Viaplay voegt 8.000+ afleveringen van Hayu’s reality-TV toe aan streamingdienst in Nederland

We krijgen steeds meer inzicht in het aanbod van films en series dat vanaf morgen op Viaplay te zien zal zijn. Nadat de videodienst eerder liet weten de films en series van DreamWorks Animation en van STARZPLAY aan het Nederlandse aanbod toe te voegen, wordt vandaag bekendgemaakt dat er meer dan 8.000 afleveringen van Hayu’s reality-TV op 1 maart online verschijnen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Viaplay en Hayu slaan handen ineen voor meer reality-TV in Nederland

Wie kent ze niet: The Real Housewives, Below Deck, Keeping Up With the Kardashians en natuurlijk alle spin-offs van deze razend populaire realityprogramma’s. In Nederland is de streamingdienst Hayu al een paar jaar actief, maar vanaf morgen wordt het publiek van haar reality-TV catalogus flink uitgebreid. Viaplay zal namelijk direct bij de lancering op 1 maart de realityshows van Hayu als onderdeel van het abonnement toevoegen. De programma’s zullen er dus zonder extra kosten te zien zijn.

Viaplay liet dit in een persbericht weten op maandag 28 februari 2022, de dag voordat de videodienst live gaat in Nederland. De Formule 1-streamingdienst focust hiermee dus op een breed publiek door zowel sport als reality toe te voegen. Er komen in totaal meer dan 8.000 afleveringen live op 1 maart en in de toekomst zullen de meeste nieuwe series op dezelfde dag live gaan in Nederland als in de Verenigde Staten.

Reacties van NENT Group en NBCUniversal

Filippa Wallestam, de Chief Content Officer van Viaplay’s moederbedrijf NENT Group, reageerde in een persbericht: “Reality content geniet een enorme populariteit in Nederland, en Hayu hits zoals ‘The Real Housewives’ en ‘Keeping Up With the Kardashians’ behoren tot de bekendste van het genre. Viaplay zal de enige Nederlandse streamingdienst zijn die Hayu aanbiedt zonder extra kosten voor abonnees. Samen met onze Viaplay Originals, Hollywood films en series, en natuurlijk premium live sport, kunnen kijkers zich vanaf 1 maart verheugen op een uniek en zeer voordelig aanbod.”

Daarnaast verklaarde Hendrik McDermott, NBCUniversal’s Managing Director, Direct To Consumer – Global, ook blij te zijn met de afspraak: “Europa is een belangrijk speerpunt in Hayu’s voortdurende groeistrategie en deze mooie samenwerking met Viaplay in Nederland maakt het voor Viaplay abonnees nog eenvoudiger om toegang te krijgen tot Hayu’s uitgebreide aanbod van de beste Amerikaanse reality-tv, advertentievrij.”

Viaplay gaat morgen live in Nederland

Viaplay wordt op 1 maart 2022 in Nederland gelanceerd. De streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) levert een aanbod van sport internationale films, series en content voor kinderen, live sport en Viaplay Originals.

Een abonnement kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder KPN, Ziggo, T-Mobile, DELTA en Caiway. Je vindt meer informatie hierover in ons artikel: Wat kost Viaplay?


Tekst: Viaplay