Videoland gaat vernieuwen: lagere prijs, maar met reclame

In een interview met de Volkskrant laat de algemeen directeur van RTL Nederland, Sven Sauvé, weten dat er een nieuw abonnement van de streamingdienst op de markt zal komen vanaf 2021. Videoland zal vanaf dan namelijk naast het reclamevrije abonnement ook een abonnement op de markt brengen waar reclame wordt getoond tussen het kijken van films of series. Het voordeel van het abonnement is dat het goedkoper zal zijn dan het huidige Videoland abonnement. Hoe goedkoop? Dat hangt volgen Sauvé af van Disney+.

Videoland gaat de strijd aan

Op dit moment is Videoland na Netflix de grootste streamingdienst van Nederland. Met ruim 600,000 abonnees en 70% Nederlandse content is de streamingdienst er voor de echte Hollandse kijker. Programma’s als Mocro Maffia, Judas en Temptation Island trekken veel kijkers.

Extra keuze in abonnement

De introductie van een abonnement met reclames zorgt ervoor dat de kosten omlaag kunnen. Dit wordt door velen als aantrekkelijk gezien om in de internationale strijd met streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video mee te kunnen gaan met de rest van de markt. Het extra abonnement zou een “beperkt aantal gerichte advertenties” bevatten voor een bedrag dat minder is dan de maandelijkse kosten van Disney+. Met de huidige abonnementsprijs zou dat minder dan €6.99 per maand zijn.

“Netflix is here to stay”

Sauvé gelooft dat er een spannende tijd aanbreekt in de wereld van de streamingdiensten. Volgens de algemeen directeur zijn de komende maanden tekenend voor de toekomst van de markt. Streamingdiensten als Disney+ en Apple TV zijn volgens hem nog op tijd met de Nederlandse introductie in november, maar de andere diensten zijn te laat. Volgens Sauvé is Netflix “here to stay” en Disney+ ook. “Maar het meeste vertrouwen heb ik in Videoland.”

Op Streamwijzer vind je een overzicht van het volledige Videoland aanbod op dit moment.