Vietnam – Nederland (vrouwen): terugkijken op tv en online | 1 augustus 2023 | WK Voetbal

Inmiddels staan we al met één been in de knock-outfase door de eerdere 1-0 winst tegen de Portugezen en het 1-1 gelijkspel tegen topfavoriet Verenigde Staten, maar vandaag moeten onze Oranje Leeuwinnen het nog wel waarmaken. Benieuwd wanneer en waar je Vietnam – Nederland kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur Nederlandse tijd in het Forsyth Barr Stadium in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Gelijktijdig met Portugal – Verenigde Staten dus. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Vietnam – Nederlands elftal online kijken: live stream van de wedstrijd op dinsdag 1 augustus 2023 om 09:00 uur Nederlandse tijd

De derde poulewedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen is inmiddels aangebroken. In een spannende wedstrijd voor oranjefans kunnen we de achtste finale halen, maar eerst treffen het Nederlands elftal (#9 op de FIFA World Ranking) en de Vietnamezen (#32 op diezelfde lijst) elkaar dus vanochtend tijdens hun 3e match in de groepsfase.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd. Ook de match tussen het team uit Nederland en de tegenstanders uit Vietnam op dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd wordt dus ook lineair uitgezonden. Om precies te zijn is NPO 1 het uitverkoren kanaal ditmaal, waarop je vlak voor aftrap van 9 uur ‘s ochtends alvast kunt inschakelen om geen moment te missen. Door online tv kijken kun je de volledige wedstrijd ook gewoon via internet volgen als je geen televisie kunt ontvangen. Dit is onder andere mogelijk via de website van NOS en NPO Start, waardoor streamers ook binnen het aanbod van NLZIET naar de uitzending kunnen kijken. Daar is terugkijken tevens een optie. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Vietnam – Nederland bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op NPO 1 ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
Lang vs. kort: Hoe goed is Oranje-tegenstander Vietnam?

Opstellingen van Vietnam en Nederland tijdens deze groepswedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze derde WK-wedstrijd van het Nederlands elftal en vietnam. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Vietnam vs. Nederland staat dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 19:00 uur lokale tijd, want er is +10 uur tijdsverschil), dus we verwachten rond 8 uur ‘s ochtends te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Vietnam: nog niet bekend

🔵 Opstelling Nederland: nog niet bekend

Huidige stand in de poule

Benieuwd naar de stand van poule E in de groepsfase momenteel? Die is nog relatief simpel, want er zijn maar twee wedstrijden gespeeld tot nu toe. De Verenigde Staten won van Vietnam met 3-0 en speelde tegen ‘ons’ gelijk met 1-1, waardoor ze op de eerste plek staan met een doelsaldo van +3. Ons Oranje won haar eerste match ook, maar dan tegen Portugal met 1-0. Daarom staan we op #2 met een doelsaldo van +1, voorlopig dan. Deze twee ploegen hebben nu dus nog groen licht om de knock-outfase te bereiken, maar na vandaag hebben we zekerheid. Portugal won overigens onderling van Vietnam met 2-0, waardoor zij de derde plaats innemen met 3 punten.

PlaatsLandPuntenDoelsaldo
1 🟢🇺🇸 Verenigde Staten4+3
2 🟢🇳🇱 Nederland4+1
3🇵🇹 Portugal3+1
4🇻🇳 Vietnam0-5

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Vietnam vs. Nederland

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Vietnam Nederland vrouwen WK Voetbal dinsdag 1 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken, wat veel mensen mogelijk interessant vinden dit wereldkampioenschap door het grote tijdsverschil. Wie niet om 9 uur vanochtend uit zijn bed is om TeamNL aan te moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.


  • Hoe laat is de WK-wedstrijd van de dames van Vietnam – Nederland vandaag (dinsdag 1 augustus 2023)?

    De aftrap van wedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen is in de ochtend om 09:00 uur Nederlandse tijd in het Forsyth Barr Stadium in Dunedin (Nieuw-Zeeland).

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd van het Nederlands elftal vs. Vietnam vanochtend uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender NPO 1, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.