Seizoen 3 van ‘Vikings: Valhalla’ verschijnt op deze datum op Netflix

In 2023 verscheen het tweede seizoen van Vikings: Valhalla. In de spin-off volgen we het verhaal van Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter en Harald Sigurdsson. Nog voor de allereerste aflevering verscheen was al bekend dat de serie terugkomt voor een derde seizoen. Goed nieuws, want de nieuwe afleveringen verschijnen bijna op Netflix. In dit artikel laten we je de datum van seizoen 3 van Vikings: Valhalla weten en lees je wat je van het nieuwe seizoen kunt verwachten.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Op deze datum verschijnt seizoen 3 van ‘Vikings Valhalla’

Het was al een tijd bekend dat er een derde seizoen van Vikings: Valhalla zou komen. Nog voor de allereerste aflevering had Netflix namelijk het besluit genomen om direct 24 episodes te bestellen. De streamingdienst had hoge verwachten van de spin-off. De eerste twee seizoenen tellen allebei acht afleveringen, waardoor seizoen drie ook uit hetzelfde aantal bestaat. Dit betekent dat seizoen 3 ook gelijk de laatste reeks is van de serie.

In mei 2022 ging de productie van seizoen 3 van start. De opnames duurde de hele zomer. Gelukkig hoeven we niet meer lang te wachten totdat we alle nieuwe afleveringen kunnen kijken. Seizoen 3 van Vikings: Valhalla verschijnt namelijk op donderdag 11 juli 2024 op Netflix. Op deze datum staan direct alle acht afleveringen online. Helaas keert de serie niet terug voor een vierde seizoen.

Verhaal van seizoen 3

Het einde van het tweede seizoen kon op veel geweld rekenen. Na een gevaarlijke reis komen de Vikings aan in Constantinopel. Het verhaal eindigt daar niet, want regisseur Jeb Stuart heeft ervoor gezorgd dat seizoen 3 een seizoen wordt waar kijkers het nog lang over zullen hebben. We gaan een klein stukje vooruit in de tijd, want deze nieuwe reeks speelt zich zeven jaar na de vorige af. Uiteraard staan Leif Erikson, Harald Sigurdsson en Freydis Eirkíksdóttir weer centraal.

Leif breidt zijn kennis over het geloof uit, terwijl Harald en Elena in een lastige relatie verwikkeld raken. Freydis is druk met het leiden van de mensen van Jomsborg en vestigt haar aandacht op het grootbrengen van haar zoon. Queen Emma houdt zich bezig met hele andere zaken. Zij probeert Godwins plannen tegen te werken. De spanningen tussen de heidense en christelijke Vikingen lopen in seizoen 3 hoog op.

Meer informatie over de serie

Vikings: Valhalla speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. De serie vertelt de heroïsche avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd – de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

TitelVikings: Valhalla
Jaar2022-
SoortSerie
TaalEngels
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Drama
MakerJeb Stuart
CastSam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes, Caroline Henderson, Pollyanna McIntosh, Asbjørn Krogh Nissen

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.