Veel pre-orders via aanbieding Viaplay, ook korting bij Ziggo en KPN is gewild

Pre-order abonnees van Viaplay hebben in een poll laten weten hoofdzakelijk te kiezen voor de rechtstreekse kortingsactie voor één jaar van de streamingdienst zelf, maar ook de aanbiedingen van Ziggo en KPN blijken populair.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Peiling duidt op populariteit van pre-orders Viaplay bij streamingdienst zelf en providers Ziggo & KPN

Je wordt de laatste weken bestookt met allerlei aanbiedingen voor interessante pre-order acties bij Viaplay. Daarom besloten wij in een poll op Facebook eens te peilen hoeveel mensen momenteel gaan voor welke actie. Er kwamen enkele honderden stemmen binnen, waaruit bleek dat de meeste mensen gebruik maken van de tijdelijke jaaraanbieding van Viaplay zelf. Daarna volgen de acties van Ziggo en KPN, waarna een groot gat valt. Vooral het ‘normale’ maandelijkse abonnement van €13,99 hebben momenteel niet veel mensen op het oog.

In de onderstaande peiling kun ook jij laten weten wat jouw voornaamste reden is om een abonnement op Viaplay te nemen. Heb je rechtstreeks bij Viaplay een abonnement geclaimd of was er voor jou bij een Nederlandse provider een aantrekkelijk aanbod te vinden?

🚨 Update: deze poll is inmiddels gesloten.

De eerdere poll vond plaats in de Facebook-groep over Viaplay in Nederland, waarin aanstaande abonnees van de streamingdienst (kijk)tips uitwisselen en vragen aan elkaar kunnen stellen over de lancering van de streamingdienst. Belangrijk om te vermelden is natuurlijk dat het gaat om een peiling in een groep, wat niet direct betekent dat het een 100% representatieve afspiegeling vertegenwoordigt van de keuze van alle abonnees. Wel biedt de uitkomst een interessante inschatting van het totaalbeeld.

Viaplay in Nederland

Acties van T-Mobile, DELTA en Caiway worden minder gekozen

Momenteel zijn er prijsacties bij Viaplay zelf, maar ook bij de TV- en internet-aanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile, Caiway en DELTA. De eerste twee uit dit rijtje kwamen vorige maand als eersten naar buiten met hun aanbiedingen, waarna T-Mobile volgde. Hierna kwamen Caiway en DELTA.

Wij verwachten dat de reden voor de populariteit van Ziggo en KPN enerzijds komt doordat ze eerder waren met hun aanbiedingen, maar anderzijds ook omdat zij een groter klantenbestand hebben. Daarnaast kan het aan de verschillende inhoud van de acties liggen. Zo betaal je bij Ziggo 4 maanden lang €5,- per maand, daarna €9,99 per maand en vanaf 1 augustus 2022 de gebruikelijke prijs van €13,99 per maand. Bestaande klanten bij KPN betalen €9,99 per maand tot 1 augustus 2022 en gaan daarna over op €13,99 p/m, maar nieuwe klanten kunnen 9 maanden gratis Viaplay kijken tot ze de normale prijs gaan betalen. Bij T-Mobile krijg je 4 maanden gratis Viaplay bij een nieuw internetabonnement en DELTA/Caiway biedt je een euro korting per maand. De andere providers in Nederland zijn nog in gesprek met de streamingdienst over samenwerkingen en eventuele kortingsacties.

Tijdelijke aanbiedingen zijn gewild

Dat er al vóór de lancering zo veel mensen zijn die hebben besloten een abonnement op Viaplay te nemen, is niet heel verrassend. Naast het feit dat sporten als Formule 1 en darts veel nieuwe leden trekken, zijn ook de tijdelijke acties interessant voor je portemonnee. We houden je op de hoogte van deze aanbiedingen op onze nieuws- en informatiepagina over Viaplay.

Verder schreven we eerder al hoe je gratis F1 kijkt in 2022 en hielden we je op de hoogte van de manieren om Viaplay op TV en via een app te kijken.