Viaplay kijken in Nederland: dit is alles wat je moet weten

In maart 2022 is de nieuwe streamingdienst Viaplay geïntroduceerd in Nederland. Naast sporten als de Formule 1, voetbal en darts kijk je hier ook naar talloze films en series. Een video on demand-platform dat je dus niet mag missen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Viaplay kijken in Nederland, van wat het kost tot hoe je je aanmeldt en van het aanbod tot de apparaten waarop je kunt kijken.

Wat is het aanbod van Viaplay in Nederland?

Viaplay is een van de nieuwste streamingdiensten in Nederland en biedt een gecombineerd aanbod van films, series en sporten. Wat je hier terugvindt zijn onder meer Viaplay Originals als Celebrity MasterChef NL en Dragons’ Den, programma’s van de reality-streamingdienst Hayu, films en series van DreamWorks Animation (in de toekomst), films van Lionsgate en STARZ(PLAY) Originals. Daarnaast kun je op Viaplay naar verschillende sporten als de Formule 1, voetbal (Bundesliga en Premier League), darts en MMA kijken.

Uiteraard komen er continu nieuwe titels bij. Op Streamwijzer laten we iedere maand weten welke films en series er binnenkort op de planning staan, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes en niks mist.

Bekijk het aanbod van Viaplay hier

Hoe kun je je aanmelden voor Viaplay?

Het is heel eenvoudig om je aan te melden voor Viaplay. Dit kun je zowel op je webbrowser als op je mobiele apparaat doen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar wwww.viaplay.com/
  2. Selecteer ‘Ga voor Viaplay’
  3. Kies het gewenste abonnement. Je kunt kiezen tussen een maandelijks of tijdelijk goedkoper jaarlijks abonnement
  4. Voer je e-mailadres in
  5. Voer een wachtwoord in
  6. Voer je betalingsgegevens in of doe de aankoop in de app. Qua betaalmethodes worden er veel systemen ondersteund, waaronder VISA, Mastercard en iDeal

Is een account delen mogelijk?

Het is mogelijk om met meerdere schermen tegelijkertijd te kijken naar de films en series van Viaplay. Bij zowel het jaarlijkse als het maandelijkse abonnement kun je op maximaal twee apparaten tegelijkertijd streamen en op maximaal vijf apparaten tegelijkertijd ingelogd zijn. Alle kijkers moeten wel onderdeel zijn van hetzelfde huishouden, maar de ervaring leert dat deze eis in de praktijk vaak nog niet echt gehandhaafd wordt.

Op welke apparaten kun je Viaplay kijken?

Viaplay kan door zowel Apple- als Android-gebruikers gekeken worden op de smartphone. Daarnaast is de app ook te downloaden op je televisie en is streamen via de webbrowser mogelijk.

Welke webbrowsers, besturingssystemen, Smart TV’s en streamingapparaten zijn dan compatibel? Qua webbrowsers is Viaplay beschikbaar op Safari, Chrome (nieuwste versie), Firefox (nieuwste verse) en Edge, en qua besturingssystemen worden Android 5.0+ en iOS 14+ geaccepteerd.

Je kunt ook streamen met een Smart TV van Apple TV HD (4e generatie+), Android (Sony, Philips en TLC) en bepaalde tv’s van LG (modellen uit 2016 of later) of Samsung (modellen uit 2016 of later). Als extra streamingapparaten zijn de Fire TV Stick, de Chromecast en de Mediabox Next van Ziggo geschikt.

Hoe kun je Viaplay kijken op je tv?

Er zijn verschillende manieren waarop je Viaplay op je tv kunt kijken. Dit kun je doen op je Smart TV, via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop, door je scherm te delen via een HDMI-kabel of door te kijken via een webbrowser op je televisie.

Lees hier meer over de verschillende manieren 📺

Hoeveel kost Viaplay kijken in Nederland?

Er zijn zes verschillende opties om een abonnement af te sluiten op Viaplay. Zo kun je rechtstreeks bij de streamingdienst een lidmaatschap nemen (optie 1) en met speciale kortingen via TV-aanbieders Ziggo (optie 2), KPN (optie 3), T-Mobile (optie 4) en DELTA/Caiway (optie 5). Daarnaast zijn andere providers momenteel ook nog in gesprek met de videodienst over een partnership (optie 6).

Over het algemeen betaal je voor een normaal maandelijks abonnement €15,99 per maand. Voor een jaarabonnement betaal je op jaarbasis omgerekend 66 euro minder en ben je per maand dus slechts €10,49 kwijt. Bij de providers kun je rekening op kortingen, van 1 euro per maand (DELTA/Caiway) tot 50% korting op de eerste maand (T-Mobile).

🚨 TIP! Bij de aankoop van een jaarabonnement krijg je meer dan 34% korting op de prijs van Viaplay en ga je van een maandprijs van €15,99 naar omgerekend maar €10,49 per maand. → Ga nu naar de registratiepagina bij Viaplay voor deze korting.

Meer informatie over deze streamingdienst

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit toffe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse Viaplay-kijkers.

Viaplay in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.