Productie van Virgin River seizoen 5 nu al gestart

Het gloednieuwe vierde seizoen van de hitserie Virgin River staat pas nét op Netflix, maar nu blijkt dat de productie van het vijfde seizoen ook al van start is gegaan. Dit lieten de makers van de serie gisteren via social media weten.

Virgin River seizoen 5 is nu al in de maak

Sinds vanmorgen 09:00 uur staan er twaalf gloednieuwe afleveringen van de hitserie Virgin River op Netflix. Nu blijkt dat het vijfde seizoen ook al sinds gisteren in de maak is. We wisten natuurlijk wel al dat er ook een vijfde seizoen aan zat komen—Netflix had deze immers samen met het vierde seizoen besteld—maar het was nog niet bekend dat de productie zó snel zou starten.

In onderstaand Instagram-bericht zie je de cast en crew van de serie. “Een momentopname van onze geweldige cast tijdens een ’table read’ voor seizoen 5. Ja, jullie hebben het goed gehoord… We zijn nu gestart met de productie van SEIZOEN 5,” schrijven de makers erbij. Een ’table read’ is een moment waarbij cast en crew voor het eerst samenkomen om het script hardop voor te lezen. Door dit te doen, weten de acteurs wat ze te wachten staat en kunnen scriptschrijvers foutjes uit de dialogen halen. Het script voor seizoen 5 ligt er dus al! We vermoeden dat het daarom ook niet lang meer zal duren voordat de opnames van start gaan.

Seizoen 4 van Virgin River is nu te zien op Netflix

Het vierde seizoen van Virgin River staat vanaf woensdag 20 juli om 09:00 uur ’s ochtends op Netflix. Het seizoen is extra lang, met wel twaalf afleveringen van een uur. Het vijfde seizoen zal waarschijnlijk ook twaalf afleveringen krijgen. In bovenstaand Instagram-bericht wordt bovendien aangekondigd dat de serie een nieuwe showrunner krijgt. Patrick Sean Smith heeft het stokje overgenomen van Sue Tenney.

Wanneer we het vijfde seizoen kunnen verwachten, is nog niet helemaal duidelijk. Nu we weten dat het script er al ligt en de opnames dus dit jaar nog zullen beginnen, verwachten we dat het ergens in de zomer of het najaar van 2023 zover is. Uiteraard hoor je het direct van ons zodra we een releasedatum of -periode te horen krijgen!

Meer informatie over de serie

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

TitelVirgin River
Jaar2019–
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,4 uit 35.000 stemmen
MakersSue Tenney, Patrick Sean Smith
CastAlexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Lauren Hammersley, Tim Matheson, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey, Nicola Cavendish, Annette O’Toole
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.