Viaplay verklaart: onjuiste informatie over kosten en presentatoren verspreid door nepaccount

De afgelopen 24 uur zijn alle voetbal- en Formule 1-fans in Nederland in rep en roer geweest omtrent bekendmakingen van de nieuwe streamingdienst Viaplay over de toekomstige prijs en presentatoren. Na contact met het bedrijf achter het video on demand-platform (NENT – Nordic Entertainment Group) moeten we helaas mededelen dat het om onjuiste informatie vanuit een nepaccount ging.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Bekendmaking van Viaplay’s prijs en presentatoren via Twitter

Al ruim een jaar geleden werd het Twitter-account @Viaplay_NL in het leven geroepen en naar verluid werd dit account ook gevolgd door het moederbedrijf. Toen dit account gisteren aankondigde dat Wilfred Genee, Jan Boskamp en Robert Doornbos als presentatoren/analisten aan de slag zouden gaan bij de streamingdienst, werd dit dan ook breed opgepakt in de Nederlandse media. Ook werd kort hierna bekendgemaakt dat de streamingdienst €4,95 per maand zou gaan kosten (voor het standaard pakket van films, series en sport) en €14,95 per maand (voor het premium pakket).

Vreemd genoeg verdwenen plotsklaps de tweets en werd even later het account verwijderd. Twitteraars begonnen te speculeren en vroegen zich af of het account wel écht in het beheer van NENT was.

Viaplay verklaart: nepaccount verspreidde onjuiste informatie

Inmiddels heeft de redactie van Streamwijzer contact gehad met NENT en heeft de woordvoerder duidelijkheid geschept. In een verklaring vertelde hij ons het volgende:

“That is not an official account. We will communicate all relevant information and details about the launch in the Netherlands in a not-too-distant future.” – Woordvoerder van NENT

Vrij vertaald naar het Nederlands:

“Dat is geen officieel account. We zullen alle relevante informatie en details over de lancering in Nederland in een niet al te verre toekomst communiceren.” – Woordvoerder van NENT

Binnenkort meer informatie

Helaas heeft het bedrijf dus niet kunnen bevestigen dat Wilfred Genee, Jan Boskamp en Robert Doornbos naar de streamingdienst over zullen stappen en weten we nog niets over de daadwerkelijke prijs van het video on demand-platform. Gelukkig zal het niet lang meer duren voor we hier meer duidelijkheid over krijgen. We houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.