Maandabonnee bij Viaplay? Vanaf maart betaal je 2 euro per maand meer (en zo voorkom je dat)

In januari werd bekend dat Viaplay de prijzen omhoog zou gaan gooien. Nieuwe abonnees betaalden sinds 25 januari 2023 maar liefst 14% meer voor een maandabonnement; in plaats van €13,99 per maand werd het €15,99 per maand. Huidige abonnees ontsprongen de dans nog even, maar moeten er binnenkort ook aan geloven. Vanaf de eerste factuurdatum na 2 maart 2023 moeten ook zij een hogere prijs betalen om naar Formule 1dartsPremier League– en Bundesliga-voetbal en een selectie van films en series te kijken. Maar er zijn wat manieren om dit te voorkomen. In dit artikel leggen wij uit hoe.

Maandabonnement op Viaplay wordt vanaf maart 2023 duurder

Enkele weken terug maakte Viaplay via Streamwijzer bekend dat zij, ondanks eerdere ontkenningen, voor de tweede keer de prijzen van hun maand- en jaarabonnement omhoog zouden gaan gooien. Het eerdere maandbedrag van €13,99 werd per 25 januari 2023 verhoogd naar €15,99 voor nieuwe abonnees, wat een prijsstijging van ruim 14% opleverde.

Huidige abonnees mochten nog even de oude prijs blijven betalen, maar moeten er vanaf hun eerste factuurdatum na 2 maart 2023 ook aan geloven. Dat liet de streamingdienst onze redactie desgevraagd weten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de verhoogde prijs enigszins te omzeilen.

Zo voorkom je meer kosten voor een abonnement op Viaplay

Er zijn twee opties om meer kosten voor een abonnement op Viaplay te voorkomen: het nemen van een jaarabonnement op de streamingdienst of, en deze mogelijkheid is vooral geschikt voor iedereen die met name geabonneerd is op Viaplay vanwege de Formule 1, het overstappen van Viaplay naar F1 TV. Hieronder leggen we de twee manieren uit.

1. Een jaarabonnement op Viaplay nemen

Het is altijd voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten op Viaplay dan om voor een maandabonnement te kiezen. Zo betaal je nu voor een jaarabonnement slechts €13,99 per maand, terwijl voor je voor een maandabonnement dus iedere kalendermaand €15,99 kwijt bent (en voor een heel jaar een bedrag van €191,88 neertelt). Je zou ook kunnen zeggen: door een jaarabonnement af te sluiten blijft de maandelijks prijs hetzelfde en zorgt de door Viaplay aangekondigde prijsverhoging niet voor veranderingen.

2. Overstappen op F1 TV

Als je Viaplay vooral voor Formule 1 hebt, dan is een andere optie om over te stappen op F1 TV. Deze streamingdienst is relatief gezien erg goedkoop, met een jaarprijs van slechts €64,99 of een maandelijkse prijs van maar €7,99 (€95,88 voor een jaar). Ten opzichte van de €191,88 (maandabonnement) of €167,88 (jaarabonnement) die je voor een heel jaar Viaplay kwijt bent, levert dit een korting van meer dan dan €100 op.

Meer informatie over Viaplay

Altijd op de hoogte blijven van het nieuws rondom Viaplay? Zorg dat wij je informatie via je mail, check onze social media-kanalen of sluit je aan bij de Facebook-groep met abonnees van Viaplay.

Viaplay in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.