Vind je Virgin River leuk? Dan moet je deze 5 romantische dramaseries gezien hebben!

Ben je fan van de razend populaire serie Virgin River op Netflix? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want er zijn nog heel wat andere mooie kijktips die je liefde voor soortgelijke series kunnen vervullen. Daarom hebben we hieronder 5 romantische dramaseries op Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Ziggo Movies & Series op een rij gezet, zodat jij direct kunt beginnen met het bingewatchen van je volgende favoriete serie. Veel kijkplezier!

5x Romantische dramaseries zoals Virgin River

Het eerste seizoen van Virgin River was direct een gigantisch succes op Netflix, waarna het tweede seizoen eind 2020 werd gelanceerd en de komst van het derde seizoen niet veel later al werd aangekondigd. Tot de lancering van het vervolgseizoen van de populaire serie kun je ofwel je bezig houden met het lezen van alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr ofwel één van de volgende vergelijkbare romantische dramaseries beginnen te streamen.

1. Outlander (Ziggo Movies en Series & Netflix)

Deze serie volgt het verhaal van Claire Randall, een getrouwde gevechtsverpleegster uit 1945 die op mysterieuze wijze terug in de tijd wordt geveegd tot 1743, waar ze onmiddellijk in een onbekende wereld wordt gegooid waarin haar leven wordt bedreigd. Wanneer ze gedwongen wordt te trouwen met Jamie Fraser, een ridderlijke en romantische jonge Schotse strijder, wordt een passionele relatie ontstoken die Claire’s hart verscheurt tussen twee enorm verschillende mannen in twee onverzoenlijke levens.

Aantal seizoenen: 6 seizoenen
Genres: Drama, Fantasie, Romantiek, Historisch
Streamen: 5 seizoenen op Ziggo Movies & Series en 4 seizoenen op Netflix

Outlander trekt een stukje historie bij het genre van de romantische drama, maar ook komt er actie in de serie voor. Men kan kiezen tussen twee streamingdiensten, maar het vijfde seizoen is momenteel enkel nog bij Ziggo Movies & Series te streamen. Ook is de komst van seizoen 6 al aangekondigd.

2. Pretty Little Liars (Amazon Prime Video)

De serie speelt zich af in de fictieve stad Rosewood, Pennsylvania, en volgt het leven van vier meisjes, Aria Montgomery, Hanna Marin, Emily Fields en Spencer Hastings, wiens kliek uit elkaar valt na de verdwijning van hun leider, Alison DiLaurentis. Een jaar later worden de vervreemde vrienden herenigd als ze beginnen met het ontvangen van berichten van een mysterieuze figuur genaamd “A”, die dreigt hun diepste geheimen te onthullen, waaronder die waarvan ze dachten dat alleen Alison ze kende. In eerste instantie denken ze dat het Alison zelf is, maar nadat haar lichaam is gevonden, realiseren de meisjes zich dat iemand anders van plan is om hun niet zo perfecte leven te verpesten.

Aantal seizoenen: 7 seizoenen
Genres: Drama, Mystery, Romantiek
Streamen: alle seizoenen op Amazon Prime Video

Met 7 seizoenen is dit een van de meest populaire dramaseries ooit. Deze serie was eerste te bekijken op Netflix, maar in april 2020 werden alle seizoenen van Pretty Little Liars van Netflix naar Amazon Prime Video verplaatst. Wel werd op Netflix recentelijk de vergelijkbare serie Tiny Pretty Things gelanceerd.

3. Once Upon a Time (Disney+ & Netflix)

Tien jaar geleden heeft Emma Swan haar zoon afgestaan voor adoptie. Emma is geschokt als de 10-jarige Henry haar in Boston terugvindt. Bovendien beweert Henry dat de mensen in zijn stad – Storybrooke, Maine – eigenlijk figuren uit een sprookjesboek zijn. Ze worden daar gevangengehouden door Henry’s adoptiemoeder, Regina, van wie Henry zegt dat ze de Evil Queen is. Niemand in de stad lijkt Henry te geloven. Volgens hem komt dat doordat Regina ze hun ware identiteit heeft doen vergeten. Regina wil al het goede verwoesten en Emma moet haar rol zien te accepteren in het gevecht tegen het kwaad.

Aantal seizoenen: 7 seizoenen
Genres: Avontuur, Drama, Fantasie, Romantiek
Streamen: alle seizoenen op Disney+ en alle seizoenen op Netflix

Voor liefhebbers van een vleugje magie is Once Upon a Time een absolute kijktip. Eerder was de sprookjesachtige serie enkel op Netflix te streamen, maar sinds kort zijn ook alle seizoenen van Once Upon a Time op Disney+ te zien.

4. When Calls The Heart (Netflix)

Elizabeth Thatcher, een jonge vrouw uit een rijke familie, verhuist naar het kleine stadje Coal Valley om de nieuwe lerares te worden. Terwijl ze worstelt om zich aan te passen aan het leven aan de westelijke grens maakt ze nieuwe vrienden, waaronder de plaatselijke politieagent, Jack Thornton.

Aantal seizoenen: 8 seizoenen
Genres: Drama, Romantiek
Streamen: 6 seizoenen op Netflix

Puurdere romantiek dan in When Calls The Heart ga je moeilijk vinden. Bovendien hoef je bij deze Hallmark-serie niet bang te zijn dat je er zo doorheen bent, want er zijn maar liefst 8 seizoenen uitgebracht. Momenteel zijn 6 van die seizoenen op Netflix te zien en is het zevende deel mogelijk in aantocht.

5. This Is Us (Amazon Prime Video)

Het generatieverhaal van de Pearson-familie ontvouwt zich in dit emotionele drama. In momenten van liefde, vreugde, triomf en liefdesverdriet komen openbaringen uit het verleden van de ouders Jack en Rebecca naar voren, terwijl drielingen Kate, Randall en Kevin een diepere betekenis ontdekken in hun huidige leven. Succesvolle zakenman en vader Randall zoekt naar informatie over zijn biologische ouders. Kate vindt liefde en zelfacceptatie terwijl hij vecht tegen overgewicht. Kevin streeft naar een meer betekenisvolle carrière, wat enkele moeilijke keuzes met zich meebrengt.

Aantal seizoenen: 6 seizoenen
Genres: Komedie, Drama, Romantiek
Streamen: 4 seizoenen op Amazon Prime Video

Voor wie houdt van een scheut luchtige komedie tussen de romantiek door, is This Is Us een absolute kijktip. De serie telt al 5 seizoenen, maar momenteel zijn 4 seizoenen op Amazon Prime Video te zien. De makers van serie, die ook veel gelijkenissen toont met Modern Family, hebben overigens al laten weten dat een zesde seizoen op komst is.