Viaplay vanaf vandaag 40% duurder: €13,99 in plaats van €9,99 per maand

Van tevoren werd het al aangekondigd, maar vandaag is de dag toch echt aangebroken: de prijs van een abonnement op Viaplay is nu flink duurder. De kosten zijn voor de meeste abonnees automatisch met 40% gestegen van 9,99 euro p/m naar €13,99 per maand.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Vooraf aangekondigde prijsverhoging aangebroken: Viaplay kost nu 13,99 euro per maand (maar er is ook een nieuwe kortingsactie)

Toen de prijs van een abonnement bij Viaplay begin dit jaar bekendgemaakt werden, bleek al snel dat de prijs de eerste 5 maanden (tot en met 31 juli) flink lager zou liggen dan vanaf 1 augustus. Vanaf vandaag gaat de prijs voor zowel huidige als nieuwe abonnees van de streamingdienst namelijk met 40% omhoog van €9,99 naar €13,99 per maand. Deze extra inkomsten gaan wel naar een grote nieuwe aankoop, want vanaf 5 augustus stream je ook het Engelse Premier League-voetbal bij Viaplay.

Toch is er een manier om de prijsverhoging deels te omzeilen. Enkele uren nadat de stijging werd doorgevoerd, bleek ook dat Viaplay een nieuwe tijdelijke kortingsactie heeft gelanceerd. Het jaarabonnement is namelijk terug van weggeweest. Hiervoor betaal je 25% minder en zo kijk je omgerekend 12 maanden voor de prijs van 9. De actie is nu al op de checkout pagina te vinden en die staat hier op de officiële website van Viaplay.

Verschil in prijs tussen Viaplay en F1 TV Pro groeit

Door de prijsstijging groeit het verschil in kosten tussen een lidmaatschap bij F1 TV Pro en Viaplay aanzienlijk. De verschillen tussen de twee F1-streamingdiensten Viaplay en F1 TV bestaan naast de prijs vooral uit het aanbod van films, series en andere sporten als voetbal en darts.

Via social media klinken steeds vaker geluiden van Formule 1-fans met een abonnement bij Viaplay die besluiten naar F1 TV over te stappen. Soms ligt dat aan de kwaliteit van de streams, in andere gevallen wordt de prijs als voornaamste reden aangedragen. Daarentegen klinken in Viaplay-groepen op Facebook ook steeds vaker tegengeluiden van klanten die geen problemen (meer) ervaren en gewoon kunnen genieten van het streamen van sport, films en series.

Uitzondering voor enkele abonnees via andere partijen

Gaat iedereen te maken krijgen met de huidige prijsverhoging? Nee, dat niet. Maar voor verreweg de meeste abonnees van Viaplay geldt de stijging wel. Mocht je echter gebruik hebben gemaakt van de aanbieding van KPN voor nieuwe klanten met 9 maanden gratis streamen, dan heb je nog een paar maanden kijktegoed over. Daarnaast krijgen nieuwe leden via T-Mobile nog één maand 50% korting en geven DELTA en Caiway nog steeds een euro korting per maand.

Tot voor kort was het ook nog mogelijk om via een Apple-aanbieding per iPhone of iPad de prijsstijging te omzeilen, zo bleek uit een recente onthulling door Streamwijzer. Toch kwam hier gisteren, op 31 juli, verandering in. Onze bekendmaking van de loophole lijkt ook door Viaplay Group te zijn opgemerkt, want kort na onze publicatie werd de actiekorting uit de lucht gehaald. Hierdoor ben je nu rechtstreeks bij de streamingdienst 14% goedkoper uit voor een abonnement (€13,99 per maand) dan wanneer een lidmaatschap bij Apple / iTunes wordt afgesloten voor €15,99 p/m.