Videoland kondigt vijfde seizoen ‘Mocro Maffia’ aan

Een van Videoland’s meest succesvolle Original series—Mocro Maffia—krijgt officieel een vijfde seizoen. De aankondiging voor het vervolg op de razend populaire serie werd tijdens de finale van het vierde seizoen naar buiten gebracht in de Gashouder in Amsterdam.

Mocro Maffia krijgt een vijfde seizoen in 2023

Tijdens de aankondiging in Amsterdam werd direct bevestigd dat het vijfde seizoen van Mocro Maffia in 2023 op Videoland zal verschijnen. Een exacte lanceerdatum voor de serie is op het moment van schrijven nog onbekend. In het vijfde seizoen van de serie zal de rol van Creative Producer van Achmed Akkabi, die ook één van de hoofdpersonages speelt, overgedragen worden aan Victor D. Ponten. Ponten is vanaf het tweede seizoen al nauw betrokken bij de serie als schrijver en regisseur.

Over het vijfde seizoen zegt Achmed Akkabi het volgende: “Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van Creative Producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers.”

Bekijk hieronder de officiële teaser van het vijfde seizoen van Videoland’s Mocro Maffia.

Het succes van Mocro Maffia ook op internationaal niveau

In Nederland tikte de door Fiction Valley geproduceerde serie Mocro Maffia laatst maar liefst 50 miljoen streams aan. De immens populaire serie is ook in het buitenland zijn strepen aan het verdienen – inmiddels al in acht andere landen. Niet alleen in de buurlanden Duitsland en België, maar inmiddels is Mocro Maffia zelfs in Frankrijk, Japan en Indonesië beschikbaar om te streamen.

De serie wordt alom door critici geprezen en won zelfs voor het derde seizoen een Gouden Kalf voor Beste Serie. Daarnaast werd de serie voor de Gouden Televizier-Ring genomineerd en won hij onlangs ook een #VideoAward in de categorie Beste Video On Demand.

Het verhaal van de hitserie van Videoland

Mocro Maffia is een fictieve misdaadserie van Nederlandse bodem over de drugsmaffia in en rondom Amsterdam. De serie is een Videoland Original en exclusief voor de streamingdienst ontwikkeld door Achmed Akkabi en Thijs Römer. Mocro Maffia gaat over drie beste vrienden: Romano, Potlood en de Paus. Samen maken ze de sprong van kleine misdaad naar grotere criminele activiteiten. Voor ze het weten hebben ze de gehele cocaïnehandel van Amsterdam samen in handen. Maar als snel komt jaloezie om de hoek te kijken. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld en ze beginnen uit elkaar te drijven.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.