Viaplay bevestigt lancering in Nederland in maart 2022

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over de lancering van de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland. Nadat de eerste namen van een presentatrice en het team bekendgemaakt zijn, heeft een woordvoerder vandaag ook tegenover de redactie van Streamwijzer verklaard dat het video on demand-platform voor onder andere de Formule 1, Premier League, Bundesliga en Darts in maart 2022 live zal gaan in Nederland.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay laat weten dat de streamingdienst live gaat in Nederland in maart 2022

We wisten al dat de release van Viaplay op de planning stond voor het eerste kwartaal van 2022, maar hadden nog geen specifieke maand toegewezen gekregen. Nu is bekend dat we nog niet vanaf januari of februari kunnen streamen, maar dat we zullen moeten wachten tot maart. Een exacte datum is nog niet bekend, maar het zal naar alle waarschijnlijkheid vóór 20 maart zijn. Dat is namelijk de dag dat de eerste race van het F1-seizoen van 2022 van start gaat in Bahrein.

Een woordvoerder van de Nordic Entertainment Group (NENT, het bedrijf achter de streamingdienst) verklaart tegenover de redactie van Streamwijzer het volgende:

“We’ve always said that Viaplay will be launched in the Netherlands in Q1 2022, which is still our promise. We’re working hard behind the scenes to get ourselves ready for our launch of Viaplay in March.” – Woordvoerder van NENT

Vrij vertaald naar het Nederlands:

“We hebben altijd gezegd at Viaplay zal worden gelanceerd in Nederland in het eerste kwartaal van 2022 en dat is nog steeds onze belofte. We zijn achter de schermen hard aan het werk om ons voor te bereiden op een lancering van Viaplay in maart.” – Woordvoerder van NENT

Wat weten we nog meer over de streamingdienst?

Op het moment van schrijven is nog niet bekend wat de prijs van een abonnement op Viaplay zal worden. Wel weten we inmiddels dat Amber Brantsen er presentatrice van de Formule 1 zal worden. Verder zal het team achter de schermen geleid worden door Marco Zwaneveld als Head of Sports en door Victor Winkelhagen als Head of Production.

In het aanbod van de streamingdienst zullen zowel films en series op de streamingdienst te zien zijn als een heleboel sporten. Op dit moment is de komst van de volgende sporten in 2022 al bevestigd door Viaplay:

  • Formule 1
  • Voetbal: Premier League
  • Voetbal: Bundesliga
  • Darts
  • MMA (Mixed Martial Arts): KSW

Binnenkort meer informatie over Viaplay

Het loopt storm met bekendmakingen rondom dit nieuwe video on demand-platform en inmiddels komt er elke paar dagen wel weer interessant nieuws naar buiten over presentatoren, release data, beschikbare sporten en meer. We houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.