Voorspelling: Engeland vs. Iran | WK Voetbal 2022 in Qatar

Twee teams van leeuwen staan vandaag tegenover elkaar in hun allereerste partij op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar: de ploegen van The Three Lions en De Perzische Leeuwen. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘Engeland – Iran’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en ESPN-analisten verwachten van de match op maandag 21 november 2022 om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd Engeland – Iran op maandag 21 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.40x je inzet als Engeland wint, 4.50x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 10.00x als Iran er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 71% (winst voor Engeland), 22% (gelijkspel) en 10% (winst voor Iran). Deze quoteringen in de strijd tussen Engeland vs. Iran zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. Een 1-0 winst voor Engeland betaalt het minst uit (4.80x, dus afgerond 21% kans), waarna 2-0 (5.25x) volgt. Bij gelijkspel geeft de bookmaker een 0-0 en 1-1 een gelijke kans van 9.00x, terwijl winst van Iran met 0-1 (18.00x) of 0-2 (61.00x) relatief onwaarschijnlijk wordt geacht. Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 70% winkans voor Engeland tegen Iran

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou Engeland op het moment van schrijven 70% kans op winst hebben tegen Iran. Daarentegen wordt een waarschijnlijkheid van 20% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Iran een kans van 10% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandGelijkspel🇮🇷 Iran
70%20%10%

YouTube-video van ESPN met de voorspellingen voor deze dag

ESPN, de partij die in Nederland de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van WK-wedstrijden is. In de onderstaande aflevering wordt gesproken met Marciano Vink, Hans Kraay jr. en Kees Kwakman.

🔮 ESPN-Voorspellingen voor dag 2 met o.a. Senegal - Nederland! 🇸🇳🆚🇳🇱 | WK Praat

Veelgestelde vragen

  • Wie wint Engeland – Iran volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat Engeland afgerond 71% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 22% en voor winst van Iran op 10% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd Engeland vs. Iran op maandag 21 november 2022?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een winst van 0-1 voor Engeland. Hierop wordt een afgeronde kans van 21% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.