Ziggo zendt Formule 1 en meer uit in 2023 via streamingdienst Viaplay

Ben je klant bij Ziggo en groot fan van de Formule 1? Dan zul je vast hebben gebaald toen je hoorde dat de rechten vorig jaar werden verkocht aan NENT, het bedrijf achter Viaplay. Gelukkig kwam er al snel goed nieuws, want de tv-aanbieder maakte bekend dat je via Ziggo Formule 1 kijken kunt doordat de streamingdienst een partnerschap heeft afgesloten met de provider. Via de rode knop hieronder ga je direct naar de officiële website van Ziggo en lees je er alles over.

Ziggo en Viaplay hebben samenwerking: Formule 1 kijken in 2023 mogelijk

Viaplay heeft begin vorig jaar al laten weten dat de streamingdienst een partnerschap heeft gesloten met VodafoneZiggo, waardoor het video on demand-platform beschikbaar zou zijn als add-on voor klanten van de tv-aanbieder. Hierdoor kregen bijna 4 miljoen huishoudens in Nederland onder andere toegang tot de races in het Formule 1-seizoen en ook in 2023 wordt deze samenwerking voortgezet.

Net als bij KPN kunnen klanten van Ziggo kunnen sinds maart vorig jaar een abonnement op Viaplay toevoegen aan hun tv- of internetpakket. Er zijn in de tussentijd kortingsacties gekomen en gegaan, maar over de actuele stand van zaken vind je alle informatie hier op de officiële website van Ziggo. Ze bieden er echter enkel maandabonnementen aan tegen dezelfde prijs als bij Viaplay zelf (€15,99 per maand), waardoor het goedkopere jaarabonnement met de huidige aanbieding enkel rechtstreeks bij de streamingdienst te verkrijgen is.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Naast Formule 1 ook meer van Viaplay bij Ziggo te zien

Als je via VodafoneZiggo een abonnement op Viaplay afsluit, zul je niet alleen toegang krijgen tot de Formule 1. Je krijgt namelijk direct de hele bundel van sport, films en series voor de complete prijs van 15,99 euro per maand. Een overzicht hiervan vind je op de pagina met het aanbod van Viaplay in Nederland. Ook is er een tijdelijk lineair kanaal op televisie geopend voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay nemen.

Zo kun je onder andere kijken naar de voetbalwedstrijden van de Bundesliga en Premier League, maar ook naar PDC Darts en KSW (Mixed Martial Arts / MMA). Daarnaast werden er 30 eigen Original films en series gelanceerd zoals Love Me, The Box en Honour en kwamen er vorig jaar nog 60 premières online. Ook werd er content aangekocht van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip, waaronder Bad Boys for Life, Jumanji: The Next Level, Men in Black, Tomb Raider, Walker en nog heel veel meer. Je vindt in het overzicht van nieuw op Viaplay deze maand steeds wat erbij komt.

Reacties na het sluiten van het partnerschap

Vanuit zowel NENT (het bedrijf achter Viaplay) als VodafoneZiggo is een reactie gegeven op de samenwerking. Zo vertelde Kim Poder, Chief Commercial Officer bij NENT Group: “We zijn verheugd om deze langdurige samenwerking met een van de toonaangevende providers in Nederland aan te kondigen. Ziggo heeft een groot bereik en een sterke positie op sportgebied. We gaan zoveel mogelijk kijkers kennis laten maken met Viaplay. De samenwerking zal het voor Ziggo-klanten makkelijk maken om vanaf dag één te genieten van ons unieke aanbod.”

Ook Robin Kroes, Chief Strategy & Content Officer bij VodafoneZiggo, reageerde op het nieuws: “We willen onze klanten op een gemakkelijke manier toegang geven tot al hun favoriete content, inclusief sport. Deze samenwerking helpt om dat doel te bereiken, dus we zijn blij dat we tot een samenwerking met Viaplay zijn gekomen.”

Meer informatie over de streamingdienst Viaplay en Formule 1

Op woensdagochtend 8 december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt wat een abonnement op het video on demand-platforms zou kosten. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Er is slechts één pakket van een abonnement op Viaplay mogelijk. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel. Door een deal met de NOS wordt overigende de GP van Zandvoort en de samenvattingen van elke race ook bij die partij uitgezonden. Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer.