Viaplay en HBO Max komen eraan: wat weten we nu over deze nieuwe streamingdiensten?

Er zijn in Nederland twee splinternieuwe streamingdiensten op komst. Namelijk Viaplay en HBO Max. De aankondiging van deze twee diensten is groot nieuws in het streaminglandschap. In dit artikel hebben wij een aantal aandachtspuntjes voor jullie op een rij gezet. Lees verder voor alle beschikbare informatie rondom release data, prijzen, aanbod van films & series en meer.

Viaplay zendt naast Formule 1 en darts ook heel veel films en series uit

Viaplay biedt naast een breed assortiment aan sport, waaronder Premier League, Bundesliga, Darts en de Formule 1 – vele andere verschillende films en series aan. Daaronder valt de serie Dragons’ Den (eigen Nederlandse productie), maar ook MasterChef NL en filmtitels als Jumanji: The Next Level en Men In Black. Met als toevoeging de vandaag aangekondigde werken van DreamWorks Animation.

De nieuwe streamingdienst Viaplay is vanaf 1 maart 2022 beschikbaar Nederland. Een abonnement gaat €13,99 per maand kosten, maar zal met korting verkrijgbaar zijn via Ziggo, KPN, T-Mobile, DELTA en Caiway. Daarnaast heeft de streamingdienst alleen deze week nog een rechtstreekse aanbieding voor het jaarabonnement.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

HBO Max brengt de enorme bibliotheek van WarnerMedia naar Nederland

Op 8 maart 2022 zal dan eindelijk de streamingdienst HBO Max in Nederland beschikbaar zijn. WarnerMedia brengt met de komst van HBO Max in Nederland een enorme bibliotheek aan films en series met zich mee. Wat het volledige aanbod zal gaan worden is helaas nog niet bekend. Wel zijn titels als Game of Thrones, The Matrix en The Sopranos al door HBO Max bevestigd. De complete lijst van de tot nu toe bevestigde titels op HBO Max vind je hier en wij hebben ook al een overzicht van 10 films en series die sowieso naar HBO Max in Nederland komen gepubliceerd.

De prijs van de streamingdienst in Nederland ook recentelijk bekendgemaakt door HBO Max: tussen de €5,99 per maand en €7,99 per maand met meer dan 34% korting voor wie een jaarabonnement neemt (omgerekend slechts €3,92 – €5,00 p/m). Je lees er alles over in ons artikel over de kosten van een abonnement op HBO Max in Nederland.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Ook SkyShowtime wordt nog dit jaar in Nederland gelanceerd

Maar hier houdt het niet bij op, want er komt ook een derde nieuwe streamingdienst naar Nederland in 2022. SkyShowtime is een nieuwe videodienst van twee van de grootste netwerken in de Verenigde Staten: Comcast en ViacomCBS. De televisiezenders Nickelodeon en MTV vallen hier bijvoorbeeld onder. Ook Paramount Pictures is hier onderdeel van.

Aan het aanbod zal onder andere content worden toegevoegd van Peacock (alles van NBCUniversal: Universal Pictures, Focus Features, Dreamworks, etc.), Showtime, Paramount+ en Sky. Kortom: met de komst van deze streamingdienst zal er een groot aanbod aan films en series beschikbaar worden. SkyShowtime zal vanaf 2022 te zien zijn in Nederland. De exacte datum en prijs van deze streamingdienst zijn echter nog onbekend. Volg onze website en social media kanalen voor meer informatie zodra dit naar buiten wordt gebracht.

➝ Lees ook: alles over SkyShowtime 🍿

Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.