‘Volle Bak bij de Baumgards’ is niet vernieuwend, maar absoluut weer vermakelijk

Samantha, Eugene, Nashawn, Shauntell, Tyrese, Yokisha, Levrone, Shayaniqua, Roemillo, Shaylarean, Tyrona, J’Leeta, Shevernety, Laicerey en Tyrell. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar al deze voornamen zijn verbonden aan de achternaam Baumgard en allemaal wonen ze in hetzelfde huis als onderdeel van hetzelfde gezin. In de nieuwe TLC-realityserie Volle Bak bij de Baumgards volgen we het zestienkoppig gezin uit Den Haag dat bekend werd van Een Huis Vol. Wij namen vandaag meteen een kijkje bij de eerste aflevering op discovery+ en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie: realityserie ‘Volle Bak bij de Baumgards’ op discovery+

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat de Baumgards meededen aan het populaire programma Een Huis Vol van KRO-NCRV. Ze waren dan ook niet te zien in inmiddels alweer seizoen 14, de set afleveringen die een paar maanden geleden via de publieke tv-zender NPO 1 werd uitgezonden. Nu blijkt dat ze in de tussentijd met een heel ander project bezig waren, want het zestienkoppige gezin—met twee ouders, dertien kinderen en een kleinkind—heeft nu een eigen realityserie op discovery+. En dat is niet een hele gekke keuze, want kijkers waren dol op de familie in EHV.

Inmiddels zijn we dus alweer een aantal jaar verder, wat betekent dat de kinderen ook allemaal ouder zijn geworden. Dat levert meer uitgesproken eigen meningen op, maar de Baumgards blijven het creatieve en gezellige gezin waar we van zijn gaan houden. Ze zijn samen sterk, ieder uniek en vooral trots op elkaar, wat onder meer komt door vader Eugene en moeder Samantha die het belangrijk vinden om individuele tijd voor elk kind vrij te maken. Ook onderling vinden de jongere gezinsleden echter steun bij elkaar, onder andere omtrent moeilijke thema’s als discriminatie en spannende momenten als de examenuitslag.

Verder zien we natuurlijk kleine dagelijkse ruzietjes voorbijkomen (zoals over een achtergelaten berg afwas) en vermaakt het gezin zich met allerlei onderlinge spelletjes als ‘geen ja, geen nee’ en wedstrijdjes. Die afwas kun je namelijk ook gewoon proberen door te spelen naar jongere kinderen in het gezin door een schilderwedstrijd te organiseren: de winnaar krijgt een bioscoopbon, de verliezers moeten klusjes doen. Je merkt het al: Volle Bak bij de Baumgards is na Een Huis Vol misschien niet vernieuwend, maar wel weer erg vermakelijk. Een perfecte opvulling van het gat tussen EHV-seizoenen waar we nu in zitten. De dagelijkse problemen en geluksmomentjes zijn herkenbaar, maar toch ook weer uniek door de grootte van het gezin. Een heerlijk kijkje in de keuken bij een bijzondere en uitbundige Haagse familie.

Waar en sinds wanneer is ‘Volle Bak bij de Baumgards’ online te zien?

Op woensdag 19 oktober 2022 werd de realityserie van de familie Baumgard gelanceerd op discovery+. Het is een productie van TLC, een van de kanalen die onder het aanbod van de streamingdienst van Warner Bros. Discovery vallen. Daarom is hij niet te zien op concurrerende video on demand-platforms als Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland, maar stream je hem exclusief bij discovery+. Wel kun je via de NPO bij NLZIET genieten van 13 seizoenen van Een Huis Vol, de serie waar de Baumgards bekend van is geworden.

AfleveringDatum
119 oktober 2022
226 oktober 2022
32 november 2022
49 november 2022
516 november 2022
623 november 2022
730 november 2022
87 december 2022

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen, UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de realityserie

De 16-koppige familie Baumgard, bekend van het programma Een Huis Vol, krijgt nu een geheel eigen TLC spin-off. In de nieuwe TLC realityserie Volle bak bij de Baumgards zien we het reilen en zeilen van het gezellige, behoorlijk omvangrijke en vooral ambitieuze gezin.

TitelVolle Bak bij de Baumgards
SoortSerie
Jaar2022
TaalNederlands
Duur1 seizoen
CategorieReality
KijkenBekijk direct bij discovery+

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery