YouTube-video’s met voorspellingen voor Groep A van het WK

Voetbal International plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van de WK-poules is. In de onderstaande video wordt in blokken gesproken door Süleyman Öztürk, Bas van den Hoven en Matthijs Vegter wat ze verwachten van de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap. Groep A met Nederland, Senegal, Ecuador en Qatar wordt vanaf 04:00 tot 19:35 doorgenomen.

🏆 WK 2022 VOORSPELLEN met BAS & SULEY

Daarnaast heeft de geverifieerde YouTuber Zealand, een kanaal met ruim 228 duizend volgers en 44 miljoen views, voorafgaand aan het wereldkampioenschap elk team uitgebreid besproken in video’s van ongeveer 10 minuten per stuk. Hieronder vind je de video’s waarin hij in het Engels zijn eigen prediction deelt over de de kansen van de nationale ploegen. In de onderstaande twee video’s heeft hij het over de ploegen uit Nederland (links) en Ecuador (rechts).

World Cup Preview: The Dutch Dark Horse
World Cup Preview: South America's Surprise

Is het team momenteel in vorm?

Natuurlijk kijken we graag even naar de prestaties in de afgelopen vijf wedstrijden van beide teams. Nederland deed het beter dan Ecuador, maar het scheelt niet veel. Beide ploegen wisten namelijk in deze termijn van partijen ongeslagen te blijven. Zo speelde Nederland alleen gelijk tegen Polen met 2-2, maar verder wisten we te winnen van Wales (3-2), Polen (0-2) en België (1-0) in de Nations League. Daarnaast wonnen we natuurlijk de partij afgelopen maandag tegen Senegal met 0-2.

Ecuador speelde zijn eerste wedstrijd dit WK tegen Qatar en deze werd tevens met 0-2 gewonnen, waardoor ze gedeeld met Oranje op de eerste plaats in de poule staan voorafgaand aan deze match. Ook wonnen ze recent nog van Kaapverdië met 1-0. Verder wisten ze enkel bloedeloos met 0-0 gelijk te spelen tegen Saoedi-Arabië, Japan en Iran.

5 laatste wedstrijden van Nederland
5 laatste wedstrijden van Ecuador

WK-selectie en opstelling van Ecuador vergeleken met het Nederlands elftal

De opstellingen van de wedstrijd zijn inmiddels bekend, want die werden een uurtje voor de wedstrijd met de pers gedeeld. Hieronder hebben we de startende spelers in de basis op een rijtje gezet, zowel van de Oranje WK-selectie als de opstelling van Ecuador:

🇳🇱 Opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, Koopmeiners, Klaassen; Gakpo, Bergwijn

🇪🇨 Opstelling Ecuador: Galindez; Preciado, Torres, Hincapie, Porozo, Estupinan; Mendez, Caicedo; Plata, Valencia, Estrada

Hoe laat wordt Nederland vs. Ecuador gespeeld en waar kun je de wedstrijd kijken?

Via onze voetbal vandaag-pagina leggen we precies uit bij welke streamingdiensten en tv-zenders je met een live stream naar elke WK-partij kunt kijken en hoe (lang) je de match terug kunt zien. Het belangrijkste om hierbij te weten is dat de NOS deze wedstrijd uitzendt in Nederland, waardoor je alles kunt volgen op kanaal NPO 1. Hierdoor is het ook mogelijk om de wedstrijd online live via NLZIET te streamen en vervolgens 7 dagen lang reclamevrij terug te kijken. En hoe laat in Nederlandse tijd begint de live uitzending precies? De wedstrijd zelf wordt om 17:00 uur afgetrapt, maar je kunt al vanaf 16:00 uur voor de tv gaan zitten voor het voorprogramma van de NOS.


Veelgestelde vragen

  • Wie wint Nederland – Ecuador volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat Nederland afgerond 55% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 28% en voor winst van Ecuador op 21% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Nederland vs. Ecuador op vrijdag 25 november 2022 om 17:00 uur?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een gelijkspel van 1-1, waarna al snel een 1-0 winst voor Nederland volgt. Op de eerste quotering wordt een afgeronde kans van 16% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.