Voorspelling: België vs. Canada | WK Voetbal 2022

Twee teams staan klaar voor hun eigen allereerste partij op het eindtoernooi in Qatar, waaronder onze hoogsteigen zuiderburen: ‘De Rode Duivels’ trappen over slechts anderhalf uur al af. Benieuwd wat de voorspelling van de WK-wedstrijd ‘België – Canada’ is? In dit artikel sommen we op wat bookmakers, Google en analisten verwachten van de match vanavond—woensdag 23 november 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Voorspelling van WK-wedstrijd België – Canada op woensdag 23 november 2022: dit zeggen de bookmakers

Over het algemeen worden de voorspellingen van bookmakers vaak gebruikt om een inschatting te maken van de kansen van beide partijen in een sportwedstrijd. Deze bedrijven gebruiken namelijk een brede selectie van datamodellen om met kansberekening een getal te plakken op de waarschijnlijkheid van elke uitslag. Op het moment van schrijven krijg je op de wedstrijdpagina van BetCity 1.52x je inzet als België wint, 4.50x als de wedstrijd in gelijkspel eindigt en 6.50x als Canada er met de winst vandoor gaat. Dit vertaalt in geschatte kansen van afgerond 66% (winst voor België), 22% (gelijkspel) en 15% (winst voor Canada). Deze quoteringen in de strijd tussen België vs. Canada zijn onderhevig aan live wijzigingen.

💰 Let op: Als welkomstbonus krijg je van BetCity nu een €50 Free Bet bij een storting van minimaal datzelfde bedrag. → Ga direct naar de WK-actie €50 Free Bet. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

En wat is dan de meest waarschijnlijke uitslag volgens het wedkantoor? Hoe groter de kans wordt geacht dat de wedstrijd resulteert in een specifieke einduitslag, hoe minder je ervoor uitgekeerd krijgt. Op het moment van schrijven betaalt 2-0 winst van België het minst uit (7.00x, dus afgerond 14% kans), waarna 1-0 (7.50x) en 1-1 (8.00x) snel volgen. Een bloedeloos gelijkspel van 0-0 wordt met 14.00x al relatief onwaarschijnlijker geacht door de bookmaker, laat staan winst voor Canada met 0-1 (17.00x) of 0-2 (36.00x). Ook deze kansen kunnen nog veranderen.

→ Soortgelijke voorspellingen over andere WK-wedstrijden vandaag vind je voor Marokko – Kroatië (om 11:00 uur), Duitsland – Japan (om 14:00 uur) en Spanje – Costa Rica (om 17:00 uur) 🏟️

Ook Google doet een voorspelling en geeft aan: 62% winkans voor België tegen Canada

Sinds een tijdje verbindt ook Google een kansberekening aan voetbalwedstrijden. Volgens de gigantische zoekmachine zou België op het moment van schrijven 62% kans op winst hebben tegen Canada. Daarentegen wordt een waarschijnlijkheid van 22% geplakt op een gelijkspel, terwijl winst voor Canada een kans van 16% gegeven wordt. Ook deze percentages schommelen constant, dus ze kunnen in aanloop naar de wedstrijd nog veranderen.

🇧🇪 BelgiëGelijkspel🇨🇦 Canada
62%22%16%

YouTube-video van Voetbal International met de voorspellingen voor Groep F van het WK

Voetbal International plaatst op YouTube video’s met analisten waarin wordt besproken wat de verwachte uitslag van de WK-poules is. In de onderstaande video wordt in blokken gesproken door Süleyman Öztürk, Bas van den Hoven en Matthijs Vegter wat ze verwachten van de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap. Groep F met België, Canada, Marokko en Kroatië wordt vanaf 48:10 tot 56:28 doorgenomen.

🏆 WK 2022 VOORSPELLEN met BAS & SULEY

Veelgestelde vragen

  • Wie wint België – Canada volgens de voorspelling van de bookmakers?

    Op het moment van schrijven verwacht onze geraadpleegde bookmaker in de WK-voorspelling dat België afgerond 66% kans maakt op winst, terwijl de schattingen voor gelijkspel op 22% en voor winst van Canada op 15% uitkomen.

  • Wat voor uitslag voorspellen de bookmakers bij de WK-wedstrijd België vs. Canada op woensdag 23 november 2022?

    De laagste quotering, en dus de hoogste kansberekening, wordt verbonden aan een 2-0 winst van België. Hierop wordt een afgeronde kans van 14% geplakt.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.