Update: dit is alles wat je wil weten over ‘Virgin River’ seizoen 6

Virgin River is zonder meer een van de populairste series die je op dit moment op Netflix kunt vinden. We hebben inmiddels vijf reeksen achter de kiezen en zitten met smart te wachten op seizoen 6. Maar wanneer verschijnt dat eigenlijk? En weten we al meer over het verhaal, de cast of andere details? In dit artikel vertellen we je alles wat je over de serie moet weten.

Dit kun je verwachten van ‘Virgin River’ seizoen 6

Al voordat het vijfde seizoen van Virgin River verscheen, maakte Netflix bekend dat er ook een zesde seizoen gaat komen. Heel gek is dat niet: de serie is zonder meer een van de grote publiekslievelingen van de streaminggigant. De laatste afleveringen die je kon kijken verschenen in november en waren de kerstspecials.

Na een kerst in Virgin River is het nu weer tijd voor een normaal seizoen. Wat er precies in de nieuwe afleveringen gaat gebeuren, is nog niet bekend en ook een trailer hebben we nog niet. We weten natuurlijk wel al dat Mel vorig seizoen een miskraam had, maar dat ze nog steeds droomt van een familie. Ze heeft samen met Jack de boerderij van Lilly gekocht en daar zullen we ze dus veel zien in seizoen 6. Het verhaal gaat van de kerst naar de lente, en er zal natuurlijk weer genoeg drama zijn. Wel heeft de showrunner aangegeven dat dit seizoen iets luchtiger zal worden dat de vorige reeks.

Releasedatum van het zesde seizoen is nog niet bekend

Enkele weken geleden ging de productie eindelijk van start, zoals je hierboven kunt zien. Eigenlijk hadden de opnames al veel eerder moeten beginnen, maar door de schrijversstakingen in Hollywoord zal ons geduld iets langer op de proef worden gesteld. Wanneer het seizoen dan precies op Netflix verschijnt, is nog onbekend. Het zou helaas goed kunnen dat we nog het hele jaar zonder onze favoriete personages moeten doen. Virgin River was namelijk niet op de 2024-kalender van Netflix te vinden.

Kunnen we al een inschatting maken van de releaseperiode? Het filmen zou deze maand, mei 2024, klaar moeten zijn. De post-productie neemt gemiddeld een maand of zeven tot tien in beslag. Dit betekent dat je tussen december 2024 en maart 2025 op nieuwe afleveringen kunt rekenen. Wat het precies gaat worden, weten we dus nog niet zeker. We houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Wie spelen er in ‘Virgin River’ seizoen 6?

Dan moeten we het natuurlijk even over de cast hebben. Zoals altijd zijn Alexandra Breckenridge (Mel) en Martin Henderson (Jack) er natuurlijk weer bij. Die laatste neemt voor het eerst ook áchter de camera plaats, want hij maakt in het zesde seizoen zijn regisseursdebuut, zoals je in het onderstaande Instagram-bericht kunt zien.

Ook andere bekende gezichten mogen natuurlijk niet ontbreken. Zo verwachten we geliefde acteurs als Colin Lawrence (Preacher), Annette O’Toole (Hope), Tim Matherson (Doc) en Sarah Dugdale (Lizzie) terug te zien.

Er komt ook een ‘Virgin River’-spin-off aan

Wist je al dat er ook een heuse Virgin River-spin-off op de planning staat? In seizoen 5 hebben we natuurlijk gezien dat Mel eindelijk haar biologische vader ontmoette, Everett Reed. Het verhaal van de geplande serie draait om zijn jonge jaren. We gaan ontdekken hoe hij Sarah Jensen—Mels moeder, die inmiddels alweer een hele tijd overleden is—ontmoet heeft.

In seizoen 6 zal je alvast een sneak peak krijgen. De afleveringen zullen namelijk ruimte maken voor de versterking van de band van Everett en Mel en zullen gepaard gaan met flashbacks naar Everetts jeugd. Kun je alvast een klein beetje proeven van de sfeer die in de spin-off centraal zal staan. Wanneer de nieuwe serie, die nog geen naam gekregen heeft, gelanceerd wordt weten we nog niet.

Komt er ook nog een zevende seizoen?

We kijken natuurlijk ontzettend uit naar het zesde seizoen, maar stiekem kunnen we ook alvast naar de toekomst kijken. Want komt er ook nog een zevende seizoen van Virgin River? Helaas is dat op dit moment niet bevestigd. Maar dat betekent niet dat je het uit je hoofd hoeft te zetten. Showrunner Patrick Sean Smith heeft aangegeven dat hij nog niet van plan is om het verhaal af te ronden, dus dat geeft hoop voor een verlenging. Wij laten het natuurlijk weten als dit nieuws officieel is.

Meer informatie over ‘Virgin River’

Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

TitelVirgin River
SoortSerie
Jaar2019-
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
IMDb7,4 uit 44.000 stemmen
MakerSue Tenney
CastAlexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Lauren Hammersley, Tim Matheson, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey, Nicola Cavendish, Annette O’Toole

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.