Op welk tv-kanaal zit de zender Viaplay Xtra per provider?

Meerdere providers hebben tijdelijk een speciaal kanaal ingesteld, waarmee het mogelijk is om lineair naar Formule 1-uitzendingen te kijken op je tv. Zo kon je naar de zender Viaplay Xtra kijken via onder andere Ziggo, KPN en andere aanbieders. In dit artikel vind je of, en zoja op welk kanaal, deze sportzender van streamingdienst Viaplay te vinden is bij alle providers en wat je kunt doen als je geen toegang hiertoe hebt.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Op dit tv-kanaal vind je de zender Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN en andere providers

Allereerst is het goed om te weten dat je alleen toegang krijgt tot het kanaal Viaplay Xtra op televisie wanneer je je abonnement op de streamingdienst hebt afgesloten via bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Odido, DELTA, Caiway of een andere aanbieder die abonnementen verstrekt. Vervolgens kun je hieronder vinden op welk televisiekanaal de zender Viaplay Xtra te vinden is. Hierop kon je eerst alleen naar de uitzendingen van het Formule 1-seizoen kijken, maar inmiddels wordt bijvoorbeeld ook het WK Darts er uitgezonden.

🚨 Let op (update februari 2024): Sinds dit jaar is het kanaal Viaplay Xtra door de streamingdienst afgesloten. Ze hebben besloten om enkel nog wedstrijden via de app en website uit te zenden. Wel kun je nog steeds op het grote scherm naar alles kijken door een Chromecast of Apple TV te gebruiken in combinatie met de applicatie.

Van andere providers als Canal Digitaal, Online.nl, Youfone, etcetera is op het moment van schrijven nog niet bekend of er een samenwerking met de streamingdienst en tevens beschikbaarheid van Viaplay Xtra zal komen.

Wat te doen als je geen toegang tot tv-kanaal 140, 200 of 225 hebt

Mocht je een Viaplay abonnement rechtstreeks bij de streamingdienst hebben afgesloten of via een provider die geen tv-kanaal aanbiedt, dan zijn er nog steeds meer dan genoeg mogelijkheden om op je televisie naar de race te kijken. Je vindt er alles over in ons artikel over Viaplay op tv.

Verder is het eenvoudig te checken welke apparaten een Viaplay app hebben. Zo kun je misschien wel gewoon via jouw Smart TV of Mediabox naar de uitzending kijken en heb je helemaal geen lineair kanaal nodig. Een extra simpele optie is het gebruik van een mediaplayer als de Chromecast of Apple TV.