Deze internationale topvoetballers worden voetbalanalist bij Viaplay

Met Jaap Stam, Cedric van der Gun en Simon Cziommer had Viaplay natuurlijk al een aantal topanalisten in huis, maar nu hebben ze bekendgemaakt welke oud-voetballers nog meer aan zullen schuiven om internationale topwedstrijden te analyseren. Vanaf 5 augustus 2022 versterken Nigel de Jong, Frank de Boer, John van ’t Schip en Aron Winter het team van analisten.

Topvoetballers versterken Viaplays team van voetbalanalisten

Gezamenlijk hebben de mannen meer dan 400 interlands op hun naam staan en dus nemen ze een schat aan ervaring mee. We hebben het natuurlijk over de vier nieuwe voetbalanalisten van Viaplay: Nigel de Jong, Frank de Boer, John van ’t Schip en Aron Winter. Vanaf vrijdag 5 augustus zal dit viertal aanschuiven om commentaar te geven bij programma’s rondom de Duitse en Engelse voetbalcompetities.

Opvallend is wel dat Viaplay alleen oud-Ajacieden heeft aangetrokken als nieuwe voetbalanalisten. De vier mannen maakten namelijk niet alleen furore bij het Nederlands elftal en hadden een imposante internationale carrière, maar speelden ook allemaal in Amsterdam.

Vrijdag 5 augustus vindt de Kick-off Viaplay Voetbal plaats

Vanaf vrijdag 5 augustus kun je op Viaplay terecht voor de EFL Championship, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga. Alle wedstrijden van het seizoen 2022/2023 zijn vanaf dan te volgen en worden dus geanalyseerd door een aantal oud-topvoetballers. Per weekend zal dit neerkomen op ongeveer 60 topduels die live te zien zijn bij de streamingdienst.

Om te vieren dat Viaplay de nieuwe thuisbasis van het Engelse en Duitse voetbal wordt, vindt op 5 augustus om 20:00 een kick-off plaats, gepresenteerd door Koen Weijland. Marco Zwaneveld, de Head of Sports Viaplay Nederland, zegt hier het volgende over:

“Op vrijdag 5 augustus begint Viaplay in Nederland aan een nieuw hoofdstuk. Vanuit onze gloednieuwe studio beginnen we aan ons eerste volledige voetbalseizoen en met de toevoeging van de Premier League is spektakel gegarandeerd. Met onder andere Nigel de Jong, Frank de Boer, Aron Winter, John van ’t Schip en Jaap Stam aan tafel putten we uit de ervaring van 385 interlands en daarmee beschikken we over een ijzersterke basisopstelling.”
– Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland

Meer informatie over deze streamingdienst

Een voordeel van Viaplay is dat je wedstrijden niet alleen live kunt zien, maar elke sportuitzending ook in veel gevallen tot 48 uur lang kunt terugkijken. Zo hoef je niks meer te missen. Altijd op de hoogte blijven van het nieuws rondom Viaplay? Houd onze nieuwspagina in de gaten of sluit je aan bij de Facebook-groep met abonnees van Viaplay.

Viaplay in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.