Deze 5 podcasts over voetbal moet je als sportfan luisteren

De Eredivisie is weer in volle gang na een zinderend wereldkampioenschap en dat betekent dat voetballiefhebbers zich weer compleet kunnen onderdompelen in het competitie- en bekervoetbal uit Nederland en omstreken. Benieuwd welke podcasts je daar op vermakelijke en educatieve wijze bij kunnen helpen? In dit overzicht vind je een paar van onze tips: 5 podcasts over voetbal die het luisteren waard zijn.

→ Luister nu 90 dagen gratis naar Podimo, want als bezoeker van Streamwijzer wordt de kosteloze proefperiode tijdelijk verdrievoudigd ✅

Top 5: tips voor de leukste podcasts over voetbal

Hieronder vind je onze top 5 van podcasts over voetbal om alles te weten te komen over de ins en outs van de geliefde balsport, zowel over de geschiedenis ervan als met verhalen uit de hedendaagse tijd. Ze zijn allemaal te vinden op je favoriete podcastapps, waaronder Podimo, Spotify en Apple Podcasts. We hebben bij elke titel ook een knop toegevoegd om direct te beginnen met luisteren.

5. VV Het Voetbalverhaal

De gloednieuwe podcast VV Het Voetbalverhaal ging pas in december 2022 in première, maar bleek al snel uit te groeien tot een groot succes onder Nederlandse voetbalfans. De presentatoren Michel Doodeman, Danielle Kliwon en James Worthy nemen je mee op een ontdekkingsreis naar de verhalen die verder gaan dan de gebaande paden van sterspelers en statistieken in de voetbalwereld. Zij bespreken in hun productie wekelijks de meest unieke en ongewone verhalen uit de voetbalwereld.

Benieuwd geworden naar een paar voorbeelden? Je krijgt te horen hoe een jeugdteam uit Micronesië wereldwijd bekendheid verwierf als het slechtste voetbalteam aller tijden, hoe een persoonlijk bericht van Ronaldinho het leven van een straatvoetballer voor altijd veranderde en hoe een Indische familie die in kippen handelt een Engelse arbeidersclub de vernieling in hielp. Dit zijn de vertellingen die laten zien dat voetbal niet alleen uit cijfers en feiten bestaat, maar dat de mooiste sport ter wereld de beste verhalen oplevert.

4. NOS Voetbalpodcast

In het wekelijkse voetbalprogramma van de NOS neemt het team van experts en commentatoren jou als luisteraar mee door de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen uit de voetbalwereld. Van de laatste wedstrijden tot het heetste voetbalnieuws. Ook is er al een vooruitblik op de wedstrijden die nog gaan komen, onze deskundige panel zal alles bespreken. Presentator Arno Vermeulen neemt de leiding in de wekelijkse analyse van de NOS Voetbalpodcast en hij zorgt samen met zijn team voor interessante anekdotes en inzichten van de experts die ter plekke waren en een diepgaande kijk hebben op de gebeurtenissen in de voetbalwereld.

Hard Gras aflevering 104: De titel is gratis op te halen

3. Hard Gras Podcast

De Hard Gras Podcast is de ultieme luisterbeleving voor voetbalfans die op zoek zijn naar de meest fascinerende en indrukwekkende verhalen over de prachtige sport die we zo graag volgen. Met Hugo Borst, Frank van der Lende, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan aan het roer neemt deze podcast je mee op een verbluffende reis door de wereld van de geliefde balsport, verteld door enkele van de beste schrijvers in de branche. Of je nu geïnteresseerd bent in de historie van de sport, de achtergronden van een bepaalde wedstrijd of een inkijkje in de dagelijkse realiteit van professionele voetballers, deze podcast heeft het allemaal. Trek je voetbalschoenen aan en bereid je voor op een onvergetelijke rit.

2. AD Voetbal podcast

Je ultieme bron voor al het nieuws en analyses van de belangrijkste voetbalcompetities in hier en hij heet de AD Voetbalpodcast. Dagelijks gaat presentator Etienne Verhoeff in gesprek met een panel van experts bestaande uit Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst, die allen tot in de puntjes weten hoe het er in de Eredivisie, Champions league, Europa League en nog veel meer geliefde competities aan toe gaat. Van de laatste transfers tot de uitslagen en analyse van de wedstrijden, de AD Voetbalpodcast dekt het allemaal. Elke werkdag is de nieuwste aflevering via jouw favoriete podcastplatform te beluisteren.

Speelronde 15 met MILAN VAN DONGEN: 'Het lijkt altijd alsof SLOT al weet wat ik ga vragen'

1. De Derde Helft

Voel jij je ook altijd zo verloren als je technische termen als “halfspaces” en “restverdediging” om de oren geslingerd krijgt? Dan hebben de presentatoren van De Derde Helft een ideale podcast voor jou. Zij nemen je mee naar de Eredivisie door de ogen van echte voetballiefhebbers die geen professionals zijn. “Een stelletje amateurs” dus, zoals ze zichzelf graag noemen. Kom langs in de Derde Helft-kantine en laat je bijpraten over het hoogste voetbalniveau van Nederland en eigenlijk ook gewoon de mooiste competitie ter wereld. De gastheren hebben niet de kennis van experts, maar wel passie voor de sport. Elk weekend schuift een gast aan die jij wel kent en samen met hem gaan ze de wedstrijden bespreken. Elke zondagavond om 20:00 uur verschijnt er een nieuwe aflevering online.

Kijktips: films, series en tv-programma’s over voetbal

Ben je niet alleen gek op podcasts, maar ook op films, series en tv-programma’s? Dan hebben we goed nieuws voor je, want bij Streamwijzer weten we natuurlijk ook alles over de Nederlandse videodiensten en het aanbod van bijzondere content over voetbal.

Een greep uit onze kijktips over voetbal: bij Disney+ kun je kijken naar Welcome to Wrexham, Dat Ene Woord: Feyenoord en Save Our Squad met David Beckham, terwijl je via NLZIET onder andere door uitzending gemist de docu In De Schaduw Van Het WK van Danny Ghosen streamt. Verder kijk je nu naar de documentaire Louis over onze bondscoach Louis van Gaal bij de streamingdienst Pathé Thuis. Ook vertoont Amazon Prime Video de Ajax-documentaire Parels van Amsterdam. Ten slotte nog twee kijktips voor fans van Manchester City-speler Erling Haaland uit Noorwegen: bij Viaplay stream je onder andere Haaland: The Big Decision en Haaland: A Fairytale Fall.

Meer podcasts bij Podimo

Een deel van de bovenstaande podcasts is te beluisteren via al je favoriete podcastapps, terwijl andere producties momenteel exclusief bij Podimo te vinden zijn. In ons artikel over de podcasts in het aanbod van Podimo praten we je bij over andere titels die er momenteel op staan. Van de Zelfspodcast tot Man man man, de podcast en van De Juice Show tot Moorden in het Noorden.

Blijf je daarnaast graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van streaming? Dan updaten we je wekelijks via je mail over de meest recente gebeurtenissen en kijktips. Het is daarnaast ook mogelijk om ons op social media te volgen voor berichtgeving. Zo delen we op de Instagram-pagina van Streamwijzer Podcasts allerlei updates. Alvast veel luisterplezier gewenst.


Afbeelding ter illustratie
Synopsissen: Podimo