Bevestigt Viaplay prijs en analisten? €4,95 en Wilfred Genee / Robert Doornbos / Jan Boskamp

Het was een vreemde avond voor fans van voetbal en Formule 1, want de nieuwe streamingdienst Viaplay deed een paar bekendmakingen via Twitter over de prijs van het video on demand-platform in 2022 en de komst van presentatoren / analisten als Wilfred Genee, Robert Doornbos en Jan Boskamp. Kort hierna werd het account echter verwijderd, al zou het wel zijn gevolgd door eigenaar NENT. Zijn we alvast meer informatie te weten gekomen of was dit nepnieuws?

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Chaos op Twitter: wel of niet een officiële bekendmaking?

Goed, wat is er allemaal gebeurd? Op maandagavond reageerde het Twitter-account @Viaplay_NL op een aantal tweets met GIF’jes van presentatoren. Vervolgens kwam de geruchtenmolen op gang en bespraken journalisten in televisieprogramma’s als RTL Boulevard de mogelijkheid dat genoemde presentatoren en analisten als Wilfred Genee, Jan Boskamp en Robert Doornbos naar de streamingdienst zouden komen. De desbetreffende tweets werden door het account echter al snel verwijderd.

Update: Viaplay verklaart: onjuiste informatie over kosten en presentatoren verspreid door nepaccount 📰

Viaplay reageert en maakt prijs en presentatoren / analisten bekend

In een tweet liet Viaplay enkele uren later op maandagavond weten dat de abonnementsprijs in Nederland op een bedrag van €4,95 per maand zal starten. Het premium pakket zal in totaal €14,95 per maand gaan kosten. Wat het verschil tussen deze pakketten zou zijn en of alle sporten, films en series in alle pakketten te zien zal zijn, is vooralsnog onbekend.

Tegelijkertijd deelde het account tweets waarin het de komst van presentatoren / analisten Wilfred Genee, Robert Doornbos en Jan Boskamp bevestigde. Helaas werd kort daarna plotseling het account verwijderd en zijn de tweets nu dus ook verdwenen.

Echte bekendmaking of niet?

De vraag is nu of deze bekendmaking van prijs en presentatoren klopte of dat het hier om een nepaccount ging. Volgens Twitteraars werd het account wel gevolgd door NENT (Nordic Entertainment Group), het Zweedse bedrijf dat achter de streamingdienst zit. De tijd zal leren of deze nieuwsberichten waar zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijf morgen reageren op de gebeurtenissen, maar dit zullen we moeten afwachten.