Viaplay brengt dit jaar een eigen Nederlandse kerstfilm uit

Dit jaar krijgen we een speciaal kerstcadeautje van Viaplay. De streamingdienst heeft namelijk bekendgemaakt dat ze hun eigen Nederlandse kerstfilm aan het maken zijn. De nog naamloze film bevat een sterrencast en is als het goed is dit najaar al te zien. Iets om naar uit te kijken!

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 34% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay kondigt allereerste speelfilm aan

De opnames van Viaplays allereerste speelfilm zijn inmiddels van start gegaan en het moet een heuse kerstfilm à la Love Actually worden. Dit betekent: een grote cast, een hoop verhaallijnen en heerlijke feelgood-vibes. Waar het precies over gaat? Dat legt regisseur Michael Middelkoop uit.

🗣️ “Het is een komische mozaïekfilm over een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen. De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. Rond kerst zien we graag de beste versie van onszelf aan tafel schuiven met familie en vrienden, maar in deze film zetten we dat compleet op z’n kop. Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen.”
– Regisseur Michael Middelkoop

Grote sterrencast in Viaplays kerstfilm

De film laat dus alle ongemakkelijkheden van het kerstdiner zien. Je kent het wel: iedereen doet zijn best, maar uiteindelijk verzandt het toch weer in de goedbedoelde vragen van familieleden die je eigenlijk net te weinig spreekt en gesprekken die als een nachtkaars uitgaan. Dit wordt verfilmd door regisseur Michael Middelkoop, die eerder de serie Zina creëerde en met de Viaplay-kerstfilm zijn speelfilmdebuut maakt.

Het is een mozaïekfilm en dat betekent dat we veel verschillende gezichten gaan zien. Een heuse sterrencast is dan ook opgetrommeld voor de opnames, met gevestigde namen én nieuwe talenten. Zo zijn er rollen voor Barbara Sloesen (Goede Tijden, Slechte Tijden), Georgina Verbaan (Klem) en Tim Haars (Oogappels). Ook Remy Bonjasky, Oscar Aerts, Jacqueline Blom, René van Zinnicq Bergmann, Kiefer Zwart, Stefanie van Leersum en Robbert Bleij zijn te zien in de film. Een releasedatum is er nu nog niet, maar het zal ergens aan het einde van dit jaar worden.

Films en series die op Viaplay verschijnen per week en maand

Iedere week verschijnen er ook andere nieuwe films en series op Viaplay. Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Viaplay per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder kun je je natuurlijk ook altijd aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Synopsis: Viaplay

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.