Deze Engelse voetbalwedstrijden kijk je op Boxing Day

Met de naderende winterstop in zicht koersen we af op een lange maand zonder voetbal. Niet getreurd, want op tweede kerstdag staan er traditiegetrouw weer een hoop wedstrijden uit de Engelse Premier League op het programma. In dit artikel zetten we alle matches voor je op een rij, zodat je geen enkel voetbalspektakel op Boxing Day hoeft te missen. Alle wedstrijden uit de Premier League kun je op tv en online kijken met Viaplay.

Voetbal in Engeland op tweede kerstdag

The show must go on, want hoewel de rest van de Europese competities stilligt staan alle teams uit de Premier League op tweede kerstdag op het veld. Deze dag staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als Boxing Day. Overigens is het niet alleen in Engeland normaal dat clubs dan een wedstrijd op het programma hebben staan. Ook in Schotland en Noord-Ierland ligt de competitie deze dag niet stil.

Voor de eerste voetbalwedstrijd tijdens kerst moeten we een heel stuk terug in de tijd, namelijk naar 1860. In dat jaar namen Sheffield FC en Hallam FC het tegen elkaar op. Dit duel was tevens de eerste derby uit het voetbal. Pas tientallen jaren later werden er zelfs op eerste kerstdag voetbalwedstrijden georganiseerd. Sinds 1958 werd het familiegevoel echter steeds belangrijker, waardoor alle matches tot op de dag van vandaag op tweede kerstdag worden gespeeld.

Deze Engelse voetbalwedstrijden worden gespeeld op Boxing Day

Liefhebbers kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar de vele voetbalmatches tijdens Boxing Day. In totaal staan er dit jaar vijf matches op het programma. Newcastle United mag het spits afbijten tegen Nottingham Forest, terwijl Manchester United het in de avond opneemt tegen Aston Villa. Ook een andere ‘Big Six’-club (Liverpool) gaat aan de slag. Om geen enkele wedstrijd te hoeven missen, hebben we in het overzicht hieronder alle duels inclusief Nederlandse tijden op een rij gezet.

WedstrijdNederlandse tijd
Newcastle United – Nottingham Forest13:30 uur
AFC Bournemouth – Fulham16:00 uur
Sheffield United – Luton Town16:00 uur
Burnley – Liverpool18:30 uur
Manchester United – Aston Villa21:00 uur

Nog meer wedstrijden uit de Premier League vlak voor kerst

Maar daar blijft het niet bij, want vlak vóór kerst staat er ook een aantal prachtige affiches op het programma. Zo strijden op zaterdag 23 december welgeteld twaalf teams tegen elkaar in zes wedstrijden. Het hoogtepunt voor veel liefhebbers zal de wedstrijd tussen Liverpool en Arsenal zijn. Beide ploegen doen goede zaken in de Premier League, waardoor dit duel zo maar eens voor heel veel spektakel kan gaan zorgen. Een dag later, op 24 december, gaat Chelsea op bezoek bij de Wolves. Rond de feestdagen is het dus smullen geblazen voor alle voetbalfans.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.