Formule 1-fans,opgelet: film over coureurs Gilles Villeneuve en Didier Pironi nu op Skyshowtime

Fan van Formule 1 én het kijken van films en series? Dan hebben wij leuk nieuws, want de film Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy is op vrijdag 19 mei 2023 naar SkyShowtime gekomen. Het draait om hoe de band tussen de twee onverschrokken F1-coureurs Gilles Villeneuve en Didier Pironi door een ongelukkig moment in de geschiedenis uit elkaar werd gescheurd.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

Dit is het treurige verhaal achter ‘Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy’

Het is 1982 en de Grand Prix van San Marino staat op het punt om te beginnen. Aan de race doen maar 14 wagens mee door de grote strijd tussen de Fédération Internationale de Sport Automobile (FISA) en de Formula One Constructor’s Association (FOCA). De twee Formule 1-coureurs Gilles Villeneuve en Didier Pironi komen allebei uit voor team Ferrari en beginnen hun race op de tweede startrij, net achter de Renaults van René Arnoux en Alain Prost.

Gedurende de wedstrijd vallen de twee bolides van Renault uit en zijn het de twee heren van Ferrari die samen aan kop rijden. De voorsprong op de concurrenten is veel te groot, waardoor de winst zo goed als binnen is. Maar tijdens de race breekt Pironi een ongeschreven overeenkomst door in de laatste ronde de overwinning te ‘stelen’ van zijn goede vriend Villeneuve. Vanaf dat moment mondde de relatie tussen de twee uit in een wraakzuchtige rivaliteit. De Ferrari-coureurs zouden nooit meer met elkaar spreken na het grote verraad, maar dan slaat de tragedie toe…

Als kijker word je meegenomen in het verhaal van twee van de snelste racers uit de geschiedenis en de emotionele littekens die hun families tot op de dag van vandaag nog voelen. De film is geregisseerd door Torquil Jones, bekend van 14 Peaks: Nothing is Impossible, en heeft hoofdrollen voor Formule 1-wereldkampioenen Jacques Villeneuve, Alain Prost en Sir Jackie Stewart, samen met de families van Villeneuve en Pironi. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy’ kwam op 19 mei naar Skyshowtime

Deze film is dus op vrijdag 19 mei aan het aanbod van SkyShowtime toegevoegd, maar dit is niet de enige nieuwe titel die we in deze maand mogen verwelkomen. Zo komt de alom geprezen en populaire serie Yellowjackets eindelijk naar de Nederlandse streamingdienst en staat ook een Fatal Attraction-spin-off op het programma.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de documentaire

Gilles Villeneuve en Didier Pironi waren vrienden en teamgenoten. Ze reden allebei voor het legendarische Formule 1-team Ferrari tijdens de hoogtijdagen in de jaren 1980. Hun snelheidsdrang bracht hen samen, maar ze werden voorgoed uit elkaar gerukt door een historisch en controversieel moment in de tijd. Vriendschap, bedrog, ambitie en eer botsen op elkaar in deze epische documentaire, voor het eerst verteld door de personen die het dichtst bij de twee mannen stonden.

TitelVilleneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 38 minuten
TaalEngels
CategorieSport
IMDb7,6 uit 109 stemmen
RegisseurTorquil Jones
CastDidier Pironi, Jacques Villeneuve, Alain Prost, Jackie Stewart, Bernie Ecclestone

Synopsis: SkyShowtime

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.