Waar kun je volleybal op tv en online kijken in 2024?

Volleybal is wereldwijd ontzettend populair. Ook in Nederland zijn we dol op de sport. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar volleybal op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of volleybalwedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het volleybal eventueel ook vertoont.

Hoe kun je volleybal online kijken vanuit Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van volleybal. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals het EK Volleybal.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar volleybalwedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland als enige partij de uitzendrechten van de sport in handen. Zo is via kanaal 14 een groot deel van alle wedstrijden tijdens het EK en WK Volleybal rechtstreeks te volgen. Ook zendt de oranje provider de Nations League uit en kun je er kijken naar beachvolleybal. Dit sportpakket is eveneens aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar volleybal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Jammer genoeg heeft Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als volleybal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar volleybalwedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je volleybal jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met volleybalwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn volleybalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de volleybalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die volleybal in 2024 uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het volleybal in handen. Hierdoor kijk je ieder jaar live naar alle matches uit de Volleyball Nations League. Ook heeft de oranje provider de rechten voor het EK en WK Volleybal in handen. De meeste grote duels zijn als abonnee gratis te kijken op het hoofdkanaal. Bij andere providers is deze zender aanvullend verkrijgbaar als ‘Select’.

Naast volleybal zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden van de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle veertien rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.