Videoland luidt nieuwe jaar in met prijsverhoging van 10%

Kort nadat Netflix liet weten een prijsverhoging bij haar abonnementen door te voeren, zijn nu ook de leden van Videoland aan de beurt. De streamingdienst maakt twee van de drie abonnementen duurder met een bedrag van €1 per maand, wat gelijk staat aan een prijsverhoging van 10% (Premium abonnement) en 12,5% (Plus abonnement)

Videoland maakt abonnementen binnenkort €1 per maand duurder

In een bericht op de website van Videoland is te lezen dat de streamingdienst haar abonnementsprijzen binnenkort zal verhogen. Deze prijsverhoging gaat in op 18 januari 2022 en zal gelden voor zowel nieuwe als huidige abonnees. De eerste factuur na die datum zal uit de nieuwe prijs bestaan.

De streamingdienst laat weten dat huidige abonnees via een mail in december op de hoogte zullen worden gebracht van de nieuwe abonnementskosten. Nieuwe abonnees vinden de informatie nu al op de aanmeldpagina. Daar staat onder de keuze voor een abonnement: “Vanaf 18 januari wijzigt de prijs van Plus naar €8,99 per maand en Premium naar €10,99 per maand. Kijk in onze FAQ voor meer informatie.”

Oude en nieuwe abonnementsprijzen van Videoland

De kosten van 2 van de 3 abonnementsvormen gaan op die datum omhoog. Het goedkoopste Basis abonnement blijft gelijk op €4,99 per maand, maar het middelste Plus abonnement wordt met 12,5% verhoogd van €7,99 naar €8,99 p/m. Het duurste Premium abonnement zal 10% omhoog gaan, waardoor de oorspronkelijke prijs van €9,99 uitkomt op €10,99 per maand.

Oude prijsNieuwe prijsPrijsverhoging
Basis€4,99€4,990%
Plus€7,99€8,9912,5%
Premium€9,99€10,9910%

Kort na aankondiging van Netflix dat abonnementsprijs wordt verhoogd

Het nieuws van Videoland’s prijsverhoging komt kort nadat Netflix in oktober aankondigde duurdere abonnementen aan te gaan bieden. Ook bij de marktleider in het streaminglandschap bleef de prijs van het goedkoopste abonnement gelijk, maar werden het middelste en duurste abonnement met respectievelijk 9% (€1 p/m) en 14% (€2 p/m) verhoogd.

Streamingoorlog barst los

De versplintering van het streaminglandschap wordt aankomend jaar doorgezet met de komt van drie grote nieuwe spelers: HBO Max, SkyShowtime en Viaplay. Deze nieuwe video on demand-platform trekken geleidelijk hun eigen films en series terug uit het aanbod van de concurrentie, waardoor de gevestigde streamingdiensten meer zullen moeten investeren in exclusieve content om hun abonnementen interessant te houden.

Tegelijkertijd wordt de competitie versterkt door streaminggiganten met diepe zakken. Zo kondigde Disney+ laatst voor het eerst sinds haar bestaan een aanbieding aan van 77% korting op de eerste maand en liet HBO Max bij haar intrede in Europa weten dat er een levenslange kortingsactie van 50% op tafel lag voor nieuwe abonnees. Ondertussen is Amazon Prime Video nog steeds enorm competitief geprijsd met een bedrag van €2,99 per maand. De streamingoorlog is nu écht losgebarsten.