Laatste dagen voor prijsverhoging: Viaplay ‘in de sale’ voor F1-seizoen 2023

Nieuwe klanten van de streamingdienst Viaplay gaan 14-33% meer betalen voor een abonnement, zo bleek uit communicatie over deze aanstaande prijsverhoging die vorige maand via Streamwijzer naar buiten kwam. Dit betekent dat het inmiddels nog maar een paar dagen mogelijk is om een lidmaatschap af te sluiten tegen de ‘oude’ en dus lagere prijs, waardoor je het hele Formule 1-seizoen goedkoper kunt volgen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Prijsverhoging bij Viaplay in maart

In januari publiceerden we bij Streamwijzer in een nieuwsbericht de bekendmaking dat de prijzen voor nieuwe abonnees van Viaplay omhoog zullen gaan. Dit nieuws was op zijn minst opmerkelijk te noemen, omdat een woordvoerder vorige zomer nog tegenover onze redactie ontkende dat er prijsverhogingen doorgevoerd zouden worden in 2023.

Helaas is er niets aan dit nieuwe beleid te doen en zal het dus duurder worden om naar alle films en series in de catalogus te kijken, maar ook om de sportuitzendingen uit onder andere Formule 1, darts, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal te volgen. En dit terwijl de tweede seizoenshelft bij veel competities nét begonnen is en het F1-seizoen van 2023 op het punt staat afgetrapt te worden in maart.

  • Maandabonnement: van €13,99 p/m naar €15,99 p/m per 25 januari 2023
  • Jaarabonnement: van €10,49 p/m naar €13,99 p/m per 2 maart 2023

Jaarabonnement nu nog tijdelijk flink goedkoper

Gelukkig wisten we al voorafgaand aan de prijsverhoging wat er zou gaan gebeuren, waardoor F1-fans konden anticiperen op de aanstaande wijzigingen. Mocht je al een recent afgesloten jaarabonnement hebben, dan hoef je je momenteel nog geen zorgen te maken. De prijs loopt namelijk in ieder geval nog door tot het einde van je contractduur. Bij een jaarlijks lidmaatschap dat rond deze tijd afloopt, kan het afsluiten van een nieuw abonnement door de forse prijsverhoging een voordelige keuze zijn. Voor huidige abonnees met een ‘oud’ maandelijks lidmaatschap van €13,99 zal de prijs vanaf 2 maart (per de eerstvolgende factuurdatum) stijgen naar €15,99, zo liet Viaplay aan onze redactie weten.

Heb je besloten om voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen een abonnement op Viaplay te nemen om alle races mee te kunnen pakken? Dan kan je inmiddels een jaarabonnement nemen voor €13,99 per maand. Hierdoor bespaar je 12,5% ten opzichte van een maandabonnement van €15,99. Hiermee is ook het prijsverschil tussen de abonnementsvormen kleiner geworden: van 25% naar 34% en uiteindelijk 12,5%.

  • Jaarabonnement: vóór de prijsverhoging nog 33% goedkoper dan erna
  • Maandabonnement: vóór de prijsverhoging nog 14% goedkoper dan erna
  • Verschil tussen jaar-/maandabonnement: vóór de maandelijkse prijsverhoging nog 25% voordeel, nu 34% en na de jaarlijkse prijsverhoging 12,5%

Alternatief voor Formule 1-fans: F1 TV

Bij de lancering van Viaplay in Nederland begin vorig jaar kostte een maandabonnement nog €9,99, maar die prijs steeg binnen een jaar in totaal met 60% via €13,99 (per 1 augustus 2022) naar €15,99 (per 25 januari 2023). Deze flinke prijsverhogingen zijn vanwege de huidige inflatie en de torenhoge bedragen voor uitzendrechten niet onverwacht te noemen, maar het wordt op deze manier voor de streamingdienst wel steeds moeilijker om te concurreren met andere video on demand-platforms.

Zo betaal je momenteel voor een abonnement op de Formule 1-streamingdienst F1 TV slechts €7,99 per maand of €64,99 per jaar (tijdelijke actiekorting tot 26 februari: slechts €51,99 voor het eerste jaar), wat ongeveer de helft goedkoper is dan een lidmaatschap bij Viaplay. Wel is het belangrijk om te noemen dat dit enkel voor F1-fans een interessante optie is, want op die videodienst kun je niet kijken naar de Premier League, Bundesliga, darts, Originals en nog veel meer andere content.