Meeste Viaplay abonnees willen Formule 1 en darts, films/series minder populair

In een poll laten de meeste aankomende Viaplay abonnees weten zich aan te sluiten vanwege Formule 1 en darts, terwijl er weinig zijn die aangeven vanwege de films en series op de streamingdienst een lidmaatschap te willen nemen.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Uitslag van poll: belangrijkste reden om Viaplay te nemen is Formule 1

In een poll op Facebook hebben aanstaande abonnees van de nieuwe streamingdienst Viaplay gestemd over hun voornaamste reden om een lidmaatschap af te sluiten. Er kwamen enkele honderden stemmen uit, waaruit bleek dat het meerendeel vanwege de uitzendrechten van de populaire sport Formule 1 een abonnement wil nemen. Daarna volgen op afstand de uitzendingen van darts en voetbal (onder andere de Duitse Bundesliga direct en vanaf 1 augustus ook de Engelse Premier League), waarna films/series en KSW ver onderaan eindigen.

In de onderstaande peiling kun ook jij laten weten wat jouw voornaamste reden is om een abonnement op Viaplay te nemen. Ben je puur en alleen van plan om lid van de streamingdienst te worden vanwege F1 of heb je andere onderdelen uit het aanbod van Viaplay in Nederland overwogen?

🚨 Update: deze poll is inmiddels gesloten.

De eerdere poll vond plaats in de Facebook-groep over Viaplay in Nederland, waarin aanstaande abonnees van de streamingdienst (kijk)tips uitwisselen en vragen aan elkaar kunnen stellen over de lancering van de streamingdienst. Belangrijk om te vermelden is natuurlijk dat het gaat om een peiling in een groep, wat niet direct betekent dat het een 100% representatieve afspiegeling vertegenwoordigt van de keuze van alle abonnees. Wel biedt de uitkomst een interessante inschatting van het totaalbeeld.

Viaplay in Nederland

Films en series blijven achter

Het is opvallend dat er zo weinig mensen zijn die hebben gestemd voor de optie van films en series, omdat de streamingdienst duidelijk op een combinatie van sport en entertainment wil inzetten. Zo heeft Viaplay al bekendgemaakt Dragons’ Den naar de videodienst te halen en zullen ook MasterChef, Love Me, The Box, Honour, Threesome en Partisan online verschijnen. Naast de meer dan 60 premières die op de planning staan voor 2022 is er ook al een deel van de aangekochte content bekendgemaakt, deels in handen van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip.

Een greep uit de nieuwe films en series: Men in Black, Tomb Raider, Walker, Dr. Death, The Vapture, Jumanji: The Next Level, Jumanji: Welcome to the Jungle, Bad Boys for Life, Charlie’s Angels, Peppa Pig (kids), My Little Pony (kids), LEGO Ninjago (kids). Bekijk ook de aanbodpagina om meer up-to-date titels te bekijken.

Pre-order op Viaplay is nu vanwege aanbiedingen populair

Dat er al vóór de lancering zo veel mensen zijn die hebben besloten een abonnement op Viaplay te nemen, is echter minder verrassend. Naast het feit dat sporten als Formule 1 en darts veel nieuwe leden trekken, zijn er ook meerdere kortingsacties georganiseerd waardoor je je nu tijdelijk erg voordelig bij de streamingdienst kunt aansluiten. Je vindt een overzicht van soorten Viaplay abonnementen op onze website.

Verder schreven we eerder al hoe je gratis F1 kijkt in 2022 en hielden we je op de hoogte van de manieren om Viaplay op TV en via een app te kijken. Goed om te weten: naast de actie van Viaplay zelf is er ook een samenwerking met de TV- en internet-aanbieders Ziggo, KPN, T-Mobile, Caiway en DELTA aangekondigd.