Wanneer komt ‘Virgin River’ seizoen 4 op Netflix?

De romantische dramaserie is ongekend populair. Het schoolvoorbeeld hiervan is Virgin River op Netflix, naar het verhaal van de verpleegkundige Melinda Monroe in de gelijknamige afgelegen stad in Californië. Na de razendsnelle release van drie delen is nu de vraag wanneer het vierde seizoen van de serie zal komen. Wat weten we tot nu toe over het nieuws, de trailer en de datum van Virgin River seizoen 4 op Netflix?

Wanneer komt Virgin River seizoen 4 op Netflix Nederland?

Er zijn maar liefst 22 Virgin River-boeken, dus er is nog alle ruimte om een heel lang lopende serie op Netflix te verwachten in de toekomst. Gelukkig is een tijdje geleden al door Netflix via een Instagram-bericht het mooie nieuws naar buiten gebracht: “Jack en Mel komen officieel terug: seizoen 4 én 5 van Virgin River zijn bevestigd 🥰”

Een dubbele verlenging dus! Een releasedatum werd ook recentelijk naar buiten gebracht, want Netflix liet in de onderstaande post weten dat woensdag 20 juli 2022 de dag zal zijn dat Mel, Jack en de rest van de geliefde personages terug zullen keren naar Virgin River, Californië. Aangezien het om een Netflix Original-serie gaat, weten we al dat de afleveringen allemaal tegelijk om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd online zullen verschijnen.

De lancering is ongeveer een jaar na de première van S3 (juli 2021). Daarvoor werden S2 (november 2020) en S1 (december 2019) ook steeds iets minder dan een jaar na elkaar gepubliceerd.

Waar gaat het verhaal van Virgin River over?

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

TitelVirgin River
SoortSerie
Jaar2019-
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,4 uit 35.000 stemmen
MakerSue Tenney
CastAlexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Lauren Hammersley, Tim Matheson, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey, Nicola Cavendish, Annette O’Toole
KijkenBekijk direct op Netflix

→ Alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr, waar de serie op gebaseerd is, vind je hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl

Komt er een Virgin River seizoen 5 of is S4 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws, want tegelijkertijd met deel 4 werd ook de komst van de vijfde set afleveringen aangekondigd door de streamingdienst. Meer informatie hierover vind je op de pagina over Virgin River seizoen 5 op Netflix.

Welke teaser of trailer is er van Virgin River seizoen 4?

Er is helaas nog geen trailer van een vierde seizoen van de romantische dramaserie, maar wel kun je eerdere beelden hieronder bekijken om alvast in de stemming te komen.

Wat weten we allemaal over het vierde seizoen van Virgin River op Netflix?

Een korte samenvatting van het bovengenoemde: de serie over Melinda Monroe’s avonturen in Virgin River (Californië) is nog niet officieel verlengd met een vierde seizoen, maar de geruchten gaan in de filmindustrie wel. Daarnaast wordt de serie zo goed bekeken en zijn er nog zo veel boeken over om te verfilmen, dat minstens één extra seizoen heel waarschijnlijk lijkt. Er zijn nog geen trailers of andere beelden naar buiten gebracht door Netflix.

Gebeurtenissen in het vervolgseizoen

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat dit stukje tekst natuurlijk spoilers zal bevatten voor wie de eerste drie seizoenen nog niet uit zal hebben gekeken. Want het derde deel van Virgin River eindigde opnieuw met een GIGANTISCHE cliffhanger.

Hoe zou Jack reageren op de twijfel bij de vraag van wie Mel’s baby is? En zullen Jack en Mel nog wel bij elkaar zijn in het vierde seizoen of komt er een nieuwe liefde in de serie? Daarnaast ontbrak Hope in seizoen 3 voor een groot deel en zouden we natuurlijk juist over de verhaallijn van haar en Doc meer te weten willen komen. Nu Doc’s zicht achteruit gaat en de toestand van Hope onbekend is sinds het auto-ongeluk, is er genoeg te vertellen.

Verder hadden we natuurlijk gehoopt (en ook stiekem wel een beetje verwacht) dat we te weten zouden komen die de schutter van Jack is, maar helaas is dat nog niet duidelijk geworden in het derde deel van de serie. Zou het Brady kunnen zijn, ondanks het feit dat hij meermaals ontkend heeft? Of is er een andere boosdoener in het spel?

Ten slotte beginnen Paige en Preacher een steeds grotere rol in de romantische dramaserie te spelen. Het middel waarmee Paige’s zogenaamde vriend hem buiten bewustzijn brengt doet veel stof opwaaien op social media. In seizoen 4 zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over zijn toestand. Ook zullen we hopelijk meer zien van de zwangere Charmaine, die in verwachting is van een tweeling.

De acteurs die (op)nieuw in de cast zullen verschijnen

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de volgende personages veiliggesteld, omdat ze te belangrijk zijn voor de verhaallijn van het vierde seizoen van de serie:

 • Alexandra Breckenridge: in de rol van Melinda Monroe
 • Martin Henderson: in de rol van Jack Sheridan
 • Annette O’Toole: in de rol van Hope McCrea
 • Tim Matheson: in de rol van Doc Mullins

Bij andere karakters is het nog maar de vraag of ze terug zullen zien. Zal Preacher nog in goede gezondheid verkeren en zal Ricky de marine laten schieten? Laten we hopen dat de volgende leden van de cast erbij blijven:

 • Colin Lawrence: in de rol van John ‘Preacher’ Middleton
 • Lauren Hammersley: in de rol van Charmaine Roberts
 • Benjamin Hollingsworth: in de rol van Dan Brady
 • Grayson Gurnsey: in de rol van Ricky
 • Jenny Cooper: in de rol van Joey Barnes
 • Sarah Dugdale: in de rol van Lizzie
 • Stacey Farber: in de rol van Tara
 • Kai Bradbury: in de rol van Denny

Verder zijn er nog geen nieuwe acteurs aangekondigd. Waarschijnlijk gebeurt dit de komende tijd nog, wanneer meer duidelijk wordt over het vervolgseizoen van de Amerikaanse serie. Dan werken we het overzicht op deze pagina natuurlijk ook bij.

Ook een overleden personage zal weer te zien zijn in het vierde seizoen

Helaas hebben we in het derde seizoen van Virgin River afscheid moeten nemen van een geliefd personage. Lilly, de boerderij-eigenaresse die gespeeld werd door Lynda Boyd, stierf namelijk in de achtste aflevering aan de gevolgen van terminale alvleesklierkanker. Boyd heeft echter laten weten dat ze al met de producenten heeft gesproken over de plannen voor het vierde seizoen van de romantische dramaserie. Ze zal vanwege de dood van haar personage natuurlijk niet in een normale rol kunnen keren, maar vertelt hierover: “Toen ik die dag dat gesprek had met die producenten, zeiden ze dat het plan was om me terug te brengen in flashbacks – zoals Mel’s echtgenoot, haar dode echtgenoot.”

Hiermee verwijst de actrice die de rol van Lilly vertolkt naar de flashbacks met Mark Monroe (Daniel Gillies), de overleden echtgenoot van Mel die omkwam bij een auto-ongeluk voordat ze in Virgin River arriveerde. Hij heeft tot nu toe een rol gespeeld in alle drie de seizoenen van de serie.

Keert Hope weer terug in een grotere rol?

Veel kijkers baalden er enorm van dat Annette O’Toole in de rol van Hope McCrea zo weinig te zien was. Ze verscheen enkel in een paar FaceTime-gesprekken, terwijl er rondom de aanstaande bruiloft met Doc en de gezondheidsproblemen van haar verloofde meer dan genoeg te vertellen was. Veel fans vroegen zich af waarom de actrice amper te zien is in het derde seizoen van de romantische Netflix-serie en of dit betekent dat er binnenkort een einde aan de verhaallijn van haar personage wordt gebreid.

O’Toole was echter amper als Hope in dit seizoen te zien door de Coronapandemie. De actrice kon door reisbeperkingen niet bij de opnames aanwezig zijn, waarna de makers hebben besloten in het verhaal in te bouwen dat Hope naar South Carolina is afgereisd om voor haar zieke tante te zorgen.

De kans is dus heel groot dat Hope in het volgende seizoen weer in normale hoeveelheden op je beeldscherm te zien zal zijn, zo lang de reisbeperkingen omtrent het Coronavirus de komende maanden minder worden.

Locatie van opnames Virgin River

Veel liefhebbers van de Netflix-serie zijn benieuwd naar de locatie waar Virgin River wordt opgenomen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Robyn Carr en dat de schrijfster Virgin River omschrijft als een plaats in Noord-Californië tussen sequoia’s, watervallen en goede visplekken. Dat is echter een fictionele plaats, want in het echt bestaat de plaats Virgin River helemaal niet. Maar waar wordt de serie dan wel gefilmd?

Het antwoord is: Vancouver! Samen met series als Riverdale, The Flash, Chilling Adventures of Sabrina, Supernatural en nog veel meer titels zijn de afleveringen voor het grootste deel ten noorden van de Verenigde Staten in de Canadese stad opgenomen. Zo is bijvoorbeeld Mel’s bekende hutje aan het water te vinden in Murdo Frazer Park (zie de kaart hieronder). De locatie waar Mel’s werk te vinden is, kun je vinden in het zuid-oosten van Vancouver op 122 First Street.

Verder is bijvoorbeeld Jack’s Bar (Watershed Grill in Brackendale) iets ten noorden van Vancouver te vinden, staat Paige’s Bakeaway food truck in het Burnaby Fraser Foreshore Park en is Hope McCrea’s huis in het Deer Lake Park. Veel scènes in de stad worden gefilmd in Agassiz en Snug Cove op Bowen Island.

Aantal afleveringen

In seizoen 1 tot en met 3 van Virgin River kregen we steeds 10 afleveringen van ± 45 minuten per stuk voorgeschoteld, maar in een Instagram-video laten Colin Lawrence (John Preacher) en Benjamin Hollingsworth (Dan Brady) weten dat er in seizoen 4 maar liefst 12 afleveringen zullen verschijnen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix