Kijktip: déze kerstfilm is ook in de zomer leuk en kun je nu streamen

Het is bloedheet buiten, dus we begrijpen dat je nu niet zit te wachten op kerstmuziek van Michael Bublé, een Home Alone-marathon of warme chocolademelk met slagroom. Er is alleen één kerstfilm waar je best een uitzondering voor kunt maken. SkyShowtime heeft vandaag de heerlijke actiekomedie Violent Night live gezet, waarin een keiharde kerstman het opneemt tegen een groep gijzelaars.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Knokkende kerstman in ‘Violent Night’

Violent Night is geen zoetsappige kerstfilm. Ja, er komen kerstliedjes voorbij, er zijn kerstbomen en het draait om de kerstman, maar het is vooral een heerlijke actiekomedie en daarom ook in deze warme temperaturen de moeite waard. We zien hoe een team huurlingen op kerstavond inbreekt in een gigantische villa en iedereen in gijzeling neemt. Op dat moment is de kerstman net binnen om cadeautjes af te leveren, en hij wil niet dat er onschuldige slachtoffers vallen. Hij blijkt een echte knokmachine te zijn.

De film is het werk van de makers van Deadpool 2 en John Wick, dus dan weet je wel een beetje wat je kunt verwachten. Veel geweld, schoten en gevechten, met een vloekende en tierende kerstman voorop. Deze heerlijke rol wordt vertolkt door David Harbour, die je kunt kennen van Stranger Things of Black Widow. Hij wordt bijgestaan door onder meer John Leguizamo en Beverly D’Angelo.

Drie redenen om de film te kijken:
1️⃣ Kijkers waren erg enthousiast; 88% van hen vindt de film een aanrader
2️⃣ Perfect voor iedereen die fan is van Jim Hopper in Stranger Things, ook nu vertolkt David Harbour weer de rol van een cynisch vaderfiguur
3️⃣ De film bevat een geweldige Home Alone-hommage

‘Violent Night’ staat nu op SkyShowtime

Violent Night verscheen in het najaar van 2022 op het witte doek en heeft nu ook eindelijk zijn weg gevonden naar het kleine scherm. SkyShowtime voegde de actiethriller op donderdag 15 juni toe aan het aanbod.

Benieuwd naar welke releases we nog meer allemaal kunnen uitkijken? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de videodienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen. En nieuwsgierig naar de film? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

Meer informatie over de film

Violent Night is een film van 87North, het productiehuis van actiefilms als Nobody, John Wick, Atomic Blonde, Deadpool 2 en Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Het is een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap: zet altijd in op rood. Een team huurlingen breekt op kerstavond in bij een rijke familie en neemt iedereen in huis in gijzeling. Maar ze hebben niet gerekend op de aanwezigheid van de kerstman, gespeeld door David Harbour (Black Widow, Stranger Things). Ze komen er snel achter dat de lieve kindervriend ook een heel andere kant heeft.

TitelViolent Night
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 52 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Komedie, Actie
RegisseurTommy Wirkola
CastDavid Harbour, John Leguizamo, Edi Patterson, Cam Gigandet, Alex Hassell, Alexis Louder, Beverly D’Angelo

Synopsis: Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.