Virgin River seizoen 4 overmorgen op Netflix: dit weten we tot nu toe

Het vierde seizoen van Virgin River (2019–) verschijnt binnenkort op Netflix en daar zijn heel veel fans ontzettend blij mee. Aankomende zomer kun je misschien beter niet al te veel plannen, want dan is het eindelijk zover. In dit artikel lees je alles over Virgin River seizoen 4 en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedatum.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Virgin River. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-3 al gezien hebt.

Waar gaat Virgin River seizoen 4 over?

Het derde seizoen van de Netflix-serie Virgin River eindigde met een opstapeling van cliffhangers en in seizoen 4 worden veel vragen eindelijk beantwoord. De grootste vraag is natuurlijk wat er gaat gebeuren met Mel (Alexandra Breckenridge) en Jack (Martin Henderson) na de plotselinge bekendmaking van haar zwangerschap. Het is niet duidelijk wie de vader van de baby is. Is dat Jack of toch Mels ex-man Mark? En wat gebeurt er als Jack níét de biologische vader van de baby is?

Ook de andere personages kampen in het vierde seizoen weer met de nodige problemen. Hope (Annette O’Toole) is herstellende van haar auto-ongeluk, een proces dat ingrijpende gevolgen heeft voor zowel haar als haar man Doc (Tim Matheson). Ricky (Grayson Maxwell Gumsey) moet een keuze maken tussen werk en privé. Ook keert Paige (Lexa Doig), na haar afwezigheid in het derde seizoen, terug en wordt zij herenigd met Christopher (Chase Petriw).

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn dus veelbelovend. Er verschijnen verschillende nieuwe personages, ontstaan weer talloze problemen en tot slot, en misschien wel het belangrijkste, heeft Netflix bekendgemaakt dat het eindelijk duidelijk wordt wie Jack neergeschoten heeft. De trailer van het nieuwe seizoen vind je hieronder.

Virgin River seizoen 4: nieuwe castleden

De vaste cast van Virgin River wordt in het vierde seizoen aangevuld met twee nieuwe castleden: Kai Bradbury en Mark Ghanimé. Bradbury maakte aan het einde van seizoen 3 al kort zijn intrede, maar voegt zich in het nieuwe seizoen bij de vaste cast. Hij speelt Denny Cutler, de kleinzoon van Doc. Om een band met zijn opa op te bouwen komt hij naar Virgin River, maar natuurlijk heeft hij een groot geheim dat weer voor de nodige drama gaat zorgen.

Mark Ghanimé kruipt in de rol van Dr. Cameron Hayek. Deze knappe dokter gaat ongetwijfeld veel problemen veroorzaken als hij de harten van alle vrouwen in Virgin River verovert. Naast deze nieuwe gezichten keren vaste castleden als Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Lauren Hammersley, Tim Matheson, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey en Nicola Cavendish naar alle waarschijnlijkheid ook weer terug. Ook Annette O’Toole zal weer te zien zijn, nadat ze in het derde seizoen deels afwezig was vanwege de coronapandemie.

Virgin River season 4 Mel
Serie: Virgin River | Beeld: Netflix

Releasedatum van Virgin River seizoen 4

We hebben ongeveer een jaar op het nieuwe seizoen moeten wachten, maar op woensdag 20 juli 2022 (om 09:00 ’s ochtends Nederlandse tijd) is het eindelijk zover. Schrap de terrasjes en vakanties maar uit je agenda, want de nieuwe afleveringen verschijnen allemaal tegelijkertijd op de streamingdienst. Dat wordt bingen! Netflix heeft bovendien bekendgemaakt dat het seizoen extra lang is, met twaalf afleveringen van een uur. Andere seizoenen telden maar tien afleveringen.

Komt er een vijfde seizoen of is dit het laatste deel van de serie?

Virgin River is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Robyn Carr. Inmiddels telt de serie al 25 delen, dus het verhaal van Virgin River is in boekenland nog lang niet afgelopen. Ook op Netflix is het na het vierde seizoen nog niet gedaan. De komst van een vijfde seizoen is namelijk al bevestigd.

De productie start naar verwachting deze zomer, dus waarschijnlijk hoeven we na het vierde seizoen maar een jaar te wachten op een nieuwe reeks. Dit is geheel in lijn met de eerste seizoenen, waarbij er ook steeds een jaar tussen de lanceringsdata zat (seizoen 1 in december 2019, seizoen 2 in november 2020 en seizoen 3 in juli 2021). Of er na het vijfde seizoen nóg een seizoen verschijnt, is nog niet duidelijk.

Meer informatie over de serie

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

TitelVirgin River
Jaar2019–
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,4 uit 35.000 stemmen
Release datum20 juli 2022 (09:00 ’s ochtends Nederlandse tijd)
MakersSue Tenney
CastAlexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Lauren Hammersley, Tim Matheson, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey, Nicola Cavendish, Annette O’Toole
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.