Viaplay lanceert verrassende nieuwe actie met 25% korting: kijk 12 maanden voor de prijs van 9

De streamingdienst Viaplay, vooral bekend vanwege het binnenhalen van de uitzendrechten voor Formule 1 in Nederland, heeft vandaag een nieuwe tijdelijke kortingsactie georganiseerd. Je betaalt nu 25% minder voor een jaarabonnement en kijkt dus omgerekend 12 maanden voor de prijs van 9.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay lanceert kortingsactie van 25% voor jaarabonnement

Vandaag ging de prijs van Viaplay voor het eerst sinds de lancering in maart dit jaar omhoog met 40%. Hierdoor betaal je voor een maandabonnement bij de streamingdienst niet meer €9,99 p/m, maar stijgen de kosten naar €13,99. Geheel onverwachts bleek zojuist echter dat er een manier is om de prijsstijging deels te omzeilen. Het video on demand-platform heeft namelijk een nieuwe kortingsactie opgezet die vanaf vandaag te bestellen is.

Hier op de officiële website van Viaplay is nu te lezen dat er een tijdelijke aanbieding is gelanceerd. Je kunt precies hetzelfde pakket aanschaffen, maar betaalt voor 12 maanden (jaarabonnement) slechts de prijs die je voor 9 maanden van een normaal maandabonnement zou betalen. Omgerekend gaan je maandelijkse kosten naar beneden van €13,99 naar €10,49, omdat je voor het jaarabonnement €125,88 i.p.v. €167,88 afrekent. Dit komt neer op een besparing van 42 euro op jaarbasis.

Tijdelijke aanbieding loopt vlak voor de start van het Formule 1-seizoen van 2023 af

Zowel huidige maandabonnees als nieuwe klanten van de streamingdienst kunnen gebruik maken van de kortingsactie. Hij is echter maar tijdelijk geldig, want Viaplay geeft op de bestelpagina al aan dat de aanbieding af zal lopen op 28 februari 2023. Vlak voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen dus.

In het helpcentrum van de streamingdienst wordt aanvullende informatie over het pakket gegeven. Hier staat ook meer vermeld over wat er gebeurt nadat je jaarabonnement is afgelopen: “Na de 12 maanden zal het pakket automatisch doorlopen voor de dan geldende prijs. U kunt het pakket niet opzeggen/annuleren voordat de 12 maanden contractperiode verstreken is.”

Mocht je overigens als huidige abonnee je maandabonnement om willen zetten naar een jaarabonnement, dan weet Viaplay zelf nog niet helemaal hoe dat precies werkt. Zo blijkt uit contact van Streamwijzer met de videodienst. Wel wordt direct verklaard dat het een mogelijkheid is om je huidige moment op te zeggen en vervolgens een nieuw jaarlidmaatschap af te sluiten. Meer informatie over de nieuwe abonnementsvorm, en de desbetreffende bestelpagina, vind je hier bij Viaplay.com.

Wirwar van aanbiedingen bij Viaplay

Bij sommige streamingdiensten geldt er slechts één abonnementsvorm (Amazon Prime Video en NLZIET), terwijl anderen gebruik maken van verschillende pakketten (Netflix en Videoland) of de mogelijkheid tot het afsluiten van een jaarabonnement (HBO Max en Disney+). Viaplay heeft het echter nog bonter gemaakt door allerlei verschillende tijdelijke acties te lanceren en ook in samenwerkingen met providers andere acties te organiseren.

We hebben hier eerder al een overzicht van gemaakt voor mensen die de kluts kwijt zijn geraakt. In het artikel ‘Wat kost Viaplay? | Overzicht van alle soorten abonnementen‘ kun je teruglezen wat de huidige prijsstelling van de streamingdienst via de verschillende verkoopkanalen is.