Viaplay strooit met gratis maandabonnementen

Ben je eerder dit jaar abonnee van de streamingdienst Viaplay geweest, maar is dat lidmaatschap inmiddels opgezegd? Dan is er een kans dat je een dezer dagen met een mail wordt verblijd die je een gratis maand streamen aanbiedt in ruil voor terugkeer naar het video on demand-platform. Dat blijkt uit marketing-communicatie die in handen is van de redactie van Streamwijzer.

Oud-abonnees krijgen een gratis maand van Viaplay

Vandaag blijkt uit een marketingmail van Viaplay dat de streamingdienst oud-abonnees een gratis maand streamen aanbiedt ter waarde van €13,99 wanneer ze terugkeren als betalend lid. Mocht je gebruik willen maken van deze kortingsactie, dan krijg je hiervoor alléén nog deze week de tijd. Na zondag 13 november 2022 loopt de deal namelijk af.

Belangrijk om te vermelden is dat de aanbieding alleen geldig is voor eerdere klanten van Viaplay. Tijdens de eerste maand betaal je niets, zo wordt vermeldt in de mail. Daarna loopt je abonnement door voor de normale prijs van €13,99 per maand. Wel kun je je abonnement nog steeds op elk moment opzeggen. Deze actie is alleen te claimen via de combinatie van e-mail en actiecode die je mogelijk in je mailbox ontvangt.

De mail wordt aangevuld met tekst over wat er binnenkort op het programma staat op het gebied van sport: “Kom nu terug en bekijk de Premier League-wedstrijd Man City – Brentford en Newcastle – Chelsea op 12 november, de Bundesliga of de Formule 1-race in Brasilien Grand Prix op 11-13 november en Abu Dhabi Grand Prix op 20 november. In december kun je ook de sportdocumentaire Lion Unleashed II bekijken. Volg onze experts in de studio tijdens seizoen 2 van F1 Talks en Verstappen in de documentaire Max’s Mad Machine.” Verder meldt er video on demand-platform ook dat er elke week nieuwe films en series online verschijnen (zie hiervoor het maandoverzicht).

Momenteel is er een nog voordeligere tijdelijke actie van Viaplay in de lucht

Natuurlijk is dit een interessante actie voor oud-maandabonnees die graag op dezelfde wijze terug willen keren naar Viaplay, maar voor blijvende leden is het niet de meest voordelige keuze op het moment van schrijven. De streamingdienst heeft namelijk recentelijk een tijdelijke kortingsactie gelanceerd die begin 2023 af zal lopen.

Hierdoor kun je ongeveer een kwart van de prijs afsnoepen wanneer je kiest voor een voordeliger jaarabonnement. Deze optie werd eerder nog niet aangeboden. Leden die kiezen voor het jaarlidmaatschap, betalen nog steeds maandelijks hun factuur. De prijs wordt echter verlaagd van €13,99 naar €10,49 per maand en men krijgt in ieder geval voor een periode van één jaar toegang tot alle series, films en sportuitzendingen van Viaplay. Er wordt enkel ingeleverd op het gebied van flexibiliteit ten opzichte van het maandlidmaatschap.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Ook HBO Max bood vertrokken abonnees eerder dit jaar korting aan

Het is niet voor het eerst dat we zien dat streamingdiensten Nederlandse oud-abonnees een aanbod doen om terug te keren. Eerder meldde HBO Max namelijk dat ex-klanten met een unieke promotiecode 12 maanden konden streamen voor de prijs van 6. Het feit dat dit soort acties steeds vaker opduikt is niet geheel verrassend, want de huidige streamingoorlog maakt het steeds moeilijker om klanten aan een video on demand-platform te bieden.