Videoparty voor Amazon Prime Video gelanceerd: samen online films en series kijken

Bij allerlei streamingdiensten is het al mogelijk om samen online en tegelijkertijd films en series te kijken, maar tot dusver liep Amazon Prime Video nog achter. Sinds begin december is het echter met de gloednieuwe functie Videoparty voor Prime Video mogelijk om samen via het internet naar je favoriete films en series te kijken op de streamingdienst van Amazon. Hier vind je hoe het precies werkt en wat de functie inhoudt.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat is Videoparty voor Amazon Prime Video?

Prime Video is een sociale kijkervaring voor abonnees van de streamingdienst, waarmee je samen online naar films en series kunt kijken zonder daar extra lidmaatschapskosten voor te hoeven betalen. Elke abonnee kan zelf een Videoparty organiseren (hosten) of deelnemen aan een Videoparty. De organisator (host) bepaalt altijd wat er gebeurt en kan de titel bijvoorbeeld pauzeren, vooruit- of terugspoelen of een andere film of serie aanklikken.

Daarnaast is er een chatfunctie geïntegreerd, waardoor kijkers samen de film of serie live kunnen bespreken. In elke Videoparty kunnen maximaal 100 deelnemers worden toegevoegd. Wel moet elke deelnemer een eigen Prime Video-lidmaatschap hebben.

Eerder kwam streamingdienst Disney+ al met de soortgelijke functie GroupWatch en bij marktleider Netflix was het via een extensie op Google Chrome al mogelijk om een zogeheten Netflix Party te organiseren en samen naar films en series te kijken. Of de ontwikkeling van deze functies extra prioriteit heeft gekregen bij streamingdiensten vanwege de Coronacrisis, is niet bekend. Wel is het bekend dat abonnees tijdens de vele uren thuis zeer tevreden zijn met de mogelijkheid om toch een beetje samen naar films en series te kunnen kijken.

Amazon is constant bezig om haar video on demand-platform te verbeteren met bijvoorbeeld diensten als de recentelijk gelanceerde Prime Video Channels en heeft met de lancering van Videoparty weer een extra stap richting optimale gebruiksvriendelijkheid gezet.

Hoe werkt Videoparty voor Amazon Prime Video stap voor stap?

In de onderstaande afbeelding vind je nog eens in vier overzichtelijke stappen met uitleg in afbeeldingen hoe je een Videoparty start bij Amazon Prime Video.

Videoparty starten op Amazon Prime Video
Ga direct naar de Videoparty-pagina bij Amazon om samen films en series te streamen.

Welke kijkers moeten er een Prime Video abonnement hebben om samen te streamen via Videoparty?

Iedere deelnemer aan een Videoparty op Amazon Prime Video moet een eigen abonnement op de streamingdienst hebben om een sessie te kunnen organiseren of aan andermans sessie deel te kunnen nemen. Bij een gedeeld abonnement met vrienden, familie of kennissen kan dus niet tegelijkertijd een Videoparty worden georganiseerd om samen online naar een film of serie te kijken, maar zal er een nieuw abonnement moeten worden aangeschaft door één van de kijkers.

Op welke apparaten kun je online samen films en series kijken?

Het is belangrijk om te vermelden dat Videoparty op dit moment beschikbaar is voor alle PC’s, laptops en overige computers behalve binnen de internetbrowser Safari van Apple. Het is dus op dit moment nog niet mogelijk om bijvoorbeeld te streamen via Fire TV, Smart TV, gameconsole als PlayStation of Xbox, mediaspelers als Chromecast of Apple TV, smartphones en tablets.

Hoe werkt dit als je in het buitenland bent?

Een Videoparty kan momenteel enkel binnen de landsgrenzen worden georganiseerd, omdat het abonnement van de host en de deelnemers hetzelfde moet zijn vanwege de verschillende beschikbaarheid van licenties voor bepaalde films en series per land. Als de organisator bijvoorbeeld een abonnement heeft afgesloten bij Amazon.com, kun je als Nederlandse abonnee via Amazon.nl niet deelnemen aan deze Videoparty.


Wat is Videoparty voor Amazon Prime Video?

Videoparty voor Amazon Prime Video is een functie binnen de streamingdienst om samen online naar films en series te kijken.

Hoe werkt Videoparty voor Amazon Prime Video stap voor stap?

Zoek een film of serie, voer je naam in, nodig je vrienden uit en begin met kijken en chatten in de Videoparty. Duidelijke uitleg vind je bovenin dit artikel.

Welke kijkers moeten er een abonnement op Amazon Prime Video hebben om samen te streamen via Videoparty?

Zowel de host als deelnemer in elke Videoparty op Amazon Prime Video moet een eigen abonnement hebben om deel te kunnen nemen aan een Videoparty of er één te kunnen organiseren.

Op welke apparaten kun je online samen films en series kijken met Videoparty voor Amazon Prime Video?

Momenteel is Videoparty voor Amazon Prime Video enkel nog beschikbaar op desktopbrowsers, behalve op Safari van Apple. Er kan dus nog niet samen worden gestreamd via smartphones, tablets, Smart TV’s, gameconsoles, etcetera.

Hoe werkt Videoparty voor Amazon Prime Video als je in het buitenland bent?

Je kunt momenteel enkel deelnemen aan een Videoparty die is georganiseerd door een Prime Video-abonnee in hetzelfde land als jij. Heeft iemand dus bijvoorbeeld een abonnement afgesloten bij Amazon.com, dan kun je niet met je Amazon.nl-lidmaatschap deelnemen aan de Videoparty.