F1 commentaar bij Viaplay: verslaggevers, aanpassen en Olav Mol

Benieuwd naar het commentaar bij de Formule 1-uitzendingen op Viaplay? In dit artikel vind je wie de verslaggevers in 2022 zijn, of je het commentaar ook bijvoorbeeld kunt aanpassen naar een andere taal (bijv. Engels) of een andere verslaggever (bijv. Olav Mol) en of je het helemaal uit kunt zetten.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Nederlands commentaar bij Viaplay’s F1-uitzendingen in 2022

Allereerst is het goed om te weten dat Viaplay, de nieuwe streamingdienst voor Formule 1 in 2022 in Nederland, ervoor heeft gekozen om duo-commentaar bij de races te plaatsen. Nelson Valkenburg, autosportcommentator, en Melroy Heemskerk, een ervaren coureur, nemen gezamenlijk plaats achter de microfoon.

Daarnaast is het ook nog een team samengesteld van analisten en voor in de studio-uitzending om de race heen. Amber Brantsen staat samen met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel in de studio. Daarnaast zijn Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock is Stéphane Kox verslaggever.

Viaplay commentaar aanpassen naar Engels of Olav Mol

Mocht je geen fan zijn van het commentaar van Viaplay, dan kun je er ook voor kiezen om het geluid naar beneden te schroeven en andere verslaggeving bij het beeld te matchen. Een voorbeeld hiervan is het geliefde commentaar van de oude bekende Olav Mol die bij Grand Prix Radio aanschuift voor verslag bij de races. In het artikel ‘Zo kijk je Formule 1 in 2022 met commentaar van Olav Mol‘ leggen we stap voor stap uit hoe je dit commentaar eenvoudig matcht bij de beelden van Viaplay.

Daarnaast kun je met een abonnement via F1 TV Pro luisteren naar Engelse verslaggeving, maar er zijn ook nog vergelijkbare Engelse online radiozenders met commentaar te vinden voor buitenlandse verslaggeving.

Clean feed zonder commentaar

Overigens is het ook mogelijk om het commentaar bij Viaplay helemaal uit te zetten en alsnog de racegeluiden te horen. Als je hier direct naar de sportpagina van Viaplay gaat, kun je na het klikken op de Formule 1 Grand Prix kiezen voor de ‘clean feed zonder commentaar‘. Hierbij hoor je de commentatoren niet, maar kun je nog steeds genieten van de gierende banden en ronkende motoren van de racewagens.

Verder worden hier ook meerdere feeds geplaatst, waaronder de onboards. Zo kun je zelf een geheel eigen studio met beelden van de race samenstellen. Alvast veel kijkplezier gewenst en we hopen met je mee dat het opnieuw een zinderend Formule 1-seizoen gaat worden.